Görüş Bildir
Haberler
Hız Tutkunları Buraya: Tüm Zamanların En Önemli 8 Yarış Oyunu

Hız Tutkunları Buraya: Tüm Zamanların En Önemli 8 Yarış Oyunu

Video oyun sektöründe yüzlerce hatta binlerce yarış oyunu geliştirildi. Bunlardan bazıları bizim için önemli olsa bile bazıları kolayca unutulup yok oldu. 

Bu listemizde oyun tarihindeki en önemli 8 oyunu listeliyoruz;

Kaynak: https://www.makeuseof.com/tag/the-9-m...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Gran Turismo (1998)

1. Gran Turismo (1998)

Gran Turismo serisinin atası, ilk oyunu 1998 senesinde çıkış yapmıştı. Simülasyon yarış oyunları kategorisinin oluşturucusu olarak adlandırılabilecek yapım, günümüzde halen daha devam eden bir seriye öncülük etmişti. PlayStation 1 konsollarının satış rakamını arttırmış ve hala PlayStation markası için öncü oyunlar arasında yer almaya devam ediyor.

2. Need for Speed: Most Wanted (2005)

2. Need for Speed: Most Wanted (2005)

Herkesin en az bir kere oynadığı veya müziğini dinlediği oyundur kendisi. Need for Speed: Most Wanted, gelmiş geçmiş en iyi yarış oyunları arasında kendine yer bulacaktı elbette. Dönemine göre harika grafikleri, farklı ve rekabetçi oynanış sistemi, müzikleri ve elbette aklımızdan çıkmayan Mia Townsend karakteriyle gönüllerde taht kurmuştu.

3. Out Run

3. Out Run

Bir dönem Atari salonlarının vazgeçilmezi, ilk konsolların göz bebeği olan Out Run, video oyun tarihindeki en iyi yarış oyunlarından birisi olabilecek düzeyde. Dönemine göre yenilikçi oynanış yapısıyla birlikte birçok gencin jeton parasını yiyen yapım, günümüzde unutulmuş olsa bile eski dönem oyuncuların hafızasına kazınmış durumda.

4. Forza Horizon 3

4. Forza Horizon 3

Horizon serisini şaha kaldıran üçüncü oyun, yenilikçi oynanış sistemi ve gerçekçi sürüş deneyimiyle ön plana çıkıyordu. Harika müzikleri ve daha sonradan gelen ek paketleri ile birlikte günümüzde popüler olan Horizon 4 ve 5 gibi oyunlara öncülük etmişti. Halen daha rahatça oynanabilir olması da onu efsane yapan şeylerden birisi.

5. Driver: San Francisco

5. Driver: San Francisco

Kendine has bir kitlesi bulunan Driver serisi, günümüzde tozlu sayfalara gömülmüş olsa bile geçmişte birçok oyuncunun severek oynadığı yapımlardan birisiydi. John Tanner olarak oynadığımız yapımda farklı bir hikaye anlatımı söz konusuydu ve ilgi çekici bir oynanış temeli barındırıyordu. Belki pek gerçekçi değildi ancak eğlenceli dakikalar sunuyordu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Crazy Taxi

6. Crazy Taxi

99'da çıkan ve yine bir dönemi kasıp kavuran Crazy Taxi, Sega'nın Dreamcast konsollarında büyük bir başarı yakalamıştı. Hızlı ve çılgın oynanışıyla ön plana çıkan yapım, daha sonrasında ise neredeyse tüm platformlara getirilmişti. Bu listede yer alan ve Steam üzerinden satın alınabilen tek oyun olarak göze çarpıyor.

7. Ridge Racer

7. Ridge Racer

Gran Turismo gibi yarış oyunlarını geliştirilen ve günümüzdeki gibi olmasını sağlayan bir yapımdı Ridge Racer. Özellikle pistlerde drift atarak ilerlemenin mekaniğini bu oyuna borçluyuz diyebiliriz. Döneminin en sükse yaratan yarış oyunlarından birisi olmasına rağmen bu listede biraz alt sıralarda yer alıyor. Bunun nedeni ise günümüzde oynamanın gerçekten zor olması.

8. Mario Kart 8

8. Mario Kart 8

Super Mario Kart gibi popüler olan ve bir dönemin popüler olamayan Wii U cihazı ile çıkış yapan Mario Kart 8, adeta bir parti oyunu olarak doğmuştu. Arkadaşlar ile oynamanın verdiği heyecan bir yana, karmaşık harita yapısı ve karakter seçenekleriyle ön plana çıkıyordu. Günümüzde Nintendo Switch üzerinden halen daha satın alınıp oynanabiliyor.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın