Görüş Bildir
Haberler
Hüsamettin Oğuz Yazio: Joe Biden Hakkında 11 Bilinmeyen Gerçek

etiket Hüsamettin Oğuz Yazio: Joe Biden Hakkında 11 Bilinmeyen Gerçek

Hüsamettin Oğuz
20.01.2021 - 22:24 Son Güncelleme: 21.01.2021 - 12:21

Demokrat Joe Biden, 7 Kasım Cumartesi günü, 2020 ABD Başkanlık seçimlerini Cumhuriyetçi Partili Başkan Donald Trump'a karşı kazanarak ABD’nin 46. Başkanı oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Amerika, büyük ülkemize liderlik etmem için beni seçtiğin için onur duyuyorum. Önümüzdeki iş zor olacak, ama sana söz veriyorum: Bana oy verseniz de, vermeseniz de, tüm Amerikalılar için bir Başkan olacağım. Bana duyduğunuz inancı koruyacağım," diye tweet attı Biden.

"Amerika, büyük ülkemize liderlik etmem için beni seçtiğin için onur duyuyorum. Önümüzdeki iş zor olacak, ama sana söz veriyorum: Bana oy verseniz de, vermeseniz de, tüm Amerikalılar için bir Başkan olacağım. Bana duyduğunuz inancı koruyacağım," diye tweet attı Biden.

ABD'nin eski başkan yardımcısı Biden, yaklaşık elli yıldır kamu temsilcisi. Biden, 1942'de Pennsylavania'da doğdu ve 77 yaşında ABD başkanı olarak yemin eden en yaşlı lider olarak tarihe geçti… Biden, 1972'de ilk kez Senato'ya seçildi. Sonra altı kez yeniden seçildi. 1988'de Biden önce cumhurbaşkanlığına aday oldu ve ardından 2008'de bir kez daha Beyaz Saray'a girmeye çalıştı. Obama yönetiminde sekiz yıl başkan yardımcılığı yaptı.

Biden, uzun yıllardır halkın gözünde olmasına rağmen, halkın arkasındaki kişiyi tanımanın her zaman mümkün olmadığını belirterek, Instagram hesabından kendisiyle ilgili az bilinen 11 gerçeği paylaştı: 'Bazen beni televizyonda izliyormuşsun ya da sosyal medya gönderilerimi görüyormuşsun gibi hissettirebildiğini biliyorum, ama benimle hiç tanışma şansın olmadı gerçek hayat. Bu yüzden benim hakkımda bilmediğiniz 11 gerçeği paylaşmak istedim! '

İşte Joe Biden hakkında bilmediğiniz 11 şey:

İşte Joe Biden hakkında bilmediğiniz 11 şey:

1. Biden, lise futbol takımında oynadı.

2. Şampiyon ve Binbaşı adında iki Alman çobanı var.

3. Biden büyük bir araba tutkunu ve halâ babasından aldığı '67 Chevrolet Corvette Stingray'e sahip.

4. Joe Biden Kadına Yönelik Şiddet Yasasını kaleme aldı ve savundu.

5. Aralık 1972'de Biden'in karısı Neilia ve bir yaşındaki kızları Amy bir trafik kazasında öldü.

6. Karısını ve kızını trafik kazasında kaybettikten sonra Biden, oğullarının hastane yatağının başında Senato lideri olarak yemin etti.

7. Kekeleyerek büyüdü ve halka açık yapacağı konuşma için İrlandalı şair ve oyun yazarı Yeats’in şiirlerinden birini ve Amerikan transandantalizminin en önemli temsilcisi Emerson'un eserlerinden de bir bölümünü ezberden okudu.

8. 29 yaşında Biden, Birleşik Devletler Senatosuna seçilen en genç insanlardan biriydi.

9. ABD tarihindeki ikinci Katolik başkanıdır. İlki John F Kennedy idi.

10. Beyaz Saray'da geçirdikleri sekiz yıl boyunca Joe Biden ve Barack Obama, haftalık öğle yemeklerinde birlikte vakit geçirmeyi başardılar.

11. Joe Biden dondurmayı çok seviyor ve en sevdiği lezzet çikolata parçacıklı.

Instagram

Twitter

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
30
8
5
3
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Halil

Biden'ın karanlık yüzü nihayet ortaya çıktı. Dondurmayı çikolata parçacıklı seviyormuş. Adam olsaydı, fıstıklı severdi.

okisi

artık benle ilgili bilinmeyenleri açıklama zamanım geldi diye düşünüyorum arkadaşlar 1) ben bir insanım 2) türkçe konuşabiliyorum ingilizcem iyi almancam ... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

İnsan aklıyla dalga geçmek için işte böyle başlık(lar) atmak yeterli...