Görüş Bildir
Haberler
İpin Ucu Kaçmasın: Tatildeyken Kilo Almak İstemeyenlerin Yapması Gereken 9 Şey

İpin Ucu Kaçmasın: Tatildeyken Kilo Almak İstemeyenlerin Yapması Gereken 9 Şey

Lunami
02.10.2022 - 16:00

Tatilde fit kalıp, kilo almak istemeyenleri aşağıya alalım!👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Her zaman güçlü bir kahvaltıyla güne başlayın.

Kahvaltı günün en önemli öğünü diye boşa dememişler. Güçlü bir kahvaltı hem sizi zinde hem de neredeyse yarım gün tok tutacak niteliğe sahiptir. Kahvaltı deyince de hemen gözleme, sucuklu yumurta yemeyin tabii...

2. Egzersiz yapın.

Kilo almak istemiyorsanız önceliğinizin egzersiz olduğunu hatırlatmakta fayda var. Düzenli yaptığınız egzersizler, sabah yürüyüşleri sizi kilo almaktan koruyacaktır.

3. Yüzmeyi ihmal etmeyin.

Eğer aranız egzersizle iyi değilse ve yüzebileceğiniz alanlar varsa kesinlikle yüzmelisiniz. Düzenli ya da düzensiz fark etmeksizin yüzmek size kalori yaktırdığı için kilo almanızın da önüne geçecektir.

4. Gece atıştırmalarını bırakın.

Yaz ya da kış fark etmeksizin büyük bir keyifle yediğiniz cipsler, çikolatalar, dondurmalar size kalori olarak geliyor. Gece yiyip, içmeyi bıraktığınızda kilo almadığınızı fark edeceksiniz ve bu size inanın ki uzun vadede çok daha keyif verecek.

5. Ağır tatlılar yemek yerine dondurma, sütlü tatlılar tercih edin.

Kalorisi daha düşük ve lezzetli olan tatlı tercihleri yaparsanız hem kilo almayacak hem de ağır şerbetli tatlılara nazaran daha sağlıklı şeyler yemiş olacaksınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Şeker tüketimini minimuma indirin.

Kilonun en yakın dostlarından biri olan şekeri hayatınızdan en az seviyede kullanmak hatta çıkarmak kilo almanızın önüne geçecek ve bu sayede olduğunuzdan daha sağlıklı olacaksınız.

7. Açık büfesi olan yerlerde küçük tabak seçimleri yapın.

Biliyoruz ki açık büfe görünce kimse dayanamaz fakat siz dayanacaksınız! Kilo almamak için açık büfelerde küçük tabaklar seçip içini sağlıklı zeytinyağlılarla ve sebzelerle doldurarak hem kilo almanın önüne geçecek hem de doyacaksınız.

8. Bol bol su için.

Su hayattır diye boşuna dememişler! Her derde deva olan su kilo almamanıza da deva olacak. Özellikle yaz aylarında çok fazla su kaybı da yaşadığımız için su içmeyi ihmal etmemek gerekiyor.

9. Sağlıklı olmayan yağlı besinlerden kaçının.

Hem sağlıklı olmadığı hem de kilo yaptığı için kaçınmamız gereken en önemli yiyecekler yağlı yiyecekler olmalı. Özellikle de yaz aylarında hareketsiz kalıp yağlı ve sağlıklı olmayan yiyeceklere bulaşmak kalorilerle baş etmek zorunda kalmak demek...😅

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
1
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın