Görüş Bildir
Haberler
İlkay ve Boateng'in Çocukluk Fotoğrafları Irkçı PEGIDA'yı Öfkelendirdi

İlkay ve Boateng'in Çocukluk Fotoğrafları Irkçı PEGIDA'yı Öfkelendirdi

Enver K.
25.05.2016 - 22:53 Son Güncelleme: 26.05.2016 - 09:58

Kinder çikolataların ambalajlarında, Alman milli futbol takımı oyuncularının çocukluk fotoğraflarına yer verildi. Ambalajlarda Jerome Boateng ve İlkay Gündoğan’ın yer alması Pegida’yı rahatsız etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Şekerleme üreticisi Ferrero, yazın yapılacak olan Avrupa Futbol Şampiyonası'na özel bir sürüm hazırlayarak Kinder çikolataların ambalajlarında yer alan fotoğrafları değiştirdi. Çikolataların üzerinde Alman millilerin çocukluk fotoğraflarına yer verildi. Babası Ganalı olan Jerome Boateng ve Türk bir ailenin çocuğu olan İlkay Gündoğan'ın fotoğrafları, yabancı düşmanı Pegida'nın taraftarlarını rahatsız etti.

“Batının İslamlaşmasına Karşı Yurtsever Avrupalıların” “Pegida BW-Bodensee” adlı Facebook sayfasında çikolata ambalajları “Hiç çekinmeden yapılabiliyor. Bunlar gerçekten satılıyor mu yoksa bu bir şaka mı?” sözleriyle paylaşıldı. Paylaşımın altına Pegida taraftarlarından bir dizi ırkçı yorum geldi, firmanın reklam kampanyasının boykot edilmesi istendi.

Ferrero, Kinder çikolatalarının Facebook sayfası üzerinden konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada “Biz Ferrero olarak bu noktada açıkça her türden yabancı düşmanlığı ve ayrımcılık biçimiyle aramıza mesafe koyuyoruz. Biz de kendi Facebook topluluklarımızda bunları kabul etmiyor ve hoş görmüyoruz” denildi.

Kampanyaya katılan diğer futbolcular ise Andre Schürrle, Christoph Kramer, Mario Götze, Mats Hummels, Shkodran Mustafi, Lukas Podolski, Mario Gomez ve Thomas Helmer.

Kinder paketlerinde onlarca yıldır; sarı saçlı, mavi gözlü bir çocuğun fotoğrafı kullanılıyor.

Sayfanın takipçilerinden gelen bir yorumda 'Türkler çikolatalarında Alman çocuklarının fotoğrafını kullanıyorlar mı? Tabii ki hayır' denildi.

Kinder'den yapılan açıklamada ise şirketin 'yabancı düşmanlığı ya da ayrımcılığa' müsamaha göstermeyeceği belirtildi.

Pegida'ya tepki olarak Twitter'da #cutesolidarity hashtagiyle bir kampanya başlatıldı. Twitter kullanıcıları çocukluk fotoğraflarını paylaşarak Pegida'yı protesto etti.

Almanya Futbol Federasyonu'ndan tepki!

Almanya Futbol Federasyonu'ndan tepki!
İçeriğin Devamı Aşağıda

Almanya Futbol Federasyonu Başkanı Reinhard Grindel, milli takımın, etnik bütünleşme bakımından iyi bir örnek teşkil ettiğini söyledi.

Grindel, Almanya'da aşırı sağcı Batı'nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar (PEGIDA) taraftarlarının bir şirketin sattığı çikolata ambalajlarında, Almanya Milli Takımı'nda oynayan göçmen futbolcuların çocukluk fotoğraflarının kullanılmasına tepki göstermesini kınadı.

Almanya'da milyonlarca insanın milli futbol takımıyla gurur duyduğunu ifade eden Grindel, 'Almanya Milli Takımı, başarılı entegrasyonun en iyi örneği. Bizim için oyuncunun hangi kökenden olduğu veya hangi dine inandığı değil, performansı önemli.' ifadelerini kullandı. Grindel ayrıca, PEGIDA yanlılarının, sosyal medya üzerinden yaptığı çirkin paylaşımlar hakkında başka söze gerek olmadığını belirtti.

PEGIDA hareketi nedir?

PEGIDA hareketi nedir?

Almanya'da 2014'te kurulan Pegida hareketi zamanla birçok ülkeye yayıldı.

Ana akım muhafazakarlar ve sağcıların yanı sıra neo-Nazi grupları ve futbol holiganlarını da kapsayan Pegida, ırkçı ve yabancı düşmanı olmadığını savunuyor.

Pegida, 19 maddeli manifestosunda radikal İslama karşı çıkıyor ve Almanya'nın Yahudi-Hristiyan kültürünün korunması çağrısı yapıyor.

Kaynak: Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
22
6
2
2
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın