Görüş Bildir
Haberler
İktidar Geçtiğimiz Yıl Hava Taşıtı Kiralamaya 408 Milyon TL Harcamış...

İktidar Geçtiğimiz Yıl Hava Taşıtı Kiralamaya 408 Milyon TL Harcamış...

Ulaş
20.01.2021 - 14:59

Sözcü yazarı Çiğdem Toker, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan gider tablosunu köşesine taşıdı. Tabloya göre, geçtiğimiz yıl hava taşıtı kiralamak için 408 milyon TL harcandığı öğrenildi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Çiğdem Toker bugün Sözcü'deki köşesinde 'Geçiş Ücretleri' başlığı ile kaleme aldığı yazısında iktidarın giderlerine değindi. 

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından kalem kalem açıklanan giderlerde neler öne çıktı detaylara beraber bakalım.

Hava taşıtı kiralaması için 408 milyon TL harcama yapılmış...

Hava taşıtı kiralaması için 408 milyon TL harcama yapılmış...

Toker'in yazısının ilgili bölümde kullandığı ifadeler şöyle: 

'Hazine ve Maliye Bakanlığı verilerine göre, 2020 yılında “geçiş ücretleri” için ayrılan ödenek 45,8 milyon TL'ye ulaşmış. Bir önceki yılki ödemeyi merak edip baktım. 39.6 milyon TL. Aradaki fark 6 milyon TL'nin üzerinde.

Devletin bütçe harcamaları, her yıl biraz daha uzayan 1200'ün üzerinde kalemden oluşuyor. Aslında harcamalar genel çerçevesiyle düzenli olarak açıklanıyor. Ancak bunları her vatandaşın sabırla ve sıkılmadan okuması beklenemez.

2020 yılı bütçe harcamalarında -geçiş ücretlerinin yanı sıra- 2019 yılıyla kıyaslandığında dikkat çeken dört gider kalemini daha seçerek küçük bir tabloya dönüştürdüm. İlk iki sırada göreceğiniz laboratuar malzemesi, tıbbi malzeme ve ilaç alımlarını paylaşmamın nedeni, meydana gelen büyük artış. İlkinde iki katın üzerine çıkan harcama, tıbbi malzeme ve ilaç alımlarında dörde katlanmış. Bu artışların büyük oranda koronavirüs pandemisi dolayısıyla gerçekleştiği anlaşılıyor.

Diğer yandan diğer iki kalem de hava taşıtı ve havayolu taşıt alımları. Bir önceki yılla kıyaslandığında büyük artışlar gözleniyor.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
39
17
5
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
enver aslan

Boşuna ülke uçuyor demiyor adamlarsss