Görüş Bildir
Haberler
İlk Günkü Görünümünü Korumak İçin Parıldayan Takınızı Nasıl Yeni Gibi Tutabilirsiniz?

İlk Günkü Görünümünü Korumak İçin Parıldayan Takınızı Nasıl Yeni Gibi Tutabilirsiniz?

Çok beğenerek satın aldığınız ve uzun süre kullanmak istediğiniz takılarınızın ilk günkü kadar yeni görünmesini sağlayabilirsiniz. Parlak ve yeni görünümünü korumanız için dikkat etmeniz gereken bazı hususlar bulunuyor. Yıllar önce satın aldığınız ve defalarca kullandığınız aksesuar modellerinin dahi yeni ve parlak görünmesi için nelere dikkat etmeniz gerektiğini ya da neler yapmanız gerektiğini hemen aktaralım.

Takılarınızı Temiz ve Kuru Bir Ortamda Muhafaza Edin!

İlk olarak dikkat etmeniz gereken unsur, takılarınızı nerede ve nasıl muhafaza etmeniz gerektiğidir. Aksesuarlarınızın tamamını nemsiz, kuru ve temiz bir ortamda saklamaya özen gösterin. İç kısmı kumaş kaplı olan bir takı kutusu, takılarınızı muhafaza etmeniz için en ideal yerdir. Elbette güneş ışığından da korumaya özen göstermeniz gerekiyor. Bu nedenle kapaklı bir takı kutusunu tercih etmenizde fayda olacaktır.

Güneşin zararlı ışınları takı modellerinin zamanla solmasına yol açabilir. Parlak taşlarla süslenmiş olan takı tasarımlarını güneşten korumak çok daha fazla önem taşıyor. Çünkü sahip olduğunuz takı modelinde ne kadar kaliteli malzemeler kullanılmış olursa olsun, güneşin zararlı UV ışınları bu taşlara da zarar verebilir.

Dikkat etmeniz gereken bir diğer husus da takı modellerinin saklanması sırasında olabildiğince birbiri ile temas etmesini önlemektir. Birbiriyle temas etmeleri durumunda çizilmeler meydana gelebilir. Bu çizikler ise gözle görünmeyecek kadar ince olsa dahi aksesuarların parlaklığını yitirmelerine neden olabiliyor. Dolayısıyla yumuşak ve temiz bir ortamda sakladığınız takılarınızın birbiriyle temasını da önlemeniz büyük önem taşıyor.

Takılarınızı Düzenli Olarak Temizleyin!

Kullansanız da kullanmasanız da takılarınızın düzenli olarak temizlik işleminden geçmeye ihtiyacının olduğunu belirtelim. Bu durum, pırlanta yüzük modelleri de dahil olmak üzere istisnasız tüm takılarınız için geçerlidir. Genellikle gümüş takıların düzenli temizliğe ihtiyacının olduğu düşünülür. Oysa altın materyalden dizayn edilen takı modellerinin de mutlaka temizlenmesi gerektiğini göz ardı etmemelisiniz.

Eğer profesyonel bir temizlik işleminden geçirilmesini istiyorsanız bu durumda kuyumculardan yardım alabilirsiniz. Etkin bir temizlik işleminden geçirilmesi için bu hizmeti veren bir kuyumcuya ulaşmanız yeterli olacaktır. Ancak evde kendiniz de takılarınızı temizleyebilir ve gayet parlak bir görünüm almasını sağlayabilirsiniz. Ancak temizlerken istemeden de olsa takılarınıza zarar vermeniz söz konusu olabilir. Bunun önlemek için de doğru yöntemler ve doğru malzemeler ile takı temizliği yapmanız gerektiğini unutmayın.

Evde Takı Temizleme ve Parlatma Yöntemleri

Evde takılarınızı temizlemek ve ilk günkü kadar parlak görünmesini sağlamak için uygulayabileceğiniz birkaç yöntem bulunuyor. Bunlardan ilki sirkenin ve karbonatın etkisinden faydalanmaktır. Bu yöntem için ılık bir su içerisine az miktarda karbonat ve sirke ekleyin. Suyu iyice karıştırın ve karbonat tamamen çözüldükten sonra yumuşak bir bez ile takılarınızı silin. Bu işlem esnasında takılara çok fazla baskı uygulamamalısınız. Dairesel hareketler ile takılarınızı nazikçe silmeniz gerekiyor.

Eğer çok kirlenmiş takılara sahipseniz sile işlemine başlamadan önce takılarınızı bu suyun içerisine koyun. Ardından 30 – 40 dakika bekletin. Sonrasında yumuşak bir bez ile takılarınızı silin. Kararan yerlerin temizlendiğini ve aksesuarlarınızın eskisi gibi son derece parlak bir görünüm kazandığını fark edeceksiniz.

Parlaklığını Korumak İçin Kaliteden Uzaklaşmayın!

Parlaklığını Korumak İçin Kaliteden Uzaklaşmayın!

Kalite, tüm takı tasarımlarında oldukça önemlidir. Satın aldığınız takıların yeni görünümünü uzun süre koruması da kalitesi ile çok yakından ilgilidir. İşte bu nedenle aksesuar seçimi yaparken kaliteden uzaklaşmamanız gerekiyor. Tektaş yüzükten baget pırlantaya, altın bilezikten kolye modellerine kadar hangi takı tasarımına ihtiyacınız olursa olsun, kaliteli işçiliğe önem veren platformlar üzerinden alışveriş yapmalısınız.

Kaliteli işçilik dendiğinde ise ülkemizde ilk akla gelen isimlerden biri Koçak oluyor. Geniş model seçeneği yelpazesi sunuyor olmakla birlikte en makul bütçe ile en kaliteli takı tasarımlarına sahip olmayı sağlayan Koçak internet sitesi üzerinden online olarak sipariş kabul ediyor. Güvenli alışveriş imkanı sunan site üzerinden tüm tasarım seçeneklerini detaylıca inceleme imkanı var. Aynı zamanda indirimli olarak alışveriş yapma şansının da olduğunu aktaralım.

Eğer siz de satın aldığınız takıları uzun süre hiçbir sorun yaşamadan kullanmak istiyorsanız hangi adresten alışveriş yapacağınızı titizlikle belirlemelisiniz. Koçak ile aksesuar koleksiyonunuzu yenileyebilir ve eşsiz tasarımları kendi koleksiyonunuza kazandırabilirsiniz. Böylelikle tüm takılarınızın parlaklığını uzun süre koruması da mümkün olacaktır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
4
2
2
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın