Görüş Bildir
Haberler
İnanın Her Şey Bir Anda Olmuyor! Bugünlere Tırnaklarıyla Kazıyarak Gelen 9 Girişimci

İnanın Her Şey Bir Anda Olmuyor! Bugünlere Tırnaklarıyla Kazıyarak Gelen 9 Girişimci

luna
28.12.2022 - 20:02

'Ben buraya kendi emeğimle geldim!' diyen girişimcileri derledik, keyifli okumalar! 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Walt Disney

1. Walt Disney

Büyük başarılara imza atan Walt Disney'in hayat hikayesi oldukça etkileyici! Maddi sıkıntıları olan bir ailede doğup büyüyen Disney okulu bırakıp işe giriyor ve çizim yapmaya başlayarak çeşitli şirketlere çizimlerini gönderiyordu. Ancak istediği bir işi olmadığı gibi mevcut işinden de kovulan Disney kendi şirketini kuruyor ve bir başarıya ulaşıyor.

Mickey Mouse ile ortaya çıkan bu başarı devasa bir park projesiyle taçlanıyor ve Disney'in vefatına değin uzun bir süre devam ediyor.

2. Jack Ma

2. Jack Ma

Aslında bir İngilizce öğretmeni olan Jack Ma, başarı serüveninde onlarca ret alma deneyimiyle karşılaşmış bir girişimci! Ancak o bunlar karşısında yılmadan devam eden ve günümüzde Alibaba ve AliExpress gibi platformların kurucusu olmayı başaran kişidir.

3. Oprah Winfrey

3. Oprah Winfrey

Dünyanın en ilham verici kadını olarak kabul edilen Oprah Winfrey, bir hizmetçi olarak aşırı yoksulluk içinde büyüdü. O kadar yoksul bir ailede büyümüştü ki okulda patates çuvalından yapılma giysiler giydiği için onunla alay ediyorlardı.

Sonralarında Oprah, yerel bir siyahi radyo istasyonunda çalışmaya başladı ve yöneticileri tutkusu ve çok çalışmasından etkilendikleri için onu daha büyük radyo istasyonlarına transfer etmişlerdi. Ardından da televizyonda kendi programını yapmaya başlayacak kadar iyi yerlere geldi.

4. Richard Branson

4. Richard Branson

400’den fazla şirkete sahip olan Virgin Group’u kuran Richard Branson, aslında zamanında liseyi yarıda bırakan bir gençti. Lakin çalışmayı da eğlenmeyi de çok sevdiği için özellikle iş hayatında risk almasıyla ve sevdiği şeylerden ödün vermemesiyle adından söz ettiren biridir.

Bazılarına göre ise Richard Branson mevcut şirketler ile eğlenceli ve daha iyi şeyler yapmak istemesi sebebiyle şansına girişimci olmuştur. 

5. Howard Schultz

5. Howard Schultz

Yoksul bir ailede dünyaya gelen Howard Schultz, günümüzün başarılı girişimcileri arasında yer almaktadır. Starbucks adlı global bir markanın kurucusu olan Howard Schultz bu ünlü kahve zincirini kurmadan önce kendi çabalarıyla birçok işte çalışarak kendini geliştirmiş ve başarının kapılarını teker teker açmış bir insan!

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Sara Blakely

6. Sara Blakely

Günümüzde korse ve kadın giyimi dendiğinde akıllara gelen en önemli markalardan biri olan Spanx, tamamen Sarah Blakely’e ait! 5000 dolarlık birikimi ile basit bir ürünü geliştirip milyar dolarlık bir işe çevirdi, çeşitli TV programlarında ürettiği korseleri tanıttı ve şu an dünyanın en etkili kadın girişimcilerinden biri olarak biliniyor.

7. Ralph Lauren

7. Ralph Lauren

Lise sonrası okula devam etmeyen ve orduya katılan Ralph Lauren, göçmen bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Bir kravat firmasında satış personeli olarak işe giren Lauren, ilk tasarımı yaptı fakat yöneticiler tarafından ilgi görmedi. Ardından kendine ufak bir butik açtı ve Polo markasını kurdu. Ralph Lauren, bugün polo yaka tişört gibi bir giysi türüne kendi adını verecek kadar başarı yakalayan biri!

8. Bill Gates

8. Bill Gates

Dünyanın en büyük bilgisayar yazılımı şirketi olan Microsoft’un kurucu ortağı olan Bill Gates'in başarısı işe erken başlamasında saklıdır. Henüz 13 yaşında bilgisayar ve yazılıma büyük ilgi duyması sayesinde hayatının geri kalanında ne istediğine, hedeflerine odaklanmıştı. Okuldaki tüm boş zamanını okula bağışlanan teletip terminal bilgisayarında program yazmak için harcadı ve daha sonra Microsoft’u yarattı!

9. Madam CJ Walker

9. Madam CJ Walker

Kendi kendine milyoner olabilen ilk siyahi kadın girişimci olan Madam CJ Walker'ın (Sarah Breedlove) ailesi ve büyük kardeşleri Louisiana’da köleydiler. Kendisi özgürlük içinde doğdu ve (onun zamanlarında hemen hemen her kadının tırnakları ve saçları çok yıpranıyordu) özellikle siyahi kadınlar için kendi güzellik ve saç ürünleri markasını yarattı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
5
4
3
3
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın