Görüş Bildir
Haberler
İç Giyim Temizliği

İç Giyim Temizliği

Renkli Kelebek
18.02.2014 - 12:47 Son Güncelleme: 18.02.2014 - 15:05

İç Giyim Temizliği

İç giyim temizliği oldukça önemlidir. Hijyen şartlarına uygun olmayan bir iç giyim ürünü birçok rahatsızlık hastalıklara yol açabilir.

Günlük yaşantımızda sürekli bedeniniz de olan ve en çok kullandığımız giysi türlerinden olan iç giyim çeşitlerinin temizliği ve dolayısıyla hem hijyen ve hemde ilk aldığımızdaki rahatlığı önem arz etmektedir. Çamaşırlarımızı yıkarken dikkat edeceğimiz noktalar olduğu gibi yıkanmış olan çamaşırların kuruması ve kullanıma hazır hale gelmesi içinde dikkat etmemiz gereken önemli noktalar vardır.

Almış olduğumuz iç çamaşırlarını kullanım sırasında dikkat edeceğimiz noktalar;

  • Çamaşırlar yıkama talimatına uygun yıkanmalıdır. Çamaşırlarımızın etiketlerinde olan yıkama sıcaklık değerlerine önemle dikkat ediniz.

  • Örgü kumaş esnek bir yapıya sahiptir. Bu nedenle örgü kumaştan oluşan çamaşırlarımızı asarken ve ütülerken aşırı derecede esnetilmemelidir. Esnetilmeleri deforme olmalarına neden olacaktır.

  • İç çamaşırlarının yıkandıktan sonra ütülenmesi mikroorganizmaların ölmesi açısından önemlidir. Ancak çamaşırlarımızı ütülerken de hassas olmalı ve üreticilerin talimatlarına dikkat etmeliyiz. Bazı çamaşırlarda ütülemeyiniz etiketini görebilirsiniz. Bu durumda yapmamanız gerekeni zaten biliyorsunuz.

  • Çamaşırlarınızı ütülerken kesinlikle ve kesinlikle çekiştirilmemeli, uzatılmamalıdır.

  • Özellikle beyaz çamaşırlarda ve tüm çamaşırlarınızda kullanacağınız temizleyici deterjanlara dikkat etmelisiniz. Kaliteli ve kumaşa zarara vermeyen, renginde sıkıntı oluşturmayan deterjanları tercih ediniz.

  • Çamaşırlar düzenli olarak ve sık sık değiştirilmelidir. Bu size masraf gibi gelebilir ama aslında daha ekonomik bir durumdur. Az sayıdaki çamaşırlarınızı daha yoğun kullanmanız onların çabucak deforme olmalarına ve eskiyip çöpe gitmelerine sebep olacaktır. Çamaşır çeşitliliğinizin çok olması ise hem sizi daha iyi hissettirecek ve hemde çamaşırlarınızın ömrünün uzun omasını sağlayacaktır.

  • İç çamaşırlarını yıkarken, mümkün olduğu kadar yumuşatıcı kullanımından kaçınılmalıdır. Yumuşatıcılar ve bazı deterjan artıkları da çamaşırların yüzeyinde kalarak, kimyasal bozulmalara sebep olur.

  • Bazı mikroorganizmalar nemli, sıcak ortamlarda naylon ve naylon karışımlı ürünlerde daha çabuk ürer. Bu tür çamaşırların temizliği daha sık olmalı kullanımı ise daha az olmalıdır.

  • Balenli sütyen, destekli sütyen gibi iç giyim modellerinizi yıkarken mümkünse elde yıkayınız. Eğer makinanızda yıkayacaksanız o zaman kesinlikle sütyen yıkama kafeslerini kullanmalısınız.

  • Çamaşırlarınızı çok yüksek devirli makinalar da ve çok sıcak derecelerde yıkamanız onların deforme olmalarına dolayısıyla da hem kumaşının özelliklerini yitirmesine sebep olacaktır.

  • Yukarıda bahsettiğimiz maddelere dikkat ederek çamaşırlarınızı daha sağlıklı ve daha uzun ömürlü kullanabilirsiniz. Tabiki çamaşırlarınızı alırken dikkat edeceğiniz noktalar vardır ki bu  noktaların başında iç giyim modellerinizin kaliteli markalardan oluşmasına dikkat etmenizdir.

Kaliteli iç giyim modelleri için İç Giyim - İç Çamaşırı adresimizi ziyaret etmenizi önermekteyiz. Birbirinden değerli markaların modellerini güvenle sipariş verebilirsiniz.

Twitter üzerinden bizleri Moda Dünyası (merkezmoda) on Twitter adresinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: http://www.icgiyim.com.tr/
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
3
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın