Görüş Bildir
Haberler
Indoor Cycle veya Diğer Adıyla Spinning Nedir? Indoor Cycle ile İlgili Bilmen Gereken 10 Tüyo!

Indoor Cycle veya Diğer Adıyla Spinning Nedir? Indoor Cycle ile İlgili Bilmen Gereken 10 Tüyo!

cihan taştan
24.10.2023 - 11:01

Son dönemde spinning ya da indoor cycling adıyla sıkça duyduğunuz egzersiz, vücudu hızla forma sokmanın yanında kas gelişimi ve dayanıklılık konularında da oldukça etkili. Indoor cycle ile ilgili bilmeniz gereken en önemli tüyoları sizin için derledik! 🤗

İçeriğin Devamı Aşağıda

Öncelikle indoor cycle ya da spinning olarak tarif edilen egzersizin ne olduğuyla işe başlayalım... 🤔

Öncelikle indoor cycle ya da spinning olarak tarif edilen egzersizin ne olduğuyla işe başlayalım... 🤔

Türkçesi iç mekan bisikleti gibi bir anlam taşıyan indoor cycle, kapalı mekanda özel bir bisikletle yapılan yüksek tempolu bir egzersiz türünü tanımlıyor. Bu egzersiz genelde eğitmenler eşliğinde ve müzikle yapılıyor. Kalabalık ekiple birlikte sporun daha keyifli hale geldiğini söylemek de mümkün!

1. En büyük faydası performansı arttırmak ve form tutmak! 🚴

Spinning, nabız kontrolünü sağlama ve antrenman performansını arttırma konusunda oldukça etkili bir egzersiz türüdür. 

Antrenmanın derecesine ve formunuza göre değişmekle birlikte ilk başta nefes kontrolü biraz zorlayıcı olabilir ancak egzersizleri düzenli hale getirdiğinizde farkı göreceğinize emin olabilirsiniz. 😅

2. Stres atmak için oldukça etkili bir yöntem! 😓

Yoğun vücut geliştirme programını biraz daha eğlenceli hale getirmek, günlük hayatın stresinden uzaklaşmak, müzikle birlikte çoşkuya kapılıp enerji seviyesini arttırmak gibi birçok etken spinning'e başlamak için aradığınız sebep olabilir. Elbette, motive edici ve tempolu şarkılar bu için biçilmiş kaftan!

3. Kilo kontrolü kırmızı çizgimiz!

Kalori yakımı konusunda oldukça etkili bir egzersiz olan indoor cycle, saatte ortalama 400-600 kalori yakmanıza yardımcı olabilir. Bu özelliğiyle kilo kontrolü konusundaki hedeflerinize eğlenceli bir şekilde ulaşmanız da mümkün!

4. Konuya 'bacak günü' olarak bakmak doğru değil!

Bisiklet denilince akla ilk gelen elbette bacak kasları oluyor ancak konu yalnızca bacak kaslarından ibaret değil. Uzman eğitmenler eşliğinde yaptığınız egzersiz, kalça, baldır, bacak, sırt, göğüs, omuz gibi birçok kas grubunu çalıştırmanızı sağlıyor. Üstelik kondisyonunuzu da arttırıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Hareketi doğru şekilde yapmak oldukça önemli! 😅

Doğru kas gruplarını çalıştırmak ve antrenmandan yüzde yüz verim almak için vücudun pozisyonu doğru ayarlamak oldukça önemli. Indoor cycle egzersizinde sırt dik tutulmalı, dizler ve ayaklar korunmalı. Eğik duruş yükün yanlış dağılımına sebep olup sakatlanmalara yol açabilir.

6. Zorlu bir egzersiz yaptığınızı unutmayın: Harekete başlamadan önce ısınmak şart!

Nabzın yüksek seyretmesine sebep olan yoğun bir kardiyo çalışması olan spinning, birçok kas grubunu aynı anda çalıştırmanıza da yardımcı olur. Bu sebeple harekete başlamadan önce vücudunuzu tam anlamıyla esnettiğinizden emin olmalısınız. Bu sayede sakatlanmaların önüne geçebilirsiniz. 

Yine egzersiz sonrasında yapacağınız kısa süreli soğuma egzersizi ertesi gün kendinizi çok daha iyi hissetmenizi sağlayacaktır. 😇

7. Doğru eğitmen fark yaratır! 🤓

Her egzersizde olduğu gibi indoor cycle için de doğru teknikleri öğrenmek oldukça önemli. Ayrıca eğitmenle çalışmak ritmi ve tempoyu doğru ayarlamanıza ve motivasyon sağlamanıza da yardımcı oluyor.

8. Spinning'e başlamak için profesyonel olmanıza gerek yok. 🚵

Her seviyeden katılımcı için uygun olan spinning antrenmanın zorluk derecesini kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Dolayısıyla spinning yeni başlayanlar için de uygun egzersiz türleri arasında gösterilir. Antrenman süresi genellikle 30-80 dk arasında değişmekle birlikte tempo kişiye göre ayarlanabilir.

9. Ekiple birlikte çalışmanın motivasyonu nasıl arttırdığını deneyimleyin!

Indoor cycle antrenmanı genellikle ekip birlikte yapılır. Aynı zamanda antrenmanın temposuna uygun hızlı ve motive edici müzikler de egzersize eşlik edebilir. Bu sayede egzersiz çok daha eğlenceli bir hal alabilir. Birlikte çalışmanın motivasyonu nasıl arttırdığına dair onlarca çalışma mevcut ancak hiçbiri kendi deneyiminizin yerini tutmaya yetmez! 😃

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Zaman tasarrufu ile mental ve fiziksel zindelik için birebir!

Kısa süreli ve yoğun bir egzersiz türü olan indoor cycle, oldukça kısa bir sürede yoğun bir kardiyo antrenmanı yapmanızı mümkün kılıyor. Düzenli olarak yapıldığında kalp ve damar sağlığına olumlu etkileri biliniyor. Ayrıca spinning ile salgılanan endorfin hormonu stresi azaltmaya da yardımcı oluyor. 

Dengeli ve sağlıklı beslenmeye özen göstererek düzenli egzersiz yapmaya başladığınızda vücudunuzdaki değişime siz de şaşırabilirsiniz! 😱

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın