Görüş Bildir
Haberler
Hrant Dink Vakfı: 'Ölüm Tehdidi Alıyoruz, Ülkeyi Terk Etmemizi İstiyorlar'

Hrant Dink Vakfı: 'Ölüm Tehdidi Alıyoruz, Ülkeyi Terk Etmemizi İstiyorlar'

Hrant Dink Vakfı, kendilerine gönderilen e-postalar aracılığıyla Rakel Dink ve vakıf avukatlarının ölümle tehdit edildiğini duyurdu. Vakfın açıklamasına göre 'Bir gece ansızın gelebiliriz' ifadelerinin de yer aldığı tehdit mesajlarında kendilerinden ülkeyi terk etmeleri istendi. Olaya sosyal medyadan tepkiler yükselirken Gazeteci Nedim Şener, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının konuyla ilgili resen soruşturma başlattığnı bildirdi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hrant Dink Vakfı tarafından yapılan açıklama şöyle 👇

Hrant Dink Vakfı tarafından yapılan açıklama şöyle 👇

“27-28 Mayıs 2020 tarihlerinde Hrant Dink Vakfı’na e-mail yoluyla yazılı ölüm tehdidi ulaştığını kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz. Şişli Emniyeti ve İstanbul Valiliği’ne durumu yazılı olarak bildirdik. Hrant Dink’in 19 Ocak 2007’de resmi kurumların bilgisi dahilinde, herkesin gözü önünde öldürülmesinden önce de duymaya aşina olduğumuz ve bugünlerde marifet sayarak kimi çevrelerce sıkça tekrarlanan ‘Bir gece ansızın gelebiliriz’ sloganını da içeren tehdit, Hrant Dink Vakfı’nı ‘kardeş masalları’ anlatmakla itham ediyor, ülkeyi terk etmemizi talep ediyor, Rakel Dink’i ve avukatımızı ölümle tehdit ediyor.

Son dönemde yükseltilmesinde sakınca görülmeyen ırkçı, ayrımcı, nefret dili ancak bu tür korkunç yaklaşımları tetikler, cesaretlendirir, azmettirir. Her vatandaşın eşit, özgür ve adil yaşamasını sağlamak için çalışmak Türkiye’de siyaset yapan tüm kesimlerin görev ve sorumluluğudur. Oluşturulan iklimin ciddiyetini vurgulamak ve tüm yetkililere sorumluluklarını hatırlatmak üzere bu talihsiz duyuruyu yapmanın da bizim görevimiz olduğu kanaatindeyiz.

2007’den sonra daha adil, özgür, eşit bir Türkiye’ye katkı sunmak için kurulan ve o günden beri çalışmalarını bu yönde sürdüren Hrant Dink Vakfı olarak; tüm farklılıkların bir arada yaşadığı, ifade özgürlüğünün sonuna kadar kullanıldığı bir ülkeye kavuşma hayaliyle, ayrımcılıkla mücadele etmeye devam edeceğimizi saygıyla duyururuz.”

Dink cinayetinin aydınlatılması için çalışan Gazeteci Nedim Şener, savcılığın soruşturma başlattığını duyurdu.

Gazeteci Hrant Dink, 19 Ocak 2007'de kurucusu olduğu AGOS'un önünde uğradığı suikast sonucu hayatını kaybetmişti.

Gazeteci Hrant Dink, 19 Ocak 2007'de kurucusu olduğu AGOS'un önünde uğradığı suikast sonucu hayatını kaybetmişti.

Ermenistan ile Türkiye arasında diyalog kurulmasından yana olan Dink, yazdığı yazılar nedeniyle TCK'nın 301'inci maddesi olan 'Türklüğe hakaret' suçundan da yargılanmıştı.

🎥 Üsküdar'daki Ermeni Kilisesi, 23 Mayıs'ta bir kişinin saldırısıyla gündeme gelmişti. Kapıdaki haçı kıran saldırganın "ibadethanelere ve mezarlıklara zarar verme" suçundan tutuklanması istenmiş, ancak bugün adli kontrolle serbest bırakılmıştı.

Ölüm tehdidi açıklamasına sosyal medyanın tepkisi 👇

Ölüm tehdidi açıklamasına sosyal medyanın tepkisi 👇
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
72
24
16
7
6
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
truthorwhatever

İslam hoşgörü dini falan değil. Huzur ise islam dışında her yerde. İslam insanlığın ürettği en berbat silahlardan birisi.

yobaz-hoplatan

Irkci degilim ama araplardan nefret ediyorum. Son Turk imparatorlugu yikildiktan sonra Turkler basibos kalmis. Araplar bunu firsat bilerek Turklere saldiriyo... Devamını Gör

Ares

Camilerze çal bella, sırada Ermeni ve Rum topluluklarla ayrıştırmak var, sonra ne mi var? 2020 uzun, yaşayıp görücez.

Azula

Hiç unutmam 2007 de ilk kez Digitürk bağlamışız eve ama kanallar hala aktif değil sadece ntv miydi ne o vardı. Neyse Hrant Dink in ölümü tüm gün yayında ben ... Devamını Gör