Görüş Bildir
Haberler
İntihar Girişiminden Sonra Yüzünün Neredeyse Tamamını Kaybeden Gencin Hikayesini Mutlaka Okumalısınız!

etiket İntihar Girişiminden Sonra Yüzünün Neredeyse Tamamını Kaybeden Gencin Hikayesini Mutlaka Okumalısınız!

Rinascita
18.11.2018 - 21:30

İntihar girişiminden sonra yüzünün neredeyse tamamını kaybeden genç adamın hikayesini sizler için Daily Mail'den derledik.

Kaynak: https://www.dailymail.co.uk/health/ar...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Şu an 26 yaşında olan Cameron Underwood iki yıl önce, 24 yaşındayken bütün gün içip intihar etmişti.

Şu an 26 yaşında olan Cameron Underwood iki yıl önce, 24 yaşındayken bütün gün içip intihar etmişti.

Kendini vuran genç adamın alnı, gözleri ve dili dışında yüzünün hiçbir kısmı kalmamıştı neredeyse. Ailesine kurtarılamayacağı söylenmişti. Ama doktorlar uzun uğraşlar sonunda Cameron'ı hayata döndürdüler. Bir süre sonra ise genç adamın annesi NYU Langone Medical Center'da bulunan yüz nakli birimiyle iletişime geçti. 

Bugün, intiharından iki yıl sonra Cameron yaptığı röportajlarda ne kadar büyük ilerleme kaydettiğini gösteriyor. Ayrıca hayatını kurtararak kendisine ikinci bir şans verilmesini sağlayan doktorlara da sonsuz teşekkür ediyor. 

Ayrıca kendisine donör olarak bağışta olan 23 yaşındaki Will Fisher'ın ailesine de minnettarlığını iletti. Will, 5 Ocak 2018 yılında yaşadığı zihinsel hastalıkla baş edemeyip hayatını kaybetmişti. 

Cam, nakil haberini alınca Kaliforniya'dan New York'a gitti ve hayatını değiştiren 25 saatlik ameliyatını oldu. 

'Yalnızca yeniden yüzüm olduğu için hissettiğim o rahatlama hissini hatırlıyorum. Yeniden ağzım ve dişlerim vardı. Yeniden burnum vardı. Bu o kadar büyük bir keyif ki... Benim için yaptıkları fedakarlıkları ve çabaları düşününce çok minnettar oluyorum. En büyük fark ise dışarıya çıkarken maske kullanmak zorunda değilim artık ve insanlar bana dik dik bakmıyorlar.'

ABC'nin raporlarına göre Cameron eskiden atletti ve çok çalışkan biriydi. Üniversiteden mezun olduktan sonra üvey babasının yanında işe başladı.

ABC'nin raporlarına göre Cameron eskiden atletti ve çok çalışkan biriydi. Üniversiteden mezun olduktan sonra üvey babasının yanında işe başladı.

19 yaşına geldiğinde ise kredi ile kendine ev aldı. Ama sonraki birkaç yıl oldukça zorlu geçti. Uzun zamandır sürdürdüğü ilişkisi bitti. En yakın arkadaşlarıyla bağı koptu. Ailenin en küçüğüydü ve bütün kardeşlerinden uzakta olunca iyice yalnız hissetmeye başladı. Bir süre sonra da depresyon tanısı konuldu. 

Çok fazla alkol tüketmeye başladı. Bütün akrabalarının kendisine yaklaşma girişimlerini geri tepti. 26 Haziran 2016 tarihinde ise bütün gün içti. O gece hayatına son vermesi gerektiğini düşündü. Çenesinin altına silahı dayadı ve tetiği çekti. O sırada Cameron'ın nerede olduğu veya nerede bulunduğu bilinmiyor ama hemen müdahale edildi. Hastaneye kaldırıldı ve bütün doktorlar ellerinden geleni yaptılar. 

Sayısız ameliyattan sonra durumu stabil hale getirildi ama yüzünü kaybetmişti. İlk başlarda komadaydı, sonrasında ise oldukça ağır ilaçlar kullanmak zorunda kaldı. Sonunda 2016 yılı Ağustos ayında kendine geldiğinde neler olduğunu anladı ve ilk o zaman yüzünü gördü. 

'Uyandığımda neler olduğunu, nerede olduğumu ve bana ne olduğunu anlamamıştım. Kendime böyle bir şey yaptığıma ve hayatta kaldığıma inanmıyordum.'

Cameron, 2016 yılı Aralık ayına kadar hastanede kaldı. Taburcu olduktan sonra da sürekli maske kullanmak zorunda kaldı.

Cameron, 2016 yılı Aralık ayına kadar hastanede kaldı. Taburcu olduktan sonra da sürekli maske kullanmak zorunda kaldı.

Taburcu olduktan kısa bir süre sonra annesi Bev, NYU Langone adlı hastanede yüz nakli yapıldığını duydu. 2017 Mart ayında doktorlarla iletişime geçti. Sonunda Cameron'ın yüz nakli işlemleri için testleri başladı. 

Bu yıl Ocak ayında uygun bir aday bulundu. 23 yaşındaki Will Fisher, organ bağışçısı olarak kaydedildi. Will'in annesine danışıldıktan sonra her şey hazırdı. Ailesinin yaşına göre oldukça olgun olarak tanımladığı Will, hayatını kaybettiğinde Cameron'dan biraz daha gençti. Kafatası boyutu, saç rengi, kan grubu, dişleri ile Cameron'a oldukça uygun bir adaydı.

Cameron bu ameliyatın oldukça riskli olduğunu ama başka seçeneği kalmadığı için kabul ettiğini belirtti.

Cameron bu ameliyatın oldukça riskli olduğunu ama başka seçeneği kalmadığı için kabul ettiğini belirtti.

Will'in annesi Sally ise oğlunun Cameron'a hayat vermesinin onun acısını hafifleten tek şey olduğunu söyledi. 

'Eğer Cameron olmasaydı Will'in acısıyla yaşayabileceğimi sanmıyorum. Will'in daha bir hayatı olması için başkasına yardım ettiği düşüncesi beni rahatlatıyor.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
247
70
45
16
11
9
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Şu ergenlerin "Hayat çok acımasız yeaah" triplerine bitiyorum.Ulan insanlar ne acılarla yüzleşip, o acılarla yaşamayı, o acıları atlatıp hayata devam edebilm... Devamını Gör

Bilmediğiniz insanları, yaşamadığınız şeyleri bu kadar kolay yargılamayın. 360 kilo ağırlıkla squat yapan Ronnie Coleman var diye herkes o ağırlığı kaldırama... Devamını Gör

Atakan Aydın

ömer uçar - ezel bayraktar

Onun için çene altından değil direk şakaklara dayayıp intihar edeceksin. O kadar acıdan sonra var olandan daha farklı halde bir yüze sahip olabilme olasılı... Devamını Gör

ağzın içinden atlas kemiğine doğru da ateş edilebilir. hep filmlerdeki sahte intihar sahnelerinden oluyor böyle şeyler