Görüş Bildir
Haberler
İftara Kadar Vakit Geçirmekte Zorlananlara Özel: İzlerken Zamanın Nasıl Geçtiğini Anlamayacağınız 20 Film

İftara Kadar Vakit Geçirmekte Zorlananlara Özel: İzlerken Zamanın Nasıl Geçtiğini Anlamayacağınız 20 Film

EC was here.
18.05.2018 - 15:18

Özellikle de iftara birkaç saat kaldığında zaman adeta yavaşlıyor, geçmek bilmiyor. Tam da bu esnada bu filmlerden birini izlemeye başladığınızda zaman iki kat daha hızlı geçecek!

İşte o öneriler:

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Hayatımın Maçı / The Greatest Game Ever Played (2005)

1. Hayatımın Maçı / The Greatest Game Ever Played (2005)

IMDb: 7.5

Yirminci yüzyılın sonlarına doğru genç Harry Vardon, golf şampiyonu olur. Ancak çok geçmeden bu olağanüstü yeteneğinin, sınıf sınırları ile pek uyuşmadığını anlar ve aslında İngiliz toplumunun centilmenlik kavramı dışında bırakılır. Bir düzine yıl sonra genç bir Amerikalı olan Francis Ouimet de aynı peşin hüküm kavramı ile savaşmaya başlar. Kendi babasının bile küçümsemeleri söz konusudur. İdolü Harry Vardon’dur. Bu iki adamın da kabul görme mücadelelerinin arka planında olağanüstü yetenekleri izleriz.

2. Ekmek ve Laleler / Pane e tulipani (2000)

2. Ekmek ve Laleler / Pane e tulipani (2000)

IMDb: 7.4

Kırklı yaşlarında bir ev kadını olan Pescara'lı Rosalba, katıldıkları bir otobüs turunun verdiği mola sırasında, yol kenarındaki bir kafeteryada bırakıldığını fark edince oldukça sinirlenir. Unutkan kocasının ve çocuklarının onu almak üzere dönmelerini beklemek yerine, eve kendi başına gitmeye karar verir.

Ancak kendini Venedik'e, yani tanımadığı bir şehre doğru giden bir arabada bulur.

3. Küçük Manhattan / Little Manhattan (2005)

3. Küçük Manhattan / Little Manhattan (2005)

IMDb: 7.6

Manhattan’da yaşayan 10 yaşındaki Gabe, hobi olarak gittiği karate kursunda ilk aşkı ile tanışır. 11 yaşındaki Rosemary zengin bir ailenin kızıdır. Gabe, Rosemary’ye sırılsıklam aşık olmuştur fakat o bu arkadaşlığa ilgisiz gibi gözükür. Rosemary ile vakit geçirmek için çabalayan Gabe, ilk defa hissettiği duyguların mutluluğunu yaşarken ebeveynleri Leslie ve Adam aldıkları boşanma kararı ile sarsılır.

4. Sahtekar / Changeling (2008)

4. Sahtekar / Changeling (2008)

IMDb: 7.8

Ağırlıklı işçi sınıfından insanların oturduğu varoş mahallelerinden birinde, Los Angeles banliyölerindeyiz. 1928'in mart ayında, telefon operatörü olarak çalışan anne Christine Collins, sakin bir cumartesi sabahında işe gitmek üzere evden ayrılırken dokuz yaşındaki oğlu Walter ile vedalaşır. Akşam evine döndüğünde her ebeveynin en büyük kabusuyla yüz yüze gelir: Biricik oğlu kayıptır. Polis tarafından çok yoğun bir arama tarama çalışması başlatılır. Ancak küçük Walter en ufak iz bırakmadan ortadan kaybolmuştur. Ta ki aylar sonra polisten haber gelinceye dek Collins için umutlar tükenmiştir. Christine'in oğlu olduğunu iddia eden bir çocuk bulunmuştur. İtibarını kurtarmak isteyen polis, Collins ile evladının kavuşmasını medya önünde bir halkla ilişkiler-tanıtım etkinliği gösterisi olarak organize etmeyi tasarlar. Sayısız polis, medya organı, fotoğrafçı arasında allak bullak olup adeta serseme dönen Christine, getirilen çocuğu evine almaya ikna olur. Ancak yüreğinin derinliğinde kendisine getirilen çocuğun oğlu Walter olmadığının bilincindedir.

5. Stajyer / The Intern (2015)

5. Stajyer / The Intern (2015)

IMDb: 7.1

Başarılı bir şirketin sahibi olan Jules Ostin, çalışanlarından birinin tavsiyesiyle yeni bir stajyer programı başlatır. Biraz yaşını almış insanlara yönelik olan bu deneysel programa ilk başlayan kişi ise 70 yaşındaki Ben Whittaker olur. Şirketin genç kadrosunun yaş ortalamasını bir hayli yükselten Whittaker ile yanında çalıştığı Ostin arasında zamanla iş ilişkisi sağlam bir dostluğa dönüşecektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bizim Büyük Çaresizliğimiz (2011)

6. Bizim Büyük Çaresizliğimiz (2011)

IMDb: 6.9

Bizim Büyük Çaresizliğimiz, lise yıllarından beri yakın arkadaş olan, 30’lu yaşların sonundaki iki adamın, Ender ve Çetin’in dostluğunu konu alıyor. Uzun yıllar hayatları farklı yönlere giden iki yakın arkadaş, Çetin’in yıllar sonra Ankara’ya dönmesiyle çocukluk hayallerini gerçekleştirir ve aynı evde yaşamaya başlarlar. Tam birlikte yeni bir hayat kurmuşlarken, yurt dışında yaşayan arkadaşları Fikret Türkiye’de tatildeyken bir trafik kazası geçirir ve annesiyle babasını kaybeder. Almanya’ya geri dönmesi gereken Fikret, Ender ve Çetin’den, Ankara’da üniversite öğrencisi olan kız kardeşi Nihal’in okulunu bitirene kadar, yani iki yıl boyunca, onlarla kalmasını ister. 

Birlikte yaşama hayalleri tam gerçekleşmişken üçüncü birinin eve gelmiş olması ilk başlarda Ender ve Çetin’i rahatsız eder. Ölümlerin travmasını atlatamayan Nihal de onlarla iletişim kurmak istemez, ama zamanla birbirlerine alışırlar.

7. İyilik Bul, İyilik Yap / Pay It Forward (2000)

7. İyilik Bul, İyilik Yap / Pay It Forward (2000)

IMDb: 7.2

Sorunlu bir aile hayatı olan Trevor isimli genç öğrenci yeni rehberlik öğretmeninin verdiği ödevde kurduğu hayali bir dünya, gerçek dünyayı da etkisi altına almaya başlamaktadır. Trevor'un idealindeki dünyada çevresinden iyilik gören biri, hiç tanımadığı üç kişiye iyilik yapacaktır ve bir şekilde bu iyiliklerin karşılığını alacaktır. Böylece dünyanın daha güzel bir yer olacağını inanmaktadır. Bu esnada rehberlik öğretmeni başta olmak üzere hikayedeki karakterlerin hayatlarında değişiklikler olmaya başlar. Trevor'un kağıt üzerindeki dünyası sadece basit bir hayal midir?

8. Uyanışlar / Awakenings (1990)

8. Uyanışlar / Awakenings (1990)

IMDb: 7.8

Oliver Sacks’ın kendi hayatını kaleme aldığı aynı isimli romandan sinemaya uyarlanan film, ömrünü bilime adayan asosyal bir doktorun, icat ettiği bir ilaç sayesinde değiştirdiği yaşamları anlatır. Nörolog Malcolm Sayer, yeni çalışmaya başladığı bir hastanede, daha önce görmediği tarzda bir hastalığa sahip bir grup hastayla karşılaşır. Bu insanlar uzun yıllardır hareket etmeden yatağa bağlı bir şekilde uyku modundadırlar. Doktor Malcolm bir konferans esnasında tanıtılan bir ilacın bu hastalığı da iyileştirebileceğini düşünür ve bu hastalar üzerinde uygulamaya başlar. Uyandırılıp hayata dönen ilk hasta Leonard Lowe olur.

9. Aydaki Adam / Man on the Moon (1999)

9. Aydaki Adam / Man on the Moon (1999)

IMDb: 7.4

Andy Kaufman, nevi şahsına münhasır bir komedyendir. Bir gün kendini Amerika'nın ünlü şov programı Saturday Night Live'da bir rol alarak gösterme şansı bulan Andy, George Shapiro isimli bir menajerin ilgisini çeker. Shapiro'nun Andy'ye yaptığı reddedilemez teklif, onun kendi şovunu hazırlaması üzerinedir. Lakin Andy, hiç kimseye benzemeyen bir komedyendir. Zira amacı güldürmekten çok şaşırtmaktır. Andy, seyircilerini gerçeklik ile rol dünyası arasındaki bir ikileme doğru sürükleyecektir.

10. Büyük Adam Küçük Aşk (2001)

10. Büyük Adam Küçük Aşk (2001)

IMDb: 7.5

Konuşulan diller farklı olsa da, sevginin dilinin aynı olduğunu hüzünlü bir öykü eşliğinde anlatan 'Büyük Adam Küçük Aşk', Handan İpekçi imzasını taşıyor. Bol ödüllü filmin kahramanları 75 yaşındaki yargıç emeklisi Rıfat Bey ile yakınlarını bir polis operasyonunda kaybeden küçük Kürt kızı Hejar'dır. Huzurevine yatmaya hazırlanan Rıfat Bey ile, Hejar'ın yolları kesişir. Kürtçeden başka dil bilmeyen inatçı Hejar ile Cumhuriyet ilkelerine bağlı, Türkçeden taviz vermeyen Rıfat Bey arasındaki ilişki nefretle başlar. Araları ısındıkça, önce birbirlerinin dilini öğrenirler, ardından da sevmeyi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Çılgın Aile / City Island (2009)

11. Çılgın Aile / City Island (2009)

IMDb: 7.4

Rizzo ailesi birbirlerine oldukça bağlı olsalar da hayatları yalanlar üzerine kurulmuştur. Ailenin babası Vince gardiyanlık yapmaktadır. Vince, yeni gelen mahkum listesinde tanıdık bir isim görür. Yeni mahkum yıllar önce terk ettiği oğlu Tony’dir. Oğlunu ve onun annesini terk eden Vince, yeni bir aile kurmuş ve geçmişini ailesinden gizlemiştir. Tony’yi ailesi ile yaşadığı eve götüren Vince, herkesten onun oğlu olduğunu gizler. Fakat bir süre sonra, söylediği yalanlarla yüzleşmek zorunda kalır.

12. Korkak Robert Ford'un Jesse James Suikastı / The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford (2007)

12. Korkak Robert Ford'un Jesse James Suikastı / The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford (2007)

IMDb: 7.5

Film, Jesse James’in kendisini idol olarak gören on dokuz yaşındaki Robert Ford ile karşılaşması ile birlikte hayatının değişmesini anlatır. 1881 yılıdır. Jesse James bir soygunun peşindedir ve aynı zamanda da onu ele geçirmenin sonucunda bu işte para kazanacak olanlara karşı savaş açmıştır. Ancak kime güvenmesi gerektiği konusu aslında bir muammadır.

13. İki Dil Bir Bavul (2008)

13. İki Dil Bir Bavul (2008)

IMDb: 7.5

Türk öğretmenin, uzak bir Kürt köyündeki bir yılı. Öğretmen Kürtçe bilmez, çocuklar Türkçe. Öğretmen ilk kez gördüğü bu coğrafyada, bir yılını çocuklara Türkçe öğretmekle geçirir. 1 yılın sonunda çocuklar Türkçe öğrenebilecekler midir?

14. Kız Arkadaşım / My Girl (1991)

14. Kız Arkadaşım / My Girl (1991)

IMDb: 6.8

Vada, zamanının çoğunu en iyi erkek arkadaşıyla geçiren ve hastalıklardan korkan bir kızdır. On bir yaşındaki Vada’nın hayatı, babasının yeniden evlenmeye karar vermesiyle bir anda kararır. En büyük yıkımı ise en yakın arkadaşıyla ilgili olacaktır.

15. Frekans / Frequency (2000)

15. Frekans / Frequency (2000)

IMDb: 7.4

Bir doğa olayı sonucunda, New York'ta sıradan bir itfaiyeci bir frekans yakalar. Bu frekans sayesinde içinde bulundukları tarihin tam otuz yıl sonrasında yaşayan oğluyla iletişim kurabilmektedir. Oğlu babasını uyaracaktır. Bu uyarı, babasının bir yangın kazasında öleceği yönündedir. Bu uyarıyı dikkate alan baba, bu sayede hayatta kalmayı başarır. Ancak kaderi değiştirmek, hayatın yepyeni sürprizleriyle yüzleşmelerine yol açacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Aşkın Formülü Yok / I rymden finns inga känslor (2010)

16. Aşkın Formülü Yok / I rymden finns inga känslor (2010)

IMDb: 7.1

Filmin kahramanı, abisi Sam kız arkadaşı tarafından terk edilince dünyası altüst olan, Asperger sendromundan muzdarip Simon adında 18 yaşındaki bir genç. Hastalığı nedeniyle aşk ve duygu hakkında bir şey bilmeyen Simon, parlak zekâsını kullanarak tamamen bilimsel yöntemlerle abisi Sam'e yeni bir sevgili bulmayı kendine görev ediniyor.

17. Hep Seni Aradım / Wicker Park (2004)

17. Hep Seni Aradım / Wicker Park (2004)

IMDb: 7.0

Şikago'nun Wicker Park bölgesinde yaşayan Matthew, çalıştığı iş yerinin penceresinden karşı kaldırımda en yakın arkadaşı Luke'a ait ayakkabı dükkanının vitrinine bakan bir kız görür. O dakikadan sonra artık Matthew onunla tanışmak için her yolu deneyecektir, ancak bu ilişkinin bütün yaşamını etkileyeceğinden haberi yoktur. Matthew ve Lisa birbirlerine aşık olurlar ve kader, ağlarını örmeye başlar. Fakat bir gün Matthew eve geri döndüğünde Lisa'yı bulamaz. Sanki yok olmuştur Lisa! İki yıl geçer ve Matthew hayatını yeniden düzene sokmaya çalışırken arkadaşı Luke, bir kıza çılgınca aşık olmuştur.

18. Güneş İmparatorluğu / Empire of the Sun (1987)

18. Güneş İmparatorluğu / Empire of the Sun (1987)

IMDb: 7.8

Jim Graham, ailesiyle birlikte Şanghay’da iyi koşullarda bir yaşam sürmektedir. Fakat İkinci Dünya Savaşı’nın bütün dünyayı saran ateşinden Şanghay da kurtulamaz ve Japonya tarafından işgal edilir. 

İşgal sonucu değişen bütün hayatlar gibi, Jim ve ailesi için de her şey altüst olur. Anne ve babasından koparılarak Japonya’daki bir toplama kampına götürülen Jim, sahip olduğu müthiş hayal gücüyle yaşadığı korkunç ortamı, bir maceranın parçası haline getirmeye çalışır ama koşulların sertliği, Jim’in hayal gücünün bile başa çıkamayacağı kadar keskindir.

19. Hayallerin Ötesinde / Imagine (2012)

19. Hayallerin Ötesinde / Imagine (2012)

IMDb: 7.4

Görme yetisi olmayan Ian, Lizbon'da görme engelli insanlar için özel eğitim veren bir enstitüye eğitmen olarak atanır. Hayat dolu idealist bir insan olan Ian buradaki öğrencilerine günlük olarak alışılmışın dışında eğitimler vermeye başlar. Mesela destek için baston kullanmayı reddeder, seslerin kendilerini yönlendirmesi gerektiğine ve sorunlarının sadece dışarıdaki dünyayı hayal etmekle hallolduğuna inanmaktadır. Kendisi de baston kullanmamasına rağmen, son derece muazzam bir şekilde işlerini kotarmaktadır. Öyle ki gerçekten görme engelli olduğuna inanmakta güçlük çekenler vardır. Öğrencilerine de bu ilginç metotları aşılamaya başlar. Enstitüdeki öğrencilerden biri olan Eva da baston kullanmadan yürümeyi istemektedir. Ian onunla birlikte sokaklara atılarak, genç kadını daha önce görmediği bu dünyanın içerisinde farklı bir keşfe çıkarır.

20. İtirazım Var (2014)

20. İtirazım Var (2014)

IMDb: 8.0

Selman Bulut, bir zamanlar antropolojiyle ilgilenmiş eski bir boksör, şimdilerdeyse bir camide görev yapan sıra dışı bir imamdır. Bir gün camide namaz kıldırdığı sırada caminin içi silah sesleriyle yankılanır. İçeride bulunan kişilerden biri yere yığılır ve hayatını kaybeder. Olay yerine gelen polis ilk delilleri toplar ve araştırma süreci başlar. Selman Bulut bu olay sonrasında harekete geçer ve şüphelendiği kimi kişi ve durumların üzerinden davayı çözmeye karar verir. Her ipucu işleri beklemediği bir noktaya götürür ve olaylar gittikçe daha gizemli bir hal almaya başlar.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
122
58
17
16
10
5
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Viyol10sel

Guzel bir liste oruc olmayanlara da tavsiye ederim filmleri

returnz

Ne kadar sıkıcı film varsa dizmişsiniz.

Uğur Klck

Karnınız deli gibi açken susuzluk başınıza vurmuşken beyniniz sigarasızlıktan çalışmazken bunlardan birini açıp küfür ederek orucunuzu bozabilirsiniz. Ne kad... Devamını Gör