Görüş Bildir
Haberler
Hırvatistan'a Mülteci Akını: 1 Sığınmacı Öldü, Ordu Alarmda

Hırvatistan'a Mülteci Akını: 1 Sığınmacı Öldü, Ordu Alarmda

Ulaş
17.09.2015 - 19:56
onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

Sırp RTS Televizyonunun aktardığına göre, Hırvatistan'ın doğusunda güvenlik güçleri ile sığınmacılar arasında arbede yaşandı. Hırvat polisinin müdahalesi sonucu 1 sığınmacı hayatını kaybetti.

Macaristan'ın 24.hu televizyonunun haberine göre, büyük bir grup mülteci dün Sırbistan'ın Hırvatistan sınırındaki Šid kentine geldi. Hırvat polisi, sınırı geçmeye çalışan sığınmacıların özel trene binişini organize etmeye çalıştı. Ancak trende yer kalmadığını öğrenen bir grup sığınmacı, polis kordonunu delerek Hırvatistan topraklarının içlerine doğru kaçmaya başladı.

Polisin, sınırı geçmeye çalışan sığınmacılara müdahalesinde bir kişinin hayatını kaybettiği, birkaç kişinin yaralandığı ve hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

https://twitter.com/mashable/status/644563297925230592

Sırbistan-Macaristan sınırının kapatılması ve Macar hükümetinin sınır ihlaline yönelik ağır cezalar getirmesi, binlerce göçmeni Hırvatistan ve Slovenya'ya yöneltti.

Mülteci akını nedeniyle ordu alarmda

Mülteci akını nedeniyle ordu alarmda

Hırvatistan Devlet Başkanı Kolinda Grabar-Kitaroviç, ülke sınırlarını yasadışı göçe karşı koruma amacıyla silahlı kuvvetleri üst düzey alarma getirme emri verdi.

Hırvat haber ajansı Hina, ülkenin baş komutanı olan Devlet Başkanı Kolinda Grabar-Kitaroviç'in Genelkurmay Başkanı Drago Lovriç ile görüştüğünü bildirdi.

Lovriç'in ordunun müdahaleye hazır olma durumunun artırılması için gereken tedbirleri aldığı belirtildi.

Hırvatistan, bugün Sırbistan tarafından ani mülteci akınına uğradı. Sığınmacılar, bu ülkeler üzerinden Batı Avrupa'ya ulaşmaya çalışıyor.

Macaristan'ın Sırbistan sınırını kapatması üzerine sığınmacılar, komşu Hırvatistan'a yöneldiler. Sırbistan-Hırvatistan sınırında duvarın yokluğundan faydalanan mülteciler, bir ülkeden diğerine kontrol noktalarından uzak tarlalardan yürüyerek geçiyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0