Görüş Bildir
Haberler
İngiliz Kraliyet Ailesinin Asi Gelinleri Kate Middleton ve Meghan Markle'ın Uymadığı Bazı Kraliyet Kuralları

İngiliz Kraliyet Ailesinin Asi Gelinleri Kate Middleton ve Meghan Markle'ın Uymadığı Bazı Kraliyet Kuralları

01.05.2022 - 07:30

İngiliz kraliyet ailesi üyeleri her hareketiyle gündemde kalmaya devam ediyor. Kraliyet ailesinin katı ve ilginç kuralları herkesin bildiği bir gerçek. Kraliyet ailesi gelinleri ise uyulması gereken bu kuralları kimi zaman es geçebiliyorlar. Her ne kadar kraliyet ailesinin resmi üyesi sayılmasa da Meghan Markle, kraliyetin asi gelini olarak tanınmaya devam ediyor. Asi gelin Markle’ın yanı sıra Cambridge Düşesi Kate Middleton da zaman zaman uymadığı kurallar ile ön plâna çıkıyor. Kraliyet ailesinin ünlü gelinleri Kate Middleton ve Meghan Markle’ın uymadıkları kuralların neler olduğuna gelin birlikte bakalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kolsuz, dekolteli veya omzu açıkta kalan kıyafetler giyme yasağı

1. Kolsuz, dekolteli veya omzu açıkta kalan kıyafetler giyme yasağı

İngiliz The Sun gazetesinin yaptığı bir habere göre kraliyet ailesi üyelerinin omzu açıkta kalan, kolsuz ve dekolteli kıyafetler giymesi yasak. Ancak Meghan Markle ve Kate Middleton katıldıkları davetlerde zaman zaman kolsuz ve omzu açıkta kalan kıyafetler tercih ediyorlar. Gelinlerin seçimleri ise çeşitli tartışmalar yaratıyor.

2. Düğün pastası geleneği

2. Düğün pastası geleneği

Pahalı malzemelerden oluştuğu için zenginlik göstergesi şeklinde algılanan geleneksel kraliyet düğün pastaları günümüze dek meyveli tercih ediliyordu. Ancak Prens Harry ve Meghan Markle bu geleneği bozarak kendi düğünleri için limonlu mürver çiçeği pastası sipariş ettiler.

3. Melez bir kadınla evlenmek

3. Melez bir kadınla evlenmek

Prens Harry hem boşanmış hem de melez bir kadınla evlenerek kraliyet ailesi kurallarını en başından çiğnemişti. Sansasyon yaratan bu evlilikte uyulmayan kurallar bunlarla da sınırlı değildi üstelik. Meghan Markle’ın Prens Harry’den 3 yaş büyük olması, daha önce modellik ve oyunculuk yapması ile kökeninin soylu bir aileye dayanmaması çiğnenen diğer kraliyet kurallarından bazıları.

4. Kate’in dolgu topuk ayakkabıları

4. Kate’in dolgu topuk ayakkabıları

Kraliçe Elizabeth’in canını sıkan ve kurallara uyulmadığını düşünmesine sebep olan bir başka konu ise Cambridge Düşesi Kate Middleton’ın sokağa çıkarken giydiği dolgu topuklu ayakkabılar. Kate'in aksine Kraliçe, bu tarz ayakkabıların giyilmesinden hiç de hoşnut değil.

5. Uzun ve dağınık saçlar

5. Uzun ve dağınık saçlar

Kraliyet ailesinde saçlara da mı karışılıyormuş, demeyin! Elbette karışılıyor! Kraliyet protokolüne bire bir uyulmak zorunda olunduğundan saç tellerinin bile düzgün olması, yani dağınık görünmemeleri gerekiyor. Ancak Meghan Markle ev topuzunu andıran dağınık topuzlarıyla gündemde kalmayı başarıyor. Basın ise bu konuyu haber yapmaya devam ediyor. Kate Middleton’ın düzgün ve özenli saçları her ne kadar kurallara uygun görünse de Kraliçe Elizabeth’in Kate’in saçlarını uzun bulduğu ve kuaförüne 10 cm kadar kestirmesi yönünde talimat verdiği söylentileri de bulunuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Külotlu çorap giyilmesi

6. Külotlu çorap giyilmesi

Kraliçe Elizabeth tarafından konulan bu kurala göre elbise ya da etek tercih edildiğinde ten rengi külotlu çorap giyilmesi gerekiyor. Ancak Meghan Markle çorapların rahatsızlık verdiğini düşünüyor olsa gerek ki çoğu zaman elbiselerini ve eteklerini çorapsız giyiyor. Bu kurala uymak abartılı gelebilir; ancak İngiliz kraliyet ailesi mensubu tüm kadınlar ten rengi çorap kullandığı için bu kurala uymak oldukça önem taşıyor.

7. Mini elbise ve etek giyme yasağı

7. Mini elbise ve etek giyme yasağı

İngiliz kraliyet ailesi kurallarına göre bacakları çok fazla açıkta bırakacak kıyafetlerin tercih edilmemesi gerekiyor. Meghan Markle evlenmeden önce mini kıyafetlerle ön plâna çıkıyordu. Evlendikten sonra bu kurala uymaya özen gösterdiği söylenebilirse de kimi zaman tercihini diz üstü ve mini kıyafetlerden yana yapmayı sürdürüyor. Aynı şekilde Cambridge Düşesi Kate Middleton da mini kıyafet sevdasıyla biliniyor ve zaman zaman bu tür kıyafetler giymeye devam ediyor.

8. Kate’in gelinlik seçimi

8. Kate’in gelinlik seçimi

Düşes Kate Middleton’ın düğününde giydiği gelinlik dünya basını tarafından övgüyle karşılanmıştı. Kate’in doğru bir gelinlik tercih ettiği herkes tarafından söyleniyordu. İşin aslında ise Kate'in Kraliçe Elizabeth’in belirlediği gelinliğe itiraz etmek pahasına kendi seçtiği gelinliği giyerek kraliyet kurallarına kafa tutması var. Ne cesaret ama!

9. Herkesin önünde sevgi göstermek

9. Herkesin önünde sevgi göstermek

Toplum içinde el ele tutuşmak, sarılmak, öpüşmek ya da kişinin sevgisini gösterecek farklı davranışlarda bulunmak aslında yasak. Ancak Prens Harry ve Meghan Markle’ın bu kurala uymadıkları çok açık. Toplum içinde de birbirlerine sevgilerini göstermek isterlercesine el ele yürümekten asla vazgeçmiyorlar.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
4
4
2
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?