Görüş Bildir
Haberler
Her Yemeğin Yancısı Kütür Kütür Turşu Nasıl Kurulur?

Her Yemeğin Yancısı Kütür Kütür Turşu Nasıl Kurulur?

Onedio Yemek
27.07.2017 - 16:56

Her yemeğin ayrılmaz yancısı turşu! “Nasıl yapılır?” derseniz işte Kütür kütür turşu için gereken püf noktaları!

Turşu Nasıl Kurulur? - Onedio Yemek - Nasıl Yapılır?

1. Adım: Tuz ve Su Oranı

5 litrelik bir kavanoz için 6 YK kaya tuzu yeterli olacaktır. Biz bu tarifimizde 2,5 litrelik bir kavanoz kullandık bu nedenle 3 YK kaya tuzu ilave ettik.

2. Adım: Malzemelerin Hazırlanması

Turşu için kullanacağınız malzemelerin tazeliği çok önemli. Salatalık turşusu kuracaksanız salatalıkları bir iğne, kürdan ya da çatalla delmelisiniz. Dağa büyük malzemelerle hazırlayacaksanız malzemeleri dilimleyerek kullanmalısınız. Yaklaşık 2,5 litrelik bir kavanoz için 1,5 kilo turşu malzemeniz olması gerekmekte.

3. Adım: Mayalanma

Turşunun güzel mayalanması için nohut, ekmek içi, şeker, kuru üzüm gibi malzemelere ihtiyacınız var bu malzemeleri kavanozun dibine yerleştirmeniz gerekmekte.

4. Adım: Sıralama

Kavanozun dibine aroma vermesi için kişniş tohumu, mayalanması için nohut ve kuru üzümleri koyup üzerine 1 limonun suyunu ilave edin. Sonrasında turşu malzemelerini sıkışık şekilde dizin aralara kabuğu soyulmuş limon dilimleri ve sarımsak ilave edin. Sonrasında malzemelerin üzerine hazırladığınız kaya tuzu- su karışımını ilave edin. En üste maydanoz ve dereotu koyup üzerini bir bezle örtün.

5. Adım: Saklama

Sonrasında kapağını kapatıp karanlık bir yerde oda sıcaklığında 15-20 gün bekletin.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
17
3
3
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
İsmail Bülbül

En Güzel Turşular hep: https://zeytinana.com/ozel-urunler adresinde bulunur aynı zamanda, https://zeytinana.com/ozel-urunler/turlu-tursusu turşusuna bayılırım.