Görüş Bildir
Haberler
İçi Tamamen Yağ Dolmuş Patates Kızartmasından Sıkılanlar Burada mı? İşte Yağ Çekmeden Çıtır Çıtır Kızartma Yapmanın Yolları!

İçi Tamamen Yağ Dolmuş Patates Kızartmasından Sıkılanlar Burada mı? İşte Yağ Çekmeden Çıtır Çıtır Kızartma Yapmanın Yolları!

R.G.
23.11.2020 - 12:18

Mutfak kültürümüzün olmazsa olmazı kızartmalar. Hem biz yetişkinler hem de çocuklar tarafından çokça sevilen yiyecekler. Her yemeğin yanına yakıştırdığımız kalori bombalarını bu kadar seviyoruz ama kızartma yaparken yapılan bir hata, kızartılan ürünün yağ çekmesine ve yenmeyecek duruma gelmesine sebep olabiliyor. Üstüne üstlük yiyeceklerin içine işleyen yağ daha da fazla kalori almamıza yol açıyor.

Peki, kızarttığımız o altın sarısı patateslerin, çıtır paneli tavukların, mis gibi patlıcanların yağ çekmemesi mümkün mü?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kızartmalar neden yağ çeker?

Kızartmalar neden yağ çeker?

Sorunumuzu bilmeden çözüm üretemeyiz, öyle değil mi? Bu yüzden ilk önce kızartmaların neden yağ çektiğini öğrenelim.

Yeterince ısınmamış, kızdırılmamış yağ kullanmak

Yiyeceklerin yağ çekmesinin en yaygın sebeplerinden biri aslında bu. Gündelik hayatımızda aceleci davranmak hepimizin ortak sorunu. Yeterince ısınmamış yağa attığımız ürünler pişme aşamasına geçmeden önce yağın büyük bir kısmını içine çekerek bizi mutsuzluğa sürüklüyor. Bu yüzden kızartma yapacağınız yağın yeterince ısındığından emin olmanız şart!

Yanlış yağ seçimi

Kızartma yaparken seçtiğimiz yağ türü de en az yağın ısısı kadar önemli. Kullandığınız yağın ısıya dayanaklı olmasına ve çabuk yanmamasına özen gösterin. Aksi taktirde sonuç yine hüsran olacaktır. Kimse yanmış yağda kızaran ve lezzetini kaybeden patates kızartmasıyla başbaşa kalmak istemez, değil mi ama?

Tavayı çok doldurmak

Biliyoruz, herkesin hayatı çok yoğun ve aynı anda birden çok iş ile uğraşıyoruz. Ama iş kızartmaya geldiğinde kesinlikle sabırlı olmamız gerekiyor. Tavayı hacminden daha fazlası ile doldurmak, yağı direkt içmenize sebep oluyor. Isı dengesi sürekli değişen yağda pişen yiyecekler hem normalden çok daha geç hazır hale geliyor hem de sünger misali bütün yağı emiyor. Bu yüzden azar azar, mümkünse hiçbir yiyecek diğerine değmeden kızartmak çok daha akıllıca olacaktır.

Yağ çekmeden kızartma yapmanın püf noktaları

Yağ çekmeden kızartma yapmanın püf noktaları

Patates ve kabak

Hepinizin bayıldığı o altın sarısı patatesler için çok basit bir püf nokta var. O da, doğradığınız patatesleri bol tuzlu içinde bir süre bekletmek. Hepsi bu kadar! Aynı püf noktayı kabakları kızartırken de kullanabilirsiniz.

Patlıcan

Patlıcan kızartmak biraz zordur, çabuk pişer ve şekli bozulur. Bu yüzden patlıcanları hem doğramadan önce hem de doğradıktan sonra tuzlu suda bekletmek şart. Tabii ardından kağıt havlu ile iyice kurulamayı unutmayın!

Ayrıca patlıcan gibi sebzeleri paneleyerek kızartırsanız hem daha az yağ çekecektir hem de şekilleri bozulmayacaktır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın