Görüş Bildir
Haberler
Her Yerinin Günlerce Ağrımaması İçin Spor Yapmadan Önce ve Sonra Dikkat Etmen Gereken 9 Şey

Her Yerinin Günlerce Ağrımaması İçin Spor Yapmadan Önce ve Sonra Dikkat Etmen Gereken 9 Şey

Radlands
10.04.2023 - 13:03

Spor yaptıktan sonra günlerce süren kas ağrıları herkesi spor yapmaktan korkutuyor ancak eğer spor doğru şekilde yapılırsa bu ağrıların kabus olmasına gerek yok! Gel sana doğru spor adımları ile kas ağrılarından nasıl kurtulacağını anlatalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. Spora başlamadan önce ısınma egzersizi yap

Spordan önce kaslarını ısıtırsan spora başlayınca neye uğradıklarını şaşırmazlar. Böylece ısınma egzersizleri sırasında kan akışın artar ve kasların uyanır. Isınmak için belirli egzersizlerin hafif versiyonlarını yapabilirsin. Yavaş koşu veya bisiklete binme, ip atlama veya hafif ağırlık kaldırma bunlardan biri olabilir.

2. Bol su içmeyi ihmal etme

Su, vücut ısını kontrol etmene, eklemlerini gevşetmene ve enerji oluşturmak için vücudunun besinleri taşımasına yardımcı olur. Su olmadan, vücudun en yüksek seviyede performans göstermek için mücadele edecektir. Susuzluk çekersen kas krampları, yorgunluk, baş dönmesi veya daha ciddi semptomlar yaşayabilirsin.

3. Aynı kas gruplarını üst üste çalıştırma

Aynı kas gruplarını aynı yoğunlukta veya aynı uzunlukta çalıştırmadan önce yaklaşık 48 saat bekleyin. Örneğin, koştuktan sonra ağrın varsa, önümüzdeki birkaç gün hafif bir yürüyüş veya bisiklete binmek yardımcı olabilir. Yine bu süreçte tam dinlenme ve hareketsizlikten kaçının.

4. Doğru teknik ile spor yaptığından emin ol

Egzersizleri doğru şekilde yapmak, kas gerginliği veya yaralanmalardan korunmana yardımcı olur. Bir spor salonuna veya sağlık kulübüne üyeysen, bir eğitmenden yardım isteyebilirsin. Sana nasıl ağırlık kaldırman gerektiğini ve hareketleri ne açıda yapman gerektiğini söyleyebilirler.

5. Spordan sonra soğuma egzersizi yap

Spordan sonra esnemek önemlidir. Kaslar sıcakken gevşer ve daha esnektir. Germe işlemi ayrıca iyileşmeye yardımcı olmak için kanı kaslarınızdan uzaklaştırır ve kalbinize geri döndürür.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. Risk alma

Spor yaparken kendini zorlamak isteyebilirsin ancak yavaş ilerlemen gerektiğini unutmamalısın. Zamanla, kaldırdığın ağırlık miktarını veya koştuğun sürenin uzunluğunu artırabilirsin. Çok erken artırmaya çalışırsan, kendinize zarar verebilirsin.

7. Antioksidan bakımından zengin yiyecekler tüket

Karpuz, vişne suyu, ananas ve zencefil kas ağrılarını tedavi etmede umut vaat eden gıdalardır. Diyetinde yer vererek şansını deneyebilirsin.

8. Spor sonrası ısı terapisi yap

Spordan hemen sonra kaslara ısı uygulamak, gecikmiş kas ağrısını azaltabilir. 2013 yılında yapılan bir araştırma, hem kuru hem de nemli ısının ağrıyı azaltmaya yardımcı olduğunu, hatta nemli ısının ağrıyı daha da fazla azalttığını ortaya koydu.

9. Spordan sonra masaj yaptır

Masajlar rahatlatıcı olmakla birlikte, aynı zamanda kas ağrılarını hafifletip kas kas performansını iyileştirdiği de bir gerçektir. Egzersizden 48 saat sonra yapılan masaj, kas ağrıları için en etkilisidir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın