Görüş Bildir
Haberler
İhtiyacı Olana Dev Hizmet! Delirmemek İçin Yapmanız Gereken 13 Basit Uygulama (Delirdi)

İhtiyacı Olana Dev Hizmet! Delirmemek İçin Yapmanız Gereken 13 Basit Uygulama (Delirdi)

Akıl sağlımızı korumak günden güne daha da zorlaşıyor. İnsan kendi elinde olmayan şeyleri kontrol edemediği zaman kendini delirecek gibi hisseder. Bu hissi günde en az bir, en çok sonsuz kere yaşıyor olabilirsiniz. 'Nerden biliyorsun?' derseniz aynısı hem kaynımızda, hem de bizde var. O yüzden delirmemek için hep beraber şunları yapabiliriz:

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kimsenin olmadığı bir yere gidip boğazınız yırtılana kadar avaz avaz bağırın. Ama böyle yer gök yıkılsın!

Küçük bir tepe bulup çıkarsanız ne mutlu size. Yok ben bulamam derseniz salona kendinizi kapatıp da bağırabilirsiniz. Komşular falan gelirse kapıyı açmayın!

2. Amaçsız bir şekilde sokağa çıkıp yürüyün; kendine güvenen bayır aşağı da koşabilir.

Yürümek size endorfin salgılatacağı gibi 'Napıyorum lan ben?' de derdirtmeyecek aşırı sağlıklı bir eylemdir. Masrafı yok, bi şeysi yok...

3. Kendi becerinize göre el işi bir uğraş seçip onu yapın; etamin de olur, ahşap boyama da olur, resim de olur.

Amaç burda başarılı sonuçlar çıkartmak değil. Önemli olan kafanızdaki deli soruları bu işlerle geçiştirmek. Dümdüz bir zihin için oldukça faydalı.

4. Arka arkaya bir sürü bölüm dizi ya da film seyredin; replikleri ezberleyene kadar bunu tekrar edin.

Tosun Paşa da olur, Game of Thrones'da olur hiç fark etmez. En büyük merakınız 'Aha şimdi şöyle olacak' dediğiniz sahneleri yakalamak olsun.

5. Bebeği olan bir tanıdık bulup ona misafirliğe gidin ve bol bol bebek sevin.

Kendinizin varsa o da olur. Bebek sevmek, dünyanın en kuruntulu düşüncelerini kafanızdan silmek için birebir. Arada bir 'Keşke ben de bebek olsam, sadece meme emip altıma sıçsam' diye düşünüp anlamsız bir empati de yapabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Poğaça, makarna, erişte yapmaya karar verin ve hamur mıncıklayın.

'Ne gerek var?' demeyin, bunlar size ürün olarak geri dönecek. Özellikle hamur mıncıklamak, insanı başka bir dünyaya götürüp dertleri unutturacak kadar büyülü bir eylemdir.

7. Cep telefonunuzu geçici bir süre kapatın ve bu dünyayla irtibatınızı bir müddet kesin.

Merak etmezler, korkmayın. Altı üstü birkaç saatlik zaman dilimi. İnsan telefonunu kapatınca kendini resmen nüfus müdürlüğünden sildirmiş gibi hissediyor. Bu da böyle bir rahatlama...

8. Deli kovalıyormuş gibi dip köşe temizliğe girişin; evde toz bulunan küçük bir alan bile kalmasın.

Bu yöntemi hayata geçiren kişiler, hepimizin anneleri. Ne zaman bizimle ya da babamızla tartışsalar onları manyak bir temizlik operasyonunun içerisinde görürüz. Temizlik bittikten sonra pamuk gibi olmak garanti!

9. Yapabiliyorsanız kendinizi tarlaya tapana verip bir şeyler ekip biçin.

Toprakla uğraşan insanın delirmesi mümkün değildir diyebiliriz. Siz de eğer şanssız şehir insanlarındaysanız küçük saksılar alıp balkona minik tarlanızı kurabilirsiniz. En kötü bu olur yani!

10. Boş bi kağıt alıp sizi çileden çıkartan şeylerin gelmişi ve geçmişiyle ilgili sövgü dolu cümleler yazın.

Yazı yazmak, bilinen en iyi delirmeme yöntemlerindendir. Muhatabınız yoksa ya da laf anlamasının imkansız olduğunu düşünüyorsanız aklınıza geleni yazın gidin. Küfür etmek serbest hatta mecburi!

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Uzuuuuun uzun yatıp uyuyun, uyanmamak için elinizden geleni yapın.

Belki güzel rüyalar görürsünüz de hiç olmazsa birazcık rahatlarsınız. Hem uyanınca insan kendini bir öncekinden daha iyi hisseder. Perdeyi merdeyi hep kapatın!

12. Kulaklığı takıp sizi en çok mutlu eden şarkıları bangır bangır dinleyin.

Demet Akalın ya da Rihanna, hiç fark etmez. Önemli olan sizin modunuzu yükseltmek ve o lanet olası delirtici şeyleri müzikle bastırmak. Ben mesela bu zamanlar için yazın diskoda çalan anlamsız şarkıları tercih ediyorum.

13. Haber bültenlerini, izdivaç programlarını, kimin ne giydiğini anlatan programları seyretmemek için televizyonunuzu açmayın.

Çünkü hangi birini açsan, diğerinden daha çıldırtıcı şeyler var. Televizyonu sadece bilgisayarı bağlayıp film seyretmek için kullanın. Hele hele haber bültenlerini kesinlikle seyretmeyin, ölü taklidi yapın.

Mutlu, huzurlu ve gururlu bir sebze gibi olmak sizin elinizde. Delirmemek için, insan kimliğinizden sıyrılın ve fotosentez yaparak hayata tutunmaya başlayın.

Mutlu, huzurlu ve gururlu bir sebze gibi olmak sizin elinizde. Delirmemek için, insan kimliğinizden sıyrılın ve fotosentez yaparak hayata tutunmaya başlayın.

Aksi halde hep beraber yok olacağız...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
146
65
30
12
4
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın