Görüş Bildir
Haberler
Instagram Reels Videoları Nasıl Yapılır?

Instagram Reels Videoları Nasıl Yapılır?

Müge Kakşi
29.09.2021 - 08:30

Gün içerisinde boş zamanlarımızı genellikle telefonumuzda bulunan sosyal medya uygulamalarıyla geçiriyoruz. Popüler sosyal medya uygulamalarından biri de çeşitli fotoğraf ve video paylaşımlarında bulunduğumuz, takipçilerimizle etkileşime girebildiğimiz Instagram. Dünya üzerinde milyonlarca kullanıcı sayısına sahip Instagram 2012 yılında dünya devi bir marka olan Facebook tarafından 1 milyar dolara satın alındı. İlk başta sadece fotoğraf ve video paylaşma uygulaması olarak kurulan Instagram zaman içerisinde yaptığı güncellemelerde kendisine yeni özellikler ekleyerek çok daha tercih edilir bir uygulama haline geldi. Instagram'ın en son yaptığı özelliklerden biri de Instagram Reels bölümü oldu. Kendi içersinde bulunan araçlarla kısa ve eğlenceli video yapmaya yarayan Reels videoları çokça dikkat çekiyor. Peki, Instagram Reels videosu nasıl yapılır? Sorunun cevabını haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

2010 yılında kurulan Instagram uygulaması kısa bir süre içerisinde büyük bir başarı elde ederek milyonlarca kullanıcıya sahip oldu. Fotoğraf ve videoları düzenleyerek ister herkesle ister sadece onaylanmış kişilerle paylaşmaya yarayan Instagram çok fazla kullanıcıya ulaştığı için bir süre sonra Instagram fenomeni veya Instagrammer teriminin hayatımıza girmesine neden oldu. Kişiler paylaştıkları videolar veya fotoğraflarla popülerleşerek tanınır bir hale gelmeye başladı. Ardından Instagram fenomenleri yüksek takipçi sayısı sayesinde dolaylı olarak Instagram'dan para kazanmaya başladı. Instagram bu kadar talep görmesinin ardından kullanıcıların fotoğraf ve videoları geliştirebilecekleri çeşitli güncellemeler getirdi. Bu güncellemelerden biri de Instagram Reels videoları oldu. Birçok kişi Instagram'ın yeni özelliği Instagram Reels videolarının nasıl yapıldığını merak ediyor. Instagram reels videolarının nasıl yapıldığına dair detayları haberimizin detaylarında sizler için derledik...

Instagram Reels Videosu Nasıl Yapılır?

Instagram Reels Videosu Nasıl Yapılır?

Dünyaca ünlü sosyal medya uygulaması Instagram hemen hemen her telefon tarafından destekleniyor. Instagram'ın yeni özelliklerinden biri de yine bir sosyal medya uygulaması olan TikTok tarafından alışık olduğumuz kısa video özelliği. TiktTok uygulamasının ardından Instagram'da kısa ve etkili videoların oldukça talep görmesi üzerine Instagram Reels adıyla bir özellik getirdi. 

Instagram Reels ile 15 saniyelik kısa ve etkileyici videolar yapabilmek mümkün oluyor. TikTok'a rakip olarak devreye soktuğu Instagram Reels özelliğinde Tiktok'da olduğu gibi video çekerken çeşitli araçlar bulunuyor. Bu araçlarla videoların hızını ve bitişini ayarlayabilirken aynı zamanda müzikte ekleyebiliyorsunuz. Sonuç olarak ortaya 15 saniyelik yaratıcı ve eğlenceli videolar çıkıyor.

Instagram Reels Videosu Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle reels videosu hazırlamak için telefonunuzdan Instagram mobil uygulamasına giriş yapın.

  • Ardından açılan Instagram ana sayfasında Instagram yazısının sağında bulunan artı sembolü veya fotoğraf sembolüne tıklayın.

  • Açılan bölümde aşağıda bulunan canlı, hikaye ve reels seçeneklerinden reels olana tıklayın.

  • Reelsi seçtikten sonra alttaki butona basılı tutarak videonuzu çekebilirsiniz. 

  • Ayrıca video çekme ekranın üzerindeki ses, süre, hız ve efeckt gibi seçeneklerin simgesine dokunarak videonuzun ayarlarını yaparak eklemelerde bulunabilirsiniz. 

  • Videonuzu çektikten sonra Instagram'da post olarak veya hikaye olarak takipçilerinizle paylaşabilirsiniz.

Aşağıdakiler De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
23
3
3
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?