Görüş Bildir
Haberler
Hidayet’ten Alperen’e: NBA’de Göğsümüzü Kabartan 11 Milli Basketbolcumuz

Hidayet’ten Alperen’e: NBA’de Göğsümüzü Kabartan 11 Milli Basketbolcumuz

Ma Belle
20.10.2022 - 15:03

Spor dallarından basketbolun en üst kademesi olarak kabul edilen NBA'de birçok milli sporcumuz boy gösterdi. NBA'de forma giymiş Türk sporcularımızı sizler için derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Mirsad Türkcan

1. Mirsad Türkcan

NBA'de oynayan ilk Türk basketbolcu ünvanına sahip olan Türkcan, Houston Rockets tarafından 1988 yılında takıma seçilmeye hak kazandı. Savaşçı kimliği ve azimli oluşuyla dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Kariyeri Houston rockets'ta istediği gibi devam etmediği için New York'a adım attı. Ardından Milwaukee Bucks'ın yolunu tuttu. Kariyerine Avrupa'da devam ettirmek isteyen Türkcan, 1287 ribaund alarak rekoru elinde tutmayı başardı.

2. Hidayet Türkoğlu

2. Hidayet Türkoğlu

Türkoğlu, NBA'de en çok forma giyen Türk basketbolcu ünvanına sahip. 2000 yılında Sacramento Kings ile potalara tırmandı. Sacramento Kings ve San Antonio Spurs formaları giyen Türkoğlu, ardından kendisini tam anlamıyla göstereceği takım olan Orlando Magic`e transfer oldu. 2008 yılında en çok gelişme gösteren oyuncu ünvanına da sahip olan Hidayet Türkoğlu, sonraki sezon NBA finaline kadar ulaştı. Los Angeles Lakers'a karşı 4-1 yenilmesine rağmen, ikinci maçta Kobe Bryant'a yaptığı blokla hepimizin gönlünü kazandı.

3. Mehmet Okur

3. Mehmet Okur

Detroit Pistons tarafından 2008 yılında seçilen Okur, NBA'de ülkesine şampiyonluk duygusunu yaşattıran tek Türk basketbolcudur. Oyunculuğa başladıktan kısa bir süre sonra Detroit Pistols'ta ikinci sezon şampiyonluğu yaşadı.

4. İbrahim Kutluay

4. İbrahim Kutluay

Avrupa basketbolunun en önemli isimlerinden sayılan Kutluay, rakiplerine göre biraz geç bir yaşta NBA'de oynamaya başladı. SuperSonics takımı ile sözleşme imzaladığında henüz 30 yaşındaydı.

5. Ersan İlyasova

5. Ersan İlyasova

Kariyerine Ülkerspor'da başlayan İlyasova, gösterdiği başarılar neticesinde Milwaukee Bucks'ın kadrosuna alındı. Fakat burada istediğini bulamadığı için Barcelona formasıyla Avrupa'ya geri döndü. Burada kendisini yeniden kanıtlama fırsatı yakaladı. 2009 yılında Milwaukee Bucks'a geri döndü.En son, Aralık 2020'de Sacramento Kings'e katıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Alperen Şengün

6. Alperen Şengün

NBA'de Türk oyuncular herkesin dikkatini çekmeye başarı. Bunlardan birisi de Alperen Şengün. Basketbola küçük yaşlarda merak saldığı için kariyerine başladığı sırada henüz 15 yaşındaydı. 2017-2018 sezonunda Banvit Basketbol Kulübü'nde oynamaya başladı. Türkiye Basketbol Ligi kapsamında Bandırma Kırmızı Basketbol Kulübü ile toplamda 29 maça çıktı. Bu maçlarda 10,8 sayı, 6,8 ribaund ve 1,2 asist ile dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. NBA seçmelerine katıldıktan sonra Houston Rockets'ta oynamaya hak kazandı.

7. Semih Erden

7. Semih Erden

Darüşşafaka altyapısında yetişen Erden, daha 18 yaşındayken korkmadan ve cesurca davranarak Partizan Belgrad'a transfer oldu. Fakat büyük başarılara 5 yıl aralıksız forma giydiği Fenerbahçe Ülker'de imza attı. Ardından Boston Celtics tarafından seçildi. Fenerbahçe Ülker'de sözleşmesi devam ettiği için takımdan ayrılamadı fakat Celtics ile 1+1 sözleşme imzaladı. Bir yılın ardından Cleveland Cavaliers'ta istediği performansı sergileyemediği için Avrupa'ya geri döndü.

8. Ömer Aşık

8. Ömer Aşık

'Türk Çekici' lakabıyla tanıdığımız Ömer Aşık, 2008 yılında Portland Trail Blazers çatısı altında oynamaya başladı. Daha sonra Chicago Bulls'a geçen milli oyuncu, 2010 yılında bulls ile iki yıllık bir sözleşme imzaladı. Chicago, Houston Rockets ve New Orleans formaları giyen Ömer Aşık, 'Crohn' hastalığına yakalandı ve kariyerini burada sonlandırmak zorundaydı. Ancak hastalığıyla değil, gittiği her takımda edindiği başarılarla anılmaya başlandı.

9. Furkan Aldemir

9. Furkan Aldemir

2012 yılında Los Angeles Clippers kadrosuna alınan Aldemir, ardından Philadelphia 76ers çatısı altında oynamaya başladı. Bir süre sonra istediği randımanı alamayınca, ülkemize geri döndü.

10. Cedi Osman

10. Cedi Osman

Genç yaşta yıldızı parlamaya başlayan sporcularımızdan Cedi Osman, sahadaki enerjisi ve profesyonel oyunculuğu ile tüm sporseverlerin gönlünde taht kurmayı başardı. 2015 yılında ikinci tur ilk sıradan Minnesota Timberwolves tarafından seçildi. Aynı gece yapılan takas ile oyuncunun hakları Cleveland Cavaliers'a geçti. 25 Ocak 2019 tarihinde 29 sayı atarak kariyer hayatının rekorunu kırdı. Milli oyuncumuz, halen Cleveland Cavaliers forması giyiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Furkan Korkmaz

11. Furkan Korkmaz

Henüz 17 yaşındayken Anadolu Efes forması giyerek kariyerinin başında tüm dikkatler üzerine yoğunlaştı. 2016 yılında Philadelphia 76ers tarafından seçilmesiyle birlikte, asıl potansiyelini 2018-2019 NBA Yaz Ligi'nde gösterdi. Boston Celtics`e karşı 28 dakikada 8`i üçlük olmak üzere 40 sayı kaydetti ve 40 sayı barajına ulaşan 5.sporcu olmayı başardı. Günümüzde halen Philadelphia 76ers forması giymektedir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın