Görüş Bildir
Haberler
İlk Kimin Aklına Geldi Diye Merak Ettiğimiz 23 Şey

etiket İlk Kimin Aklına Geldi Diye Merak Ettiğimiz 23 Şey

Onur Şahin
09.07.2015 - 14:14 Son Güncelleme: 09.07.2015 - 17:35

Ne yapmaya çalıştıklarını ölümüne merak ettiğimiz, insan ırkının gelişiminde önemli bir yere sahip olan insanlar hepsi...

Kaynak: https://eksisozluk.com/ilk-kimin-akli...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Para ile alışveriş yapmak.

Tamam değiş-tokuştan sıkıldın her şeyi satın alabilecek bir şey icat etme gereği duydun ama ilk bu işe bulaşan adam nasıl ikna oldu, bir tomar kağıt ya da bir avuç metal karşılığında sahip olduğu bir şeyi vermeye? Hiç 'Lan acaba beni kandırırlar mı?' falan diye düşünmedi mi acaba?

2. Yemeklerde tuz kullanmak.

2. Yemeklerde tuz kullanmak.

İlk hangi üstün zekalı, kayadan ya da denizden elde edip, yemeklerde kullanmayı akıl etti? Nasıl bir deneme-yanılma usulü ortaya çıkan bir şeydir bu? Lan hadi eti yaktığın ateşte pişirmeyi keşfettin de, 'Tuzu eksik olmuş, biraz da tuz  atalım.' demek nereden aklına geldi?

3. İlk yoğurdun nasıl ortaya çıktığı.

3. İlk yoğurdun nasıl ortaya çıktığı.

Şimdi öncelikle sütten, yoğurt mayalamak için başta biraz yoğurt gerekir ki, mayası tutsun. He işte o ilk yoğurt nasıl yapıldı? Nasıl bir paradokstur bu?

Şimdi yoğurt sütten geliyorsa, neden bütün sütler yoğurt olmadı peki? Hadi atayizler bunu da açıklayın.

4. Rakı

4. Rakı

Yapım aşamasındaki kaynatma, damıtma, ekstraksiyon aşamalarını geçtik hadi, onların ilk olarak kimin aklına gelip de yapıldığını sormayacağız? Asıl soracağımız şey, rakıyı ilk bulan insanı kim bu kadar dertlendirdi de, adam son çare olarak, azimle rakıyı bulma yolunu seçti?

5. Zeytin

5. Zeytin

Tamam ağacında yetişiyor diyorsunuz da. O ağaçta yetişen zeytin acı, ekşi bir şey. İlk ben karşılaşsam şahsen, şöyle bir tadına bakar, 'Iyy bundan bir şey olmaz be!' der atarım yere. Hangi üstün zekalı, bu zeytinleri toplayıp, suda bekletip, üstelik her gün o suyu değiştirip, tuzla limonla salamura edip, yenilebilir hale getirmiş, hayret verici vallahi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Ayrıca şu yeşil zeytin.

6. Ayrıca şu yeşil zeytin.

Arkadaş ilk kimin aklına geldi ya, o zeytinin çekirdeğini çıkarıp içerisine kırmızı biber sokmak.

Hadi amacını geçtim, nasıl bir fantezin var oğlum senin?

7. Tahin ile pekmezi karıştırmak

7. Tahin ile pekmezi karıştırmak

Bu ikisinin bir araya gelince, inanılmaz lezzetli bir şey olacağını, kim hangi kafayla keşfetmiş hayret verici doğrusu.

8. Mülkiyet Kavramı

8. Mülkiyet Kavramı

-Bak oğlum burası benim, geçmeyeceksin bundan sonra buradan. Ya da bak şuraya bir tahta çakayım -tahtaları boynu boyunca çakayım- He işte, bundan sonra buradan geçerken, bu tahtaya 3 kere hafifçe vuracaksın. Ben de senin geldiğini anlayacağım. Kapıyı açacağım sonra. (Kapı ne ya? Güzelmiş. Bundan sonra bunun adı kapı olsun.) Neyse işte, burası benim bundan sonra. Artık paylaşmak yok, sahiplenmek var. Anladın mı beni güzel kardeşim?

Böyle, böyle gökdelenler dikildi, insanlar zengin oldu işte. Ama ilk kim herkese ait olan bir yere sadece benim dedi, orası merak konusu işte.

9. Sabahın köründe işe gitmek.

Cidden hangi patron, 08:00-18:00 arası mesaiyi icat etti merak konusu. Peki kimse gıkını çıkarıp, patron 10'da gelsek olmaz mı ya demedi mi acaba?

10. Şu smile

10. Şu smile

Nereden akıllarına geldi acaba mutlu bir b.k smile'ı eklemek? Sırf trollük olsun diye mi yaptılar? Yoksa gerçekten bir amaçları var mıydı? Soruyoruz b.ka, bu kadar gülecek ne vardı?

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Hasta ziyaretine giderken meyve suyu götürmek.

11. Hasta ziyaretine giderken meyve suyu götürmek.

Üstelik o meyve suyunu gazete kağıdıyla sardırırlar bir de. Hayır yani, amacı ne? Milli hasta ziyareti itemimiz neden meyve suyu?

12. Misafirliğe giderken Borcam götürmek.

12. Misafirliğe giderken Borcam götürmek.

Bu yolla, beş kuruş ödemeden dünyayı dolaşan Borcam arkadaşlarım var benim.

Kimin aklına geldi yani, ilk olarak, sana ev ziyaretinde getirilen borcamı başkasına hediye etmek? Sonra o borcamın dönüp dolaşıp tekrar sana gelmesine ne demeli?

13. Ütü yapmak

Tamam bir şekilde giyinme ihtiyacı güttün. Üşüdün, utandın falan anladım onu. Ama nasıl oldu da, bu giysi çok kırışmış, ben bunu bir ütüleyeyim seviyesine geldin aklım ermiyor doğrusu? İlk ütülü giysiyi kimin bulduğu ve nasıl bir işsiz olduğu incelensin bence.

14. Mısır Patlatmak

Nereden aklına geldi? O mısırı kurutup, yağlı bir tencereye atınca, patlayıp bembayaz bir şey olacağı? Deneme yanılma mı? Belki.

15. Küfür etmek ya da hareket çekmek.

Yani direk ağız - burun dalmak yerine niye küfür? İlk küfrü bulan adam tarihin ilk pasif direnişini de göstermiş olabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Ofsayt

İlk kimin aklına geldiyse gelsin, büyük bir trollük yaptığı ortada.

-Hiii hacı çok güzel bir şey buldum bak şimdi, bu oyuncular tam gol attık diye sevinirken, o attıkları golü, gol saymasak nasıl olur? 😁

-Nasıl olacak o?

-Ya bak şimdi, takım arkadaşı tam pas verirken, golü atacak oyuncu rakip oyuncuların ilerisindeyse gol saymayacağız. Adına da 'Ofsayta düşmek' deriz. Nasıl? Çok eğlenceli di mi? 😁

17. Televizyonun hatta bilgisayarın üstüne dantel örmek.

17. Televizyonun hatta bilgisayarın üstüne dantel örmek.

Bir neslin ömrü, sırf o üstündeki danteli kaldırıp daha rahat televizyon izleyebilmek için heba oldu senin yüzünden, danteli örüp televizyonun üstüne koyan ilk insan! 😡

18. Ağda yapmak

Kadınların bu işkenceyi çekmesinde öncülük eden ilk kimse çıksın ortaya, söz bir şey yapmayacağız.

19. Sigara

Topladığın tütüğünü kurutup, ince bir kağıdın içine koymak, sonra ona filtre takıp, diğer ucunu da yakmak.Sonra dumanını çekip, dışarıya duman vermek. Bundan da zevk almak. Bunu kim buldu lan?

20. Sarma yapmak

20. Sarma yapmak

Ya bu açlık değil, başka bir şey. Aç olsan ya topladığın asma yapraklarını yersin, ya da elde ettiğin pirinci yersin. Hem o asmadan yaprakları toplayıp, salamura yapıp daha sonra elde ettiğin pirinci envai çeşit malzemeyle karıştırıp, pişirip sonra o yaprağın içerisine koyup, sarıp, bir güzel de üzerine limon sıkmayı nasıl akıl edebilir bir insan? Valla büyük saygı duyuyorum o insana.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Mantı yapmak.

21. Mantı yapmak.

Sarma için söylediklerimiz bunun için de geçerli. Undan hamur yapmak, hamuru küçük küçük kesip, içerisini kıymayla doldurup kapatmak. Bunu da pişirdikten sonra sosla ve yoğurtla servis etmek. Büyük dahi. Helal olsun.

22. Sabahtan akşama kadar iş makinesini seyretmek.

22. Sabahtan akşama kadar iş makinesini seyretmek.

İlk kim durup, o iş makinesini seyretmeye başladı, neden yaptı bunu? Hiç mi işi yoktu? Bilmiyoruz ama, yani büyük bir akım başlattığı ortada. Kitleleri peşinden sürüklemeyi başarmış biri.

23. İleride radar olduğunu anlatmak için, karşıdan gelen araca selektör yapmak.

İlk selektör yapan bunu karşısındakinin anlayacağını nasıl düşünmüş acaba? Acayip lan, birden bire ortaya çıkan bir lisan gibi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
358
179
110
75
67
51
49