Görüş Bildir
Haberler
İftar Sofranızda Görmek İstemeyeceğiniz 15 Tip

İftar Sofranızda Görmek İstemeyeceğiniz 15 Tip

Oktay Volkan Alkaya
01.07.2014 - 15:24 Son Güncelleme: 01.07.2014 - 18:19

İftar sofraları gönlümüzün herkese açık olduğu, gelene git gidene gel denemeyecek türden ortamlardır. Bir araya gelip şükretmek için en uygun ortamlardır. Ancak bu sofralarda bazı tipler olur ki insanın gözü göresi gelmez. Oruç tutan kafanın kaldıramayacağı tiplerle karşınızdayız;

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Seferiler

Kimisi uzun yoldan gelir kurulur tok karnıyla sofraya, bir de utanmadan daha ezana on beş dakika varken anlatmaya başlar; 'Yolda bir tas kebabı yedik of öyle böyle değil...' diye bir de üstüne sofradan bir bardak suyunu içiverir ziyadesiyle. Yutkun yutkun bitmez o dakikalar bunun gibilerin yanında.

2. "Ben ayak üstü yer giderim"ciler

Kimisinin de acelesi vardır, ezan sesini duyar duymaz alır eline tabağını hatır hutur yer çeker gider. Tuttuğu oruca hayret ettirir. Sofrada yalnız bırakır adamı.

3. Bir lokmayla doyuverenler

Bazısı da vardır daha bir lokma alır ağzına 'Anam kesildim ben' der ya... Al o donatılmış koca sofrayı yık üstüne git. Bozmayaydın orucu kardeşim ertesi güne aktarmalı bineydin madem bu kadar toktun.

4. Sahura bağlananlar

Kimisi de yer hakkınca ama yavaş yavaş yer uyuz eder adamı sahur saatine kadar yer. 'Ben sahura kalkmayacağım' der yatar. Ha bir de sahura kalkıp bizi yiyeydin...

5. "Daha yokmu"cular

Kimisi de iki saniyede parmaklarıyla birlikte yer süpürür, dahasını ister. Doymak bilmez orucun manasına önemine ters hareketlerde bulunurlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Halsizler

Bazısı olur masada açlıktan halsiz düşmüştür, yese bile kendine gelemez. Yemek boyunca bayıldı bayılacak bir görüntü çizer. Yemekten soğutur adamı.

7. Arsızlar

Tam top patladı dersiniz bir şükürle birlikte suya doğru nazikçe uzanırsınız, herifçioğlu kıtlıktan çıkmışçasına şükürsüz duasız yumulur yemeğe. 'Biz 17 saat tuttuk kardeş, sen kaç gündür tutuyorsun' diyesiniz gelir.

8. Sinirliler

Bazısı vardır, masanızda olduğuna lanet edersiniz. Açlıktan bam teli kopmuştur, yıkar sofrayı sayar söver öfkeden sinirden. Ne oruç bırakır ne ibadet.

9. Nimetle şakalaşanlar

Kimisi de kontrolden çıkar masadan, bütün Ramazan ayının maneviyatına ters hareketler icra edilir falan. 'Vay arkadaş nereye düştük biz' dersiniz.

10. Yemek beğenmeyenler

Kimisinin de niyeti iftarını açmak değil sofra keyfidir. Beğendiği yemek bulamazsa masada burun kıvırır zar zor yer eder tadı kadar. Beğenmiyorsan yeme kardeşim, sahurda yersin...

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Söverek yiyenler

Kimisi de gün boyunca yaşadığı olumsuzlukların etkisiyle sinirle hışımla yer yemeğini sofranın betini bereketini kaçırır. Oruca tövbe ettirir.

12. Yalnız yiyenler

Kimisi de alır yemeğini köşesine çekilir orda bir başına yer, sofrada 10 kişi hayret içinde bu uyuza baka kalırsınız iştahınız kaçar gider.

13. Helali sorgulatanlar

Bazısının da sağdan soldan duyduğu 'Abi şarapla açmak caizmiş...' gibi değişik fikirleri saçılır sofraya. Bıraksan Bonzai'yle iftar açar böylesi.

14. Romantikler

Kimisi de sanki 14 Şubat yemeğine çıkmıştır. Sofrada çeşitli cilveleşmeler falan toplum içinde Ramazan ruhunu farklı noktalara çekmeler... Yakışıksız en nihayetinde.

15. En fenası: The Zalım

Hepsi bir şekilde hoşgörüyle karşılanır da bütün bir yıl o günah senin bu kötülük benim, Şeytan'la yarışan tipler oturur da sofraya bir lokma alır ya yemeklerden, en çekilmezi o dur işte. Aynı sofraya oturmak bile Ramazan ruhuna terstir bu tiplerle.

Ama Yunus Emre'nin dediği gibi sevin siz yine de yaratılanı yaradandan ötürü, sofranız da gönlünüz de açık olsun Ramazan boyunca tüm insanlara.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Wonderkid

bazı maddeler iyide olsa biraz saçmalanmış bir galeri

Acilin

Bir de iftar sofrasında adam seçenler var. Onu unutmuşsun.

Gülen Adam

:D güzel olmuş çok az abartı var ama olsun o kadar :D bende daha yokmuculardanım :D ama iftarda hemen doyuyorum :D