Görüş Bildir
Haberler
İçinizi ve Bavulunuzu Akdeniz Aşkıyla Doldurup Yola Çıkmanızı Sağlayacak 10 Mekan

etiket İçinizi ve Bavulunuzu Akdeniz Aşkıyla Doldurup Yola Çıkmanızı Sağlayacak 10 Mekan

Akdeniz Bölgesi doğası ve tarihi yapısıyla mutlaka görülmesi gereken mekanlara ev sahipliği yapar. Biz de bu güzelliklerden mahrum kalmanızı istemedik. Buraya içinizi ve bavulunuzu Akdeniz aşkıyla doldurmanızı sağlayacak birbirinden güzel mekanları derledik. Hazırsanız, başlayalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Side Antik Kenti

1. Side Antik Kenti
www.instagram.com

Side Antik Kenti, Antalya ilinin Manavgat ilçesinde bulunur. Burası bir yarımada üzerinde kurulmuştur. Pek çok uygarlığın günümüze ulaşan kalıntılarını bu mekanda görme şansınız bulunur. Şehir surları, su yolu, sütunlu caddeler, evler, Antik Tiyatro, Agora Hamamı, Vespasian Çeşmesi görebileceğiniz kalıntılar arasındadır. Buraya gidecekseniz müze kartınızı yanınızda bulundurmanız tavsiye edilir.

2. Kız Kalesi

2. Kız Kalesi
www.instagram.com

Kız Kalesi, Mersin ilinin Erdemli ilçesinde bulunur. Burası Deniz Kalesi olarak da bilinir. Kıyıya uzaklığı 600 metre civarında olan Kız Kalesi'nin I. Leon tarafından yaptırıldığı bir yazıttan öğrenilmiştir. Kale girişi kuzeydedir. Buraya gelmişken hem denizin keyfini çıkarabilir hem de tarihi yapıları yakından görme imkânı elde edebilirsiniz. Ulaşım için özel araç ve şehir içi otobüsleri kullanabilirsiniz.

3. Tahtalı Dağı

3. Tahtalı Dağı
www.instagram.com

Tahtalı Dağı, Antalya sınırlarında Kemer'in güneybatısında yer alan bir yerdir. 2365 metre yüksekliği vardır. Burası Türkiye'nin denize yakın en yüksek dağı olarak bilinir. Tahtalı, antik çağda Tanrılar Dağı diye anılırdı. Mitolojide 'Olympos' olarak geçen bu dağ, şimdiye kadar birçok ülkeden ziyaretçisini ağırlamıştır. Buranın çevresi ayrıca doğa sporları yapmak için oldukça elverişlidir. Kemer'e gittiğinizde mutlaka buraya uğrayıp çeşitli aktivitelerin keyfini çıkarabilirsiniz.

4. Lavanta Vadisi

4. Lavanta Vadisi
www.instagram.com

Lavanta Vadisi, Isparta ilinin Keçiborlu ilçesindedir. Keçiborlu ilçesinden Kuyucak Köyü'ne gitmeniz gerekmektedir. Buraya temmuz ve ağustos aylarında gelmeniz önerilmektedir. Vadi, Akdeniz'de en çok ziyaret edilen yerler arasındadır. Ulaşım için özel araç ve şehir içi otobüsleri kullanabilirsiniz. Lavanta tarlalarına giriş için bir miktar ücret ödemelisiniz.

5. Varda Köprüsü

5. Varda Köprüsü
www.instagram.com

Varda Köprüsü, Adana ili Karaisalı ilçesinde bulunur. Yöre halkı buraya 'Koca Köprü' diye anmaktadır. Almanlar tarafından inşa edilmiştir. Almanlar Köprüsü denilmesinin sebebi budur. Tarihi yapısı ve doğasıyla görenleri kendisine hayran bırakmayı başarmaktadır. Manzarası ile dikkat çeken köprüye ulaşım da oldukça basittir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kızıl Kule

6. Kızıl Kule
www.instagram.com

Kızıl Kule, Antalya ilinin Alanya ilçesinde bulunur. Manzarası ve ışıklandırması ile dikkat çeken kule, Selçuklular zamanında yaptırılmıştır. İçerisinde müze de vardır. Hem denizle iç içe olayım hem tarihi güzellikleri keşfedeyim derseniz burayı gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. Özellikle yaz ve ilkbahar aylarında ziyaret etmenizde yarar vardır.

7. Hadrian Kapısı

7. Hadrian Kapısı
www.instagram.com

Hadrian Kapısı, Antalya ilinin Muratpaşa ilçesindedir. Bu kapıdan Kaleiçi'ne giriş yapılır. Antalya'nın simgesidir ve bu zamana kadar çok iyi korunmuştur. O dönem bölgede yaşamış tüm medeniyetlerin izini taşıyan bu kapıyı ziyaret etmişken Kaleiçi'ni ve oradaki müzeleri de ziyaret etmeniz tavsiye edilir. Buralar Akdeniz gezilerinde muhakkak görülmesi gereken yerler arasındadır.

8. Göynük Kanyonu

8. Göynük Kanyonu
www.instagram.com

Göynük Kanyonu, Antalya Kemer ilçesindedir. Doğa sporu sevenler için en çok tercih edilen yerler arasındadır. Buraya giriş ücretlidir. Gölet yemyeşil suyu ile adeta bir cenneti andırmaktadır. Bilhassa Kemer, Beldibi ve Göynük tarafında tatil yapmak isteyen kişilerin ziyaret etmesi gereken yerlerdendir. Buraya ulaşım otobüs ve özel araç ile sağlanabilmektedir.

9. Eğirdir Gölü

9. Eğirdir Gölü
www.instagram.com

Eğirdir Gölü, Isparta ili sınırlarında yer alır. Tektonik ve karstik etkilerle oluşmuştur. Burası Türkiye'nin ikinci en büyük tatlı su gölüdür. Gölde birçok balık türü yaşamaktadır. Buraya gelirken navigasyonunuza Eğirdir yazmanız yeterli olacaktır. Gölde ekim ayının ortalarına kadar yüzme şansınız bulunmaktadır.

10. Düden Şelalesi

10. Düden Şelalesi
www.instagram.com

Düden Şelalesi, Antalya ili Kepez ilçe sınırları içerisindedir. Burası İskender Şelalesi ve Yukarı Düden Şelalesi olarak da bilinmektedir. Yeşilin ve mavinin birleştiği Düden Şelalesi, Antalya'nın en turistik yerlerindendir. Arkasına doğru uzanan mağarası da ziyaretçilerini etkilemektedir. Eşsiz bir deneyim yaşamak için burayı da Akdeniz'de gezilecek yerler listenize ekleyebilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
469
290
218
184
159
145
133
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın