Görüş Bildir
Haberler
İnsanlar Otomobillerinin Sunduğu Teknolojileri Kullanmıyor

İnsanlar Otomobillerinin Sunduğu Teknolojileri Kullanmıyor

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yapılan yeni bir araştırma, otomobil kullanıcılarının kayda değer bir kısmı, otomobillerinde sahip olmak için para ödedikleri ekstra teknolojileri kullanmadığını ortaya koydu. Nisan ve Haziran ayları arasında araçlarını üç aydan uzun süredir kullanan 4000 kişi ile görüşülerek yapılan araştırmada katılımcıların yüzde 20’sinin araçlarındaki teknolojinin yarısını dahi kullanmadıkları ortaya kondu.

Araştırma sonuçlarına göre etraftaki benzin istasyonları veya restoranları öneren veya otomobillere internet getiren (ülkemizde nadiren görülen) teknolojilerin yüzde 43’lere varan oranlarda kullanılmadığı belirlendi. Yine aynı rapora göre ülkemizdeki araçlarda da görülmeye başlanan otomatik park sistemleri kullanıcıların yüzde 35’i tarafından kullanılmıyor.

Elbette bu israfın sebebini anlamak zor değil. Kullanıcılar basit bir şekilde bu tip ihtiyaçlarını karşılamak için cep telefonlarına yöneliyor. Yer ve yön bulmak için Pandora veya Google Maps gibi uygulamaları kullanan kullanıcılar, her ne kadar araç içi teknolojiler kolay kullanım sağlasalar da alışkanlıklarından vazgeçmiyor.

Özellikle Google, Tesla ve Apple gibi şirketlerin kendi kendini süreç araçlar hakkında çalışmalar yaptığı günümüzde kullanıcıların yüzde 35’inin otomatik park sistemini kullanmamayı tercih etmesi oldukça dikkat çekici olarak yorumlanıyor.

Kaynak: http://jalopnik.com/people-are-paying...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0