Görüş Bildir
Haberler
Hukuk Sınavında Torpil İddiası: Milletvekili Öğrencinin Sınavı İçin Danışmanına 'Yardımcı Ol' Talimatı Verdi

Hukuk Sınavında Torpil İddiası: Milletvekili Öğrencinin Sınavı İçin Danışmanına 'Yardımcı Ol' Talimatı Verdi

Ceza hukukçusu Prof. Dr. İzzet Özgenç, ismini vermediği ve hukukçu olduğunu belirttiği bir milletvekilinin bir öğrenciye hukuk sınavında yardımcı olması için danışmanına talimat verdiğini öne sürdü. Özgenç 'İlgili milletvekilinin, bu görevinden istifa etmesi veya etmesinin sağlanması gerekir' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yakınlığıyla bilinen ceza hukukçusu Prof. Dr. İzzet Özgenç, bir üniversitenin hukuk fakültesinde yapılan sınavda bir öğrenciyle milletvekili talimatıyla torpil yapıldığını öne sürdü.

Özgenç, sosyal medyadan dile getirdiği iddiasında şu ifadeleri kullandı:

“Hukukçu olan ‘başörtülü’ bir milletvekili, bugün saat 10.30'da çıkacağı uçak yolculuğu sırasında bir hukuk fakültesinde online yapılacak olan İdare Hukuku sınavı sorularının cevaplandırılmasında ismini verdiği bir öğrenciye ‘yardımcı’ olması için danışmanına talimat verdi'

'Başörtülü bir milletvekili' vurgusu yapmasına eleştiriler gelmesi üzerine Özgenç, yeni bir açıklama daha yaptı:

“Bu hesap sahibi, malum ‘28 Şubat Süreci’nde basılıp yayımlanan ‘Başörtüsü Yasağının Hukuki Açıdan Değerlendirilmesi’ adlı kitapçığın yazarıdır. Yazar, bugünkü paylaşımıyla, başörtüsünden değil, başörtüsünün kirletilmesinden duyduğu rahatsızlığı dile getirmiştir.”

İçeriğin Devamı Aşağıda

'İstifa etmesi veya ettirilmesi gerekir'

Prof. Özgenç, son olarak da 'Dünkü sınav olayı ile ilgili temel sorun, öğrencinin bir milletvekiline ulaşarak, gireceği sınavla ilgili “yardım” talebinde bulunma cesareti göstermesidir. Bu cesaretin kaynağı, gayrimeşruluğuna rağmen, vaki talebe milletvekilinin icabet etmesidir. Bu nedenle, ilgili milletvekilinin, bu görevinden istifa etmesi veya etmesinin sağlanması gerekir' çağrısı yaptı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
73
12
5
4
3
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
neden-ulan-neden

sorarlarsa kul hakkı en büyük günah dersiniz orman çocukları.

Yasemince

E zaten ne torpiller dönüyor. Bu sadece ortaya çıkanlardan biri :)

gizem

bu ülke torpille yürüyor zaten ne adaletli ki?