Görüş Bildir
Haberler
İnsanların Sonrasını Düşünmeden Sırf Zayıflamak Uğruna Uyguladığı 12 Çılgın Diyet

etiket İnsanların Sonrasını Düşünmeden Sırf Zayıflamak Uğruna Uyguladığı 12 Çılgın Diyet

Rinascita
28.03.2018 - 14:51 Son Güncelleme: 02.11.2021 - 12:32

Yapılan son araştırmalara göre Amerika'da her yıl 46.3 milyar dolar kilo verme ürünlerine harcanıyor. 2016 yılında Birleşil Krallık'ta yapılan araştırmada bir önceki yıl katılımcıların yarısının diyette olduğu görüldü. Diyet anlayışını şekillendiren çılgın fikirler, yanlış varsayımlar ve efsaneleri sizler için derledik.

Kaynak: https://choiz.me/post/46926080

1. Uyuyan güzel diyeti

1. Uyuyan güzel diyeti

Uyuyan güzel diyeti bir insanın uyuduğu sürede yemek yememesine dayanıyor. Bu diyeti uygulayan ve savunanlar ise sakinleştirici ilaçlar kullanarak, yemek yemekten kaçınmak için günün çoğunda uyumaya çalışıyorlar. Bu diyeti deneyenlerden biri de Elvis Presley'di. Günlerce suni komaya girmişti. Diyetin zararları arasında ilaca bağımlılık, kalp hastalıkları ve diyabet riskinin artması yer alıyor.

2. Sigara diyeti

2. Sigara diyeti

Sigara diyeti aslında Lucky Strike adlı sigara markasının 1920'li yıllarda yaptığı bir reklam sonucu oluştu. Sigara içindeki nikotin iştahı bastırıyor. Sigara içmenin diyabet, kalp krizi ve akciğer kanserini arttırdığı yapılan araştırmalarda ortaya çıktı. Bu da zayıflamak için ödenmesi gereken ağır bedel...

3. Haleluya diyeti

3. Haleluya diyeti

Haleluya diyeti genellikle İncil'de vücudu toksinlerden arındırma konusunda iyi olduğu söylenen çiğ besinler ve sebzeleri tüketmeyi savunuyor. Bu diyeti öneren birçok kişi var ama aynı zamanda dengesiz, hayvan ürünlerini ve işlenmiş gıdayı yemeye yasaklayan bir yapıda olduğu için uygulanması bir hayli zor.

4. Tenya diyeti

4. Tenya diyeti

Bu iğrenç diyet Victoria Dönemi'nde kadınların güzellik standartları takıntısıyla oluştu. 20. yüzyılda ünlü opera sanatçısı Maria Callas'ın kilo vermek için tenya yediği konusunda dedikodular vardı. Ama bu tamamen şehir efsanesinden ibaret de olabilir. Bu diyeti yaparak kilo vermeye çalışan insanlar tamamen tenya yumurtasından oluşan haplar yutuyorlar. Kilo kaybının yanı sıra ishal, bulantı ve ateş de etkiler arasında yer alıyor.

5. Pamuk yumağı diyeti

5. Pamuk yumağı diyeti

2013 yılında YouTube'da ortaya çıkan bir videoda gençlerin pamuk yumaklarını yuttuğu görülmüştü. Bunun ardındaki fikir ise pamuk yumaklarının karnı doyurması ve yemek yerine geçmesiydi. Ama bu diyeti yapanlar birçok pamuğun saf pamuk olmadığını, bağırsak yoluna zarar verecek kimyasal maddeler içerdiğini düşünemediler.

6. Sirke diyeti

6. Sirke diyeti

19. yüzyıldaki ünlüler de zayıflama konusunda takıntılıydı. Şair George Gordon Byron mesela üniversiteye giderken bile bisküvi, patates, sirke ve soda ile yaşıyordu resmen. Yaşla beraber beslenme düzeni değişmedi. Kahvaltıda ince bir dilim ekmek, akşam yemeğinde de hafif bir salata yiyordu. Açlığını bastırmak için yemeklerden önce kaşık kaşık sirke içiyordu. 

Sirkenin fazla tüketimi diş minesine zarar verir, boğazı yakar ve sindirim problemlerini ortaya çıkarır.

7. Görüş diyeti

7. Görüş diyeti

Görüş diyeti 2000'li yıllarda Japon bir mucit ile hayata geçti. Bu düşünceye göre kırmızı ve sarı renkler iştah açarken, mavinin böyle bir etkisi yoktu. Dolayısıyla mavi gözlükler takmak yediğiniz şeyleri daha iştah açıcı göstermiyordu ve daha az yemeyi sağlıyordu. Ama bunun işe yaradığına dair bir kanıt yok.

8. Çiğneme diyeti

8. Çiğneme diyeti

Horace Fletcher 20. yüzyılda çiğneme diyetiyle ünlü oldu. Bu diyete göre bir besini sulanana dek 32-80 kez iyice çiğnemek sonra da artığı tükürmek gerekiyor. Bilimsel olarak bir kanıtı olmasa da John D. Rockefeller, Franz Kafka ve Theodore Roosevelt gibi ünlü kişiler tarafından işe yaradığına dair yorumlar yapıldı.

9. Andy Warhol diyeti

9. Andy Warhol diyeti

Andy Warhol 'The Philosophy of Andy Warhol' kitabında diyet önerilerini ve sırrını paylaştı. Ne zaman restorana gitse sevmediği şeyler sipariş verdiğini ve sonunda da yemeği alıp evsizlerle paylaştığını söyledi.

10. Kurabiye diyeti

10. Kurabiye diyeti

1975 yılında Dr. Sanford Siegal tarafından ortaya çıkarılan bu diyete göre kahvaltı ve öğle yemeği yerine altı özel kurabiye yemek yer alıyordu. Sonrasında da kaloriye dikkat ederek güzel ve sağlıklı bir akşam yemeği yenmesi gerekiyordu. Kurabiyelerin yulaftan, meyveden, amino asitten oluşması gerekiyor. Bazı beslenme uzmanları bu diyetin çok mu sıkı yoksa sağlık için iyi mi olduğu konusunda hala emin değiller.

11. Detoks diyeti

12. Dil yaması diyeti

12. Dil yaması diyeti

Estetik cerrah Dr. Chıgay tarafından ortaya çıkartılan dil yaması diyetinde birkaç dikişle dile yamalar yapılıyor. Bu operasyonun sonucunda ise katı besinler tüketmek acı verir hale gelince insanlar yalnızca sıvı ile beslenmeye başlıyorlar. Yama yapılan hastalar bir ay bu şekilde kalıyorlar, sonrasında da başka bir operasyonla eski hallerine dönüyorlar.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
286
179
36
26
13
11
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
pazartesi

Sağlıklı ve dengeli beslenmek bunlardan daha zor geliyorsa demek.

SHADOW SHADOW

12 Ne la direk ağzı dikin serumla beslensinler...daha iyi...

Manyak mısınız oğlum lan! Sağlık 9sorunları olanlara bir şey demiyorum ama zayıf gözükmek için bunlar yapılır mı? 🤢🤮