Görüş Bildir
Haberler
Infantino Müjdeyi Verdi: Dünya Kupası'nda Video Sistemi Kullanılabilir

Infantino Müjdeyi Verdi: Dünya Kupası'nda Video Sistemi Kullanılabilir

FIFA Başkanı Gianni Infantino, FIFA 2018 Dünya Kupası'nda tartışmalı pozisyonların anında izlenip doğru kararın verilebilmesi için video tekrar sisteminin kullanılacağının müjdesini verdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

FIFA Başkanı Gianni Infantino, futbolda tartışmalı pozisyonların videodan tekrar izleneceği sistemin, FIFA 2018 Dünya Kupası'nda ilk kez kullanılabileceğini söyledi. 

Dünya Kupası hazırlıklarını görmek amacıyla Rusya'ya giden ve başkent Moskova'da basın toplantısı düzenleyen Infantino, yeşil sahalarda uygulanması planlanan ve tartışmalı pozisyonların videodan tekrar izleneceği sistem hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Infantino, 'Video tekrar sistemi konusunda tarihi bir karar aldık. Önümüzdeki üç sene bu sistemi test edeceğiz ve Dünya Kupası'na kadar gelişim sürecine bakacağız. Rusya'da düzenlenecek şampiyonanın, video sisteminin kullanıldığı ilk organizasyon olmasını umut ediyorum.' dedi.

Video sistemi nedir?

Video sistemi, maç esnasında pozisyon tekrarlarının izlenmesi için geliştirilen sistemdir. Video sistemi için yardımcı hakem görevlendirilecek ve bu hakem yalnızca gol, penaltı, kırmızı kart ve yanlış oyuncuya kart gösterilmesi gibi sonucu etkileyebilecek durumlarda devreye girecek.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın