Görüş Bildir
Haberler
İdrar Enerji Kaynağı Olarak Kullanılabilir

İdrar Enerji Kaynağı Olarak Kullanılabilir

KIRCA
15.06.2014 - 23:41 Son Güncelleme: 16.06.2014 - 00:15

İdrar Enerji Kaynağı Olarak Kullanılabilir

Bilim insanlarının yapmış olduğu bir çalışma, karbonun idrardan çıkarılmasıyla enerji kaynağı olarak kullanılabileceğini göstermiştir.

Bizim için önemsiz ancak bilim insanları için akıp giden bir enerji kaynağı olan idrar, artık daha da kıymetlendi  Görünen o ki, gelecekte sperm bankaları gibi idrar bankaları da olabilir. İnsanlardan topluca aynı yere yapmaları istenebilir. Çünkü güneşte kuruyan ya da kurutulmuş idrardan karbonun ayıklanması ile enerji üretiliyor.

Yakıt hücreleri, bir motora güç sağlamak için redoks reaksiyonu tarafından üretilen elektrik kullanılarak, su üretmek için, oksijenle reaksiyona hidrojen cihazları ki onları son derece pahalı hale getiren enerjiyi üretmek için platin katalizörler gerekir.

Bilim insanları karbon gibi ucuz bir seçenek olan geçiş metali yerine alternatifler arıyor, ancakkarbon nanoyapıları üretmek de oldukça pahalı olabilir.

Güney Koreli araştırmacılar kuru idrardan karbonu çıkarmak için akıllıca bir yol buldular, “platin ya da sentetik karbon kullanılabilir”.

Bilim insanları sağlıklı bireylerden idrar numuneleri toplamışlar ve bu numuneleri 6 saat boyunca 700-1000 C’de ısıtmışlardır. Discover‘da Carl Engelking, “Karbonize idrar, yakıt hücresi katalizörler için ideal olduğu ortaya çıkan yüksek miktarda  gözenek meydana getiren diğer elementlere sahiptir” açıklaması yapmıştır.

Eğer bir idrar karbonun 400 mg’ı 1 litre idrardan elde edebilir ve tek bir kişi 5.6 gr’dan fazlasını meydana getirebilirse bilim insanları sonsuz bir enerji kaynağı bulmuş olabilir.

Kaynak: http://leventkirca.com.tr/idrar-enerj...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın