Görüş Bildir
Haberler
Intel Geleceğin Ultrabook Konseptini Gösterdi

Intel Geleceğin Ultrabook Konseptini Gösterdi

ATKN
21.08.2015 - 10:49

Yakın gelecekte gerçeğe dönüştürülmek üzere tasarlanan konsept ürünleri genellikle otomobil üreticilerinden görmeye alışık olsak da bu kez konsept bir bilgisayarla karşı karşıyayız. Dünyanın en büyük çip üreticilerinden Intel, geleceğin 2’si 1 arada Ultrabook’unu detaylı bir konsept çalışmasıyla gözler önüne serdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yukarıda paylaştığımız bağlantıdan görebileceğiniz üzere, 60 sayfalık sunumda yok yok. Intel Skylake işlemciler, WiGig kablosuz ağ teknolojisi, USB Type-C bağlantıları, kablosuz şarj derken liste uzayıp gidiyor. Biz temel özelliklerine değinecek olursak, konseptin en dikkat çeken özellikelerinden biri, günümüz akıllı telefonlarında yavaş yavaş yaygınlaşmaya başlayan kablosuz şarj desteği. Bunu bir şarj matıyla yapmayı planlaya Intel, yine de bizi tam anlamıyla kablolardan kurtaramıyor. Zira matın şarj olması için kabloya ihtiyacı var. Konsept bilgisayarda Thunderbolt ve USB Type-C bağlantılarının yanında geleneksel USB 3.0 bağlantısı da bulunuyor. Intel’in WiDi teknolojisi de farklı cihazlara kablosuz bağlanmak için konseptteki yerini almış durumda.

Konseptin getirdiği bir başka yenilik, ana ekranın arkasında 1024 x 768 piksel çözünürlüklü E-Ink ekran bulunuyor. Kullanıcıyı düşük pil durumlarında yarı yolda bırakmamak için gerçekten güzel bir çözüm. Intel’in yakın gelecekte hayata geçirmeyi planladığı fikirleri bu yönde. Yakın gelecek diyoruz zira bunların hiçbiri günümüzde yapılmayacak şeyler değil. Ancak şirket şimdilik kesin bir tarih vermiş değil.

LOG

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0