Görüş Bildir
Haberler
İnsanların Başarıya Giden Yoldan Vazgeçmelerine Sebep Olan Faktörleri Açıklıyoruz

İnsanların Başarıya Giden Yoldan Vazgeçmelerine Sebep Olan Faktörleri Açıklıyoruz

luna
14.01.2021 - 08:45

#5 Bu konu üzerinde çalışmam lazım...

Kaynak: https://wealthygorilla.com/why-people...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Neredeyse herkes muazzam bir finansal başarıya ulaşmak ister fakat çok az kişi bunu başarır.

Neredeyse herkes muazzam bir finansal başarıya ulaşmak ister fakat çok az kişi bunu başarır.

Başarıya giden yolun başında insanlar hedeflerine ulaşacaklarından emindir. Fakat uzun süreli çalışmalardan ve zorluklardan sonra birçok insan hedeflerinden vazgeçer ve sadece birkaç kişi başarıya ulaşır. Başarıya giden yolda vazgeçen kişilerle başarıya ulaşanları birbirinden ayıran faktörler vardır. Haydi gelin bu faktörlere birlikte bakalım...

1. Alçak gönüllü olmamak:

Neredeyse her konuda başarı elde etmek için alçak gönüllülüğün benimsenmesi gerekir. Birçok girişimci işlerinin başında kapı kapı gezerek satış yapmaları gerektiğini söylemiştir. Emilia Clarke gibi bazı aktörler de kariyerlerinin ilk aşamalarında önemli roller almadan önce çok küçük rolleri kabul etmeleri gerektiğini dile getirmektedir. Alçak gönüllülük kariyerin başında gerekli olsa da birçok insan bunu yapmaktan utanıp alçak gönüllü olmaları gereken durumlardan kaçınırlar.

2. Yeterince çalışmamak:

2. Yeterince çalışmamak:

Başarı için sıkı çalışmak gereklidir. Elon Musk ve Bill Gates günde 16 saate yakın çalışırlar. 50 Cent bazen çok çalıştığı için 3 gün boyunca uyumadığını söylemiştir. Çok çalışmak öz güveninizin artmasını ve çalıştığınız konu üzerinde ustalaşmanızı sağlar. Başarılı olan insanlar çok çalışmanın önemini bildikleri için bunu bir alışkanlık haline getirirler. Ancak çoğu insan sıkı çalışmaz. Birçok kişi başarıya ulaşmak için kendi konfor alanından çıkıp gece gündüz çalışmaları gerektiğini anladıklarında vazgeçerler.

3. Risk almamak:

3. Risk almamak:

Başarı kişisel ve finansal birçok risk alınmasını gerektirir. Başarılı insanların biyografilerini incelediğinizde çoğunluğu bütün birikimlerini bir projeye yatırmak ve işlerini bırakmak gibi büyük riskler almışlardır. Fakat çoğu insan risk almaktan kaçınır ve risk alıp başarısız olursa pes ederler.

4. Pes etmek:

4. Pes etmek:

İşler istediğiniz gibi gitmediğinde bile çalışmaya devam etmeli ve pes etmemelisiniz. Ancak ne kadar büyük zorluklarla karşılaşsa da yılmayan çok az kişi bulunur. Örneğin internet girişimcisi Jack Ma şirketi Alibaba kurulduğu ilk üç yıl kâr edemese de pes etmeden çalışmaya devam etmiştir. Bugün Alibaba dünyadaki en büyük şirketlerden biri ve Jack Ma dünyanın en zengin insanlarından biridir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Sabırlı olmamak:

5. Sabırlı olmamak:

Modern dünyada herkes başarının birkaç ay içinde kendine geleceğini düşünür. Sabırsız olmak insanların hayallerinden vazgeçmelerine neden olur. İstatistikler bir projenin başarılı olması için 5 ila 10 yıl arasında bir çalışma gerektiğini göstermektedir. Fakat çoğu kişi birkaç ay ya da birkaç yıl sonra büyük sonuçlar görmediklerinde pes ederler. Bir proje üzerine birkaç yıl zamanınızı verdikten ve çalıştıktan sonra vazgeçmemelisiniz.

6. İyimser olmamak:

6. İyimser olmamak:

Bir yazar olan Gary Vaynerchuk insanların başarıya ulaşmamasının en büyük nedenlerinden birinin yeterince olumlu olmamaları olduğunu söylemiştir. İyimserlik, beklenen bir sonucun gerçekleşeceğine inanmaktır. Çoğu kişinin yolun başında istediklerini başaracaklarına olan güveni tamdır fakat zorluklarla karşılaştıktan sonra insanlar hayallerinden vazgeçmeye başlar. Sadece ne olursa olsun olumlu kalmayı başaran bireyler başarıya ulaşır. Olumlu kişiler zorluklarla karşılaşsalar da başarının yakın olduğunu düşündükleri için yollarına devam ederler.

7. Kendine inanmamak:

7. Kendine inanmamak:

Finansal başarıyı yakalamayı başaran kişiler yeteneklerine güvenirler ve hiçbir zorluğun onları durduramayacağını bilirler. Öz güven, kişinin zorlu ve çok çalışma gerektiren bir olayla karşılaştıklarında bile yollarına devam etmelerine yardımcı olur. Kendine inanmayan kişilerse karşılaştıkları problemlerde cesaretlerini kaybettikleri için daha kolay pes ederler. Ayrıca kendine yeterince güvenmeyen kişiler genelde karar alırken mantıklarıyla değil duygularıyla hareket ederler.

Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım...

İlginizi çekebilecek diğer içeriklere buradan ulaşabilirsiniz.👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
arslanoglu

Dayın olmamak