İnternette Topladıkları Parayla Deniz Görme Hayallerini Gerçekleştiren İnatçı Kadınlar
İnternette Topladıkları Parayla Deniz Görme Hayallerini Gerçekleştiren İnatçı Kadınlar
Kahramanlarımız İtalya'nın Trento bölgesindeki Daone kasabasında yaşayan 12 kadın

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yaşları 70-93 arasında değişen bu kadınlar her zamanki sohbetlerinden birini gerçekleştirirken hiçbirinin daha önce denizi görmediğini fark etmişler.

Hepsinin ortak hayali olan ölmeden önce denizi görebilmek için kafa kafaya vermişler.

Hayalleri için çeşitli yollardan para kazanmaya çalışmışlar. Öncelikle hamur işi yapıp satmışlar, olmamış.

Toplandıkları yerde tombala oynatmışlar, olmamış.

Bir fotoğrafçının yardımıyla yapraklarında hayallerini gösteren bir takvim bastırıp satmaya çalışmışlar, olmamış.

Üç girişimleride sonuçsuz kalmış...

Çünkü yaklaşık 600 kişinin yaşadığı kasabalarında yaptıkları satışlarla ancak birkaç yüz euro toplayabilmişler.

Satışından istedikleri geliri elde edemedikleri takvimden kareler:

Hayali aşk gemisine binmek olan Armida Temmuz ayı güzeli

En güzel domates sosunu pişirmeyi dileyen Vitaline ise Ağustos ayı güzeli olmuş.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Tam vazgeçiyorken grubun en genç üyesi Erminia'nın torunu internet üzerinden insanlara ulaşıp amaçları uğruna para toplayabilecekleri fikrini akıllarına sokmuş.

Önce insanların böyle basit bir amaç için tanımadıkları kişilere para gönderceklerine inanmasalar da şanslarını denemeye karar vermişler.

Denemelerine değmiş çünkü internette açtıkları bağış sayfasıyla 6 bin euro'nun üzerinde para toplamayı başarmışlar.

Kocaman yürekleriyle bağış yapanlara takvim, kuru gıda, kartpostal gibi küçük hediyeler göndermişler.

Sonunda topladıkları paralarla çıktıkları tatilde hayallerini kurdukları denize Hırvatistan'ın Ugljan kasabasında kavuşmuşlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Hatıra fotoğrafı çektirmişler...

Ve denizle buluşmuşlar.

Siz siz olun hayallerinizden asla vazgeçmeyin!

Yorum Yazın
ulen italya incecik bir ülke 3 tarafı denizlerle çevrili biraz zorlasan zaten deniz kenarındasın ne hırvatistanı amk.
Çok güzel valla,bu yaşta bu azim.Çoğu kişi hayallerini anlatıp sonuna ''neyse bizden geçti artık'' eklemeyi unutmaz.Bu onlara örnek olsun.
82 Yaşındaki babaneme okudum yorumu bu internet şeytan icadıdır oldu :)