Görüş Bildir
Haberler
Hurdacı Tutuklandı: Ankara Beypazarı'nda Tarihi Köprü Çalındı

Hurdacı Tutuklandı: Ankara Beypazarı'nda Tarihi Köprü Çalındı

Ankara Beypazarı’nda, 1936'da Kirmir Çayı üzerinde inşa edilen Gömleksiz Köprüsü çalındı. Yurttaşlar, köprünün devlet ihalesiyle satıldığını düşünerek ihbarda bulunmadı. İş makineleriyle atıl durumdaki köprüyü yıkıp 500 bin lira değerindeki 70 ton demiri kamyonlarla götürdüğü tespit edilen hurdacı, yakalandıktan sonra tutuklandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ankara’nın Beypazarı ilçesindeki Gömleksiz Köprüsü çalındı.

Beypazarı’nda Kirmir Çayı üzerinde 1936 yılında yapılan, yaklaşık 500 metre uzunluğundaki köprü, 1978 yılında meydana gelen sel felaketinde ağır hasar görmüştü.

Bölgede aynı yıl yeni köprünün yapılıp devreye girmesiyle eski köprü, atıl durumda kalmıştı.

44 yıldır atıl olan köprü, yaklaşık 10 gün önce tabyaları ile birlikte çalındı. 2 iş makinesi ile yıkılan köprünün tabyaları, parçalar halinde kamyonlara yüklenip götürüldü. Köprünün sadece ayakları kaldı.

Yurttaşlar, köprünün devlet ihalesi ile satıldığını düşünerek ihbarda bulunmazken, birkaç gün sonra jandarmanın fark etmesi üzerine çalışma başlatıldı.

Hurdacılar sitesinde parçalayıp 70 ton demir elde etmiş

Hurdacılar sitesinde parçalayıp 70 ton demir elde etmiş

Çevredeki güvenlik kamerası görüntüleri de incelenerek yapılan çalışmada, Ankara'da hurdacılık yapan Z.K. tarafından köprünün çalındığı tespit edildi.

Z.K., jandarma ekiplerince yakalanarak tutuklandı.

Z.K.'nin, atıl durumdaki köprünün demirlerini almak için CİMER'e başvuruda bulunduğu, olumsuz yanıt almasına rağmen 2 iş makinesi kiralayıp köprüyü yıkarak, kamyonlarla parçalar halinde Ankara'daki hurdacılar sitesine götürdüğü ve burada parçalayıp, 70 ton demir elde ettiği tespit edildi.

Köprünün yıkım ve tahliye çalışmasının 4 gün sürdüğü ve demirlerinin değerinin, 500 bin TL olduğu belirtildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
27
16
7
6
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Charlie Brown

Yiğidim bu ne cesaret.. :) çalmak için cimerden destur istemeside efsoo

Semih göyneksiz

Zamanında dedem ticaret yapmak için yaptırmıştı köprüyü sen nasıl adamsın dedemin mirasını çaldın. Zamanında ticaret yapılırken oradan geçerken mallar hep z... Devamını Gör