Görüş Bildir
Haberler
İngiltere'den İran'a Ticari Mesaj

İngiltere'den İran'a Ticari Mesaj

Zwiadowcy
25.09.2015 - 15:30

İngiltere Maliye Bakanı George Osborne, nükleer anlaşmanın şartlarını yerine getirmesi halinde, gelecek yıl ticari bir heyeti İran'a götürmek istediğini söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İngiltere Maliye Bakanı George Osborne gelecek yıl kapsamlı bir ticaret heyeti ile İran'ı ziyaret edebileceğini söyledi.

İngiltere'nin önde gelen gazetelerinden Financial Times'ta yer alan habere göre, Osborne İran'a ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İran'ın nükleer anlaşmanın şartlarını yerine getirdiği ve bunun tam olarak doğrulandığı varsayımı altında, İran'la iş yapmak için artan bir potansiyel oluşacağını belirten Osborne, 'Gelecek yıl geniş bir ekonomik ve ticari heyeti İran'a götürmek isterim' ifadelerini kullandı.

İngiltere hükümeti, temmuz ayında İran'ın nükleer programıyla ilgili Viyana'da varılan anlaşmayı 'Tarihi bir adım' olarak değerlendirmiş ve bunun ardından da ikili ilişkilerin iyileştirilmesi yönünde adımlar atmıştı.

İngiltere'nin Tahran Büyükelçiliği, 23 Ağustos'ta İngiliz Dışişleri Bakanı Philip Hammond'ın katıldığı törenle dört yıl aradan sonra yeniden açılmıştı. Hammond da 12 yıl aradan sonra ilk kez resmi temaslarda bulunmak üzere İran'a gelen İngiliz Dışişleri Bakanı olarak kayıtlara geçmişti.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0