Görüş Bildir
Haberler
Intel Melezlere Özel İşlemci Geliştirdi

Intel Melezlere Özel İşlemci Geliştirdi

Batuhan
08.09.2014 - 14:33

Intel Melezlere Özel İşlemci Geliştirdi

Intel, aralarında Acer, ASUS, Dell, HP, Lenovo ve Toshiba’nın da bulunduğu tabletten dizüstüne dönüşebilen melez cihazlara özel tasarladığı Intel Core M serisi işlemcilerini tanıttı.

Intel, Core M işlemcileri geliştirirken, hem taşınabilirlik hem de performanstan ödün vermemeye odaklanmış. Tablet inceliğindeki cihazlarda kullanılacak olan işlemci, güç verdiği cihazların pil ömrünü, dört yıl önceki sistemlere oranla iki katına çıkarıyor.

Intel Core M serisi, dördüncü nesil Core işlemciler ile kıyaslandığında yüzde 50 daha hızlı işlem performansı ve yüzde 40 daha yüksek grafik performansı gösteriyor. Örneğin; Intel Core M serisi, dört yıllık bilgisayarlara göre iki kata kadar daha hızlı işlem ve yedi kata kadar daha iyi grafik performansı sergileyebiliyor.

Intel, 2013 yılında pil ömründe kendi tarihindeki en büyük iyileştirmeyi başarmıştı. Intel Core M işlemci ve platformunun güç tüketimi, çıtayı daha da yükseğe çıkartarak pil ömrünü daha da artırıyor. Intel Core M, sekiz saatten daha uzun video izlenebilme özelliği ile bir önceki nesil Core işlemcilere göre yüzde 20 (1,7 saat) daha uzun pil ömrü sunuyor ve dört yıllık bilgisayarlara kıyasla pil ömrünü ortalama ikiye katlıyor.

Intel Core M ile çalışan çok ince melezler yolda

Yüzde 50 daha küçük boyuttaki 4,5 watt’lık Intel Core M işlemciler, önceki nesillere göre yüzde 60 daha az termal güce sahip. Bu sayede üreticiler, bugünün en ince dizüstü bilgisayarlarından ve AAA pillerinden daha ince 9 mm’lik şık ve fansız tasarımlarını dizayn edebilecekler.

Intel’in açıklamasına göre, hâlihazırda birçok üretici, yirmiden fazla Core M tabanlı cihaz üzerinde çalışıyor. Intel Core M işlemci tabanlı ilk ürünler bu yıl içerisinde raflardaki yerini alacak. Aralarında Acer, ASUS, Dell, HP ve Lenovo’nun da bulunduğu üreticiler de yakında satışa sunacakları Core M tabanlı ürünlerini IFA’da sergilediler.

Intel Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Kişisel Bilgisayarlar Bölümü Genel Müdürü Kirk Skaugen, Core M işlemcilerle ilgili yaptığı açklamasında “Çok uzun süredir son kullanıcı ihtiyaçlarını karşılamak ve mobil bilişimi dönüştürmek için çalışıyoruz. Yeni Core M işlemcinin tanıtımı bu yolculukta önemli bir kilometre taşı. 2’si 1 Arada ürünler için tasarlanan ilk ürün ailesi olan Core M, dünyanın en ince dizüstü bilgisayarları ve en yüksek performanslı tabletlerini tek bir cihazda sunmayı vaad ediyor” dedi.

Stuff

Kaynak: http://www.stuff.com.tr/2014/09/intel...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0