Görüş Bildir
Haberler
İntihar Ormanı, Ahtapot Aromalı Dondurma, Vasabili Kit Kat ve Dahası! Sadece Japonya'da Karşılaşabileceğiniz 25 Çılgınlık

etiket İntihar Ormanı, Ahtapot Aromalı Dondurma, Vasabili Kit Kat ve Dahası! Sadece Japonya'da Karşılaşabileceğiniz 25 Çılgınlık

Aysima
04.01.2019 - 12:22 Son Güncelleme: 04.01.2019 - 14:59

Herkesin de bildiği gibi Japonya, teknoloji alanında öncüdür. Elverişsiz coğrafi ve doğal şartlar, Japon insanını son derece yaratıcı bir millet olmaya zorlamış diyebiliriz. Ama bazen, bu gelişmeler fazlaya kaçabiliyor ve dünyada şok etkisi yaratıyor. Eğer bir gün bu müthiş Asya ülkesine gitmeyi planlıyorsanız, sizler için List25'ten derlediğimiz içeriğimize bir bakın deriz.

Kaynak: https://list25.com/25-crazy-things-yo...
İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Acayip otoparklar

25. Acayip otoparklar

Alan konusunda kısmen sınırlı diyebileceğimiz ülke olan Japonya, 126 milyondan fazla insana ev sahipliği yapıyor. Dolayısıyla, alandan tasarruf etmek halkın başa çıkması gereken en önemli meselelerden biri ve park yeri de buna dahil. Eğer bir alışveriş merkezine gidiyorsanız, muhtemelen görseldekine benzer bir park yeriyle karşılaşacaksınız.

24. Mayonez

24. Mayonez

Kullanılan malzemeler olarak Japon mayoneziyle bizim kullandığımız mayonez arasında hiçbir fark yok. Japon mayonezini bizlere asıl garip gelmesinin nedeniyse kullanım şekli. Amerikalılar mayonezi genellikle hamburger veya sandviçte kullanırken, Japonlar geleneksel Kewpie mayonezlerini dondurmada, patates cipsinde, spagetti sosunda, eriştede ve hatta pankekte bile kullanıyor.

23. Kocaman şemsiyeler

23. Kocaman şemsiyeler

Yağmurun üzerine bir de kuvvetli rüzgar eklendi mi, sıradan şemsiyeler tam anlamıyla işe yaramaz kalıyor. Japonlar, tipik marifetlilikleriyle bu rahatsız durumun üstesinden de geliyor.

22. Asansör görevlisi kadınlar

22. Asansör görevlisi kadınlar

Batı ülkelerinde asansör görevlileri neredeyse kalmamış durumda. Büyük mağazalar ve oteller harcamalardan kısmak adına bu servisi artık kullanmıyor, ama bu servis Japonya'da hala mevcut durumda.

21. Mikrodalgaya atmalık pug

21. Mikrodalgaya atmalık pug

Kocaman şemsiyeleriniz belki sizi yağmurdan koruyabilir, peki üşüdüğünüzde ne yapacaksınız? Battaniyeleri unutun, Japonya'da sizi ısıtması için bu tatlı mı tatlı puglardan bulunuyor. Mikrodalgaya atın ve anında tamam! Tam sarılmalık değil mi?

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Ofiste uyku keyfi

20. Ofiste uyku keyfi

Avrupada veya bizim ülkemizde ofiste uyuyakalmak bir sorun olarak görülse de, hatta ve hatta kovulmak için bir neden olarak sayılsa da, Japon çalışma kültüründe çok çalışan personellere 'inemuri' olarak adlandırılan ufak kestirmelere izin veriliyor. Patronlar onların çok çalıştığını düşünsünler diye, bazı çalışanlar ara sıra uyuyormuş gibi yapıyor.

19. Tuvalet terlikleri

19. Tuvalet terlikleri

Japonlar katı hijyen alışkanlıkları ve hijyenik önlemleriyle meşhurlar, bu yüzden de özel tuvalet terliği gibi bir şeylerinin bulunması sürpriz olmasa gerek. Tuvalette ayrı terlik kullanılmasının sebebi de temiz olmayan tuvalet zeminiyle evin geri kalan temiz yüzeyi arasındaki bağlantıyı olabildiğince azaltmak.

18. Japon viskisi

18. Japon viskisi

Daha önce Japon viskisini duymuş muydunuz? Şimdiye kadar denemediyseniz kesinlikle denemelisiniz. Ülkemizde de bulabileceğiniz Japon viskisi, kalitesi nedeniyle dünya çapında tanınmaya başlandı. Suntory's Hibiki markası yakın zamanda 'Dünyanın En İyi Viskisi' ödülünü birden fazla kez aldı.

17. Metroda çenesini dinlendirenleri görürseniz şaşırmayın

17. Metroda çenesini dinlendirenleri görürseniz şaşırmayın

Japonlar gerçekten çok çalışıyorlar ve tabii ki herkes gibi metroda uyuyakalabiliyorlar. Genellikle başlarını rahatça desteklemek adına bu özel aleti kullanmak çok yaygın.

16. Sahte köpek dişi

16. Sahte köpek dişi

Japon kadınları 'yaba' olarak bilinen belirgin dişler için deliriyorlar. Bu kozmetik yöntem için de yüzlerce dolar harcayıp, kendi köpek dişlerine mini köpek dişleri ekletiyorlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Dondurma çeşitleri

15. Dondurma çeşitleri

Japonlar genelde alışılmadık lezzetleriyle biliniyor ama yine de bazı tatlar hala Batılı insanları hayretler içerisinde bırakıyor. Dondurmanızı at eti, kaktüs, kömür, veya ahtapot aromalı ister misiniz?

14. Kulak içini görmeye yarayan bir çeşit otoskop

14. Kulak içini görmeye yarayan bir çeşit otoskop

Bazen siz de kulağınızın içini merak ediyor musunuz? Bu Japon icadı resmen merakınızı gidermek için tasarlanmış. Bu buluş sayesinde, o kocaman kulak kiri tam olarak nerede saklanıyor bileceksiniz! Ne kadar kulağa iğrenç gelse de, altın madeninden bahsediyoruz burada!

13. Otomat

13. Otomat

İlk bakışta çoğu Japon otomatı, Avrupa'da veya Amerika'da bulabileceğiniz birçok otomattan farklı değildir. Onları bu kadar dikkat çekici yapan şeyse bollukları ve tuhaf ürünleri. Taze kreplerden, pillere, şemsiyelere ve hatta iç çamaşırlarına kadar geniş bir ürün yelpazesiyle, eski tapınaklardan Fuji Dağı'nın tepesine kadar her yerde onları bulabilirsiniz.

12. Bebek paspasları

12. Bebek paspasları

Evet, doğru okudunuz. Bebek paspasları. Evde ordan oraya emekleyen bebeğinizin bir yandan evi temizlemesi harika olmaz mı? Kolları ve bacakları paspaslı bu tek parça kıyafet, yaratıcı Japon mucitlerin birçok buluşundan biri. Bebekler için ne kadar hijyenik, orası tartışılır.

11. Hiç bitmeyen balonlu naylon

11. Hiç bitmeyen balonlu naylon

Birçoğumuz bu baloncuklu naylon poşetleri patlatmaktan aşırı zevk alırız, değil mi? Japonlar bu popüler zevki bir üst levele taşıdı ve baloncuklu naylona benzeyen ama hiç bitmeyen bir oyuncak tasarladı. Bu oyuncak sürekli olarak kendisini havayla dolduruyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Dünyanın en kısa yürüyen merdiveni

10. Dünyanın en kısa yürüyen merdiveni

Dünyanın en kısa yürüyen merdiveni Kawasaki şehrindeki büyük bir mağazada bulunuyor. Merdiven 83 cm yüksekliğinde ve sadece 5 adım atılabiliyor. Biri Amerikalıların tembel olduğunu mu söyledi?

9. Tüyler ürperten intihar ormanı!

Birçoğumuz için orman, koşuya veya yürüyüşe gidebileceğimiz, doğal hayatı gözlemleyebileceğimiz veya doğanın tadını çıkarıp rahatlayabileceğimiz bir yerdir. Fakat bu ormanda işler biraz daha farklı. Resmi olarak 'Aokigahara' olarak adlandırılan 'İntihar Ormanı', Japonya'daki Fuji Dağı'nın dibinde bulunan yaklaşık 10.36 kilometre karelik bir ormandır. Ormanda o kadar fazla ağaç vardır ki, kelimenin tam anlamıyla rüzgarı bloke eder. Bu ormanın intiharlar için popüler hale gelmesinin sebebi de olağanüstü sessiz bir yer olmasıdır. İstatistiksel olarak, burada her yıl yaklaşık 100 intihar ortaya çıkıyor.

8. Acayip Kit Kat aromaları

8. Acayip Kit Kat aromaları

Çikolata markası olan Kit Kat'ı hepimiz biliyoruz. Japon halkının bazı garip şeyler yediğini bilmemize rağmen, fırında patatesli, soya soslu veya wasabili Kit Kat gibi şeyleri hayal etmek neredeyse imkansız. Bu tatlar, Japonya'da mevcut olmasının yanı sıra, aynı zamanda en popüler olanları.

7. Yalnız erkekler için yastıklar

7. Yalnız erkekler için yastıklar

Sevgilisi olmayan erkeklerin imdadına bu harika kucak yastığı yetişiyor. Hem sahte kız arkadaşınızın sizinle tartışması mümkün olmazken, aynı zamanda da başınızı yaslayıp yalnız kalmamış oluyorsunuz.

6. Yalnız kadınlar için yastıklar

6. Yalnız kadınlar için yastıklar

Konu yalnızlığa gelince cinsiyet ayrımcılığı yapılamaz. Dolayısıyla bu yastıkların kadınlar için olan versiyonu da bulunuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Bira kutularındaki görme engelliler alfabesi

5. Bira kutularındaki görme engelliler alfabesi

Eğer Japonya'da bir bira almak isterseniz, üzerindeki garip baskılı sembollere şaşırabilirsiniz. Ancak endişelenmeyin, bunlar sadece güzel soğuk bir biranın tadını çıkarmayı hak eden görme engelli arkadaşlarımız için tasarlanmış Braille (görme engelliler) alfabeli biralar. Harika değil mi?

4. Bisiklet, bisiklet, ve daha fazla bisiklet!

4. Bisiklet, bisiklet, ve daha fazla bisiklet!

Japonya'nın sınırlı park ve sürüş alanı olan dar bir ülke olduğunu zaten başta belirtmiştik. Bu da, bisikletleri en uygun ulaşım yöntemi haline getiriyor. Sonuç olarak ülke, tren istasyonları, alışveriş merkezleri ve insanların toplandığı diğer yerler bu tarz manzaralarla doludur.

3. Süper tuvaletler

3. Süper tuvaletler

Birçok insanın da dediği gibi 'çılgın Japon süper tuvaletleri', sizi temizleyen su spreyi özellikli bir elektrikli klozettir. Her ne kadar Japonlar bu keyifli özelliğe alışmış olsa da, yabancılar çok da benimseyememiş durumda.

2. Gaz maskesi adası

2. Gaz maskesi adası

Honshu'nun güneydoğusunda bulunan Miyake-jima, aktif bir volkan olan Oyama Dağı'nın bulunduğu bir adadır. 2005'teki son patlamasından bu yana, sürekli olarak zehirli gaz sızdırıyor ve tüm sakinlerinin her zaman bir gaz maskesi taşımaları gerekiyor. Havadaki kükürt seviyelerinde belirgin bir artış olduğunda, 'baskın alarmları' çalmaya başlıyor.

1. Kapsül oteller

1. Kapsül oteller

Kapsül oteller muhtemelen en çılgın ve en bilinen Japon icatlarından bir tanesi. 1979'da tanıtılan kapsül oteller, seyahat eden iş adamlarından, evinin yolunu bulamamış sarhoş insanlara kadar çeşitli müşterilere konaklama imkanı sunmaktadır.

Siz hangi maddeyi sevdiniz veya saçma buldunuz? Keşke bizim ülkemizde de olsa dediğiniz bir madde var mı? O zaman yorumlarda buluşalım!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
289
87
64
29
22
13
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Okan

Tuvalet terlikleri gerçekten çok büyük çılgınlıkmış.

SveP

Tuvalet terliği bizim evde de var.

Rurouni Kenshin

Bunların bazıları bizde de var (mesela tuvalet terliği) bazıları avrupada da var (mesela o mikrodalga pug) ve bazilari japonya da bile yok (cene dinlendirme ... Devamını Gör