Görüş Bildir
Haberler
Tarihi Golü Attık Ama Kazanamadık! İngiltere 2-1 Türkiye

Tarihi Golü Attık Ama Kazanamadık! İngiltere 2-1 Türkiye

Mustafa Boztepe
22.05.2016 - 17:15 Son Güncelleme: 22.05.2016 - 21:17

A Milli futbol takımımız, EURO 2016 hazırlıkları kapsamında İngiltere ile karşılaştı. İngiltere, Harry Kane ve Jamie Vardy'nin attığı gollerle maçı 2-1 kazandı. Millilerimizin tek golünü Hakan Çalhanoğlu kaydetti. Bu gol tarihimizde İngiltere ağlarına attığımız ilk gol olarak da tarihe geçti. 13 maçlık yenilmezlik serisi bulunan millilerimizin serisi de bu maçla beraber son bulmuş oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

EURO 2016 Şampiyonası öncesinde hazırlık maçları kapsamında A milli futbol takımımız, İngiltere milli takımı ile karşılaştı. 

Daha önce İngiltere ile 10 maça çıkan milli takımımız 2 beraberlik 8 mağlubiyet almış, yediği 31 gole karşılık hiç gol atamamıştı. Millilerimiz bu maça bir ilki gerçekleştirmek için çıktı. 

Maçın 3. dakikasında İngiltere, Harry Kane ile golü buldu. Milli takımımız ise 13. dakikada Hakan Çalhanoğlu ile eşitliği yakaladı. Böylelikle tarihte İngiltere’ye karşı ilk golümüzü atmış olduk. Çalhanoğlu, bu önemli golde son vuruşu yapan isim oldu.

Tarihimizde İngiltere'ye karşı bulduğumuz ilk gole Hakan Çalhanoğlu imza attı

Maçın 72. dakikasında Mehmet Topal’ın Vardy’yi düşürmesi sonrası hakem beyaz noktayı gösterdi. Topun başına geçen Kane penaltıdan yararlanamadı.

Maçın 83. dakikasında kaleci Volkan Babacan ve İsmail Köybaşı’nın anlaşmazlığı sonrası Jamie Vardy topu ağlara göndererek takımını  2-1 öne geçirdi.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca maç 2-1 sona erdi. Bu maçla beraber milli takımımızın 13 maçlık yenilmezlik serisi de son bulmuş oldu. A milliler Kasım 2014'ten beri yenilgi yüzü görmemişti. (13 maçta 10 galibiyet, 3 beraberlik)

Milliler, İngiltere ile çıktığı 11. maçında 9. kez mağlup oldu, hiç kazanamadı. Yediğimiz gol sayısı 33'e çıkarken ilk kez ağları havalandırdık.

Öte yandan maçın başında yediğimiz golün de çok net bir şekilde ofsayt olduğu görülüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İlk yediğimiz golde hakemin ofsayt kararına sinirlenen Fatih Terim, golün tekrarını 4. hakeme göstererek isyanını dile getirdi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
85
17
11
9
6
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Cako Bey

Gene etraf fular takıp Hıncal Uluç'luğa soyunanlardan geçilmiyor..Oynanan futboldan gayet keyif aldım ve şampiyona için ümitliyim..Ee tabi çoğunun eski ''mil... Devamını Gör

BwK

burada an itibariyle 7 yorum var ve oynanan oyun hakkında tek yorum yapan benim dolayısıyla syazdıklarını üstüme alındım zaten ya yazdıklarını üstüme alınıca... Devamını Gör

BwK

ne zaman büyük bir takımla rahat bir maça çıksak hemen kendimizi o büyük takımlardan görüoryouz biz de çok kaliteliyiz bizde de cok iyi oyuncular var bizimde... Devamını Gör

ynsemrebagiban

ulan joe hart o topu kurtarmasan ölürsün zaten it