Görüş Bildir
Haberler
Her Diyet Yapanın Hak Vereceği Binlerce Kalori Değerinde 13 Zorluk

Her Diyet Yapanın Hak Vereceği Binlerce Kalori Değerinde 13 Zorluk

Diyet yapma düşüncesi bile bu kadar zorken, uygulamaya kalkınca daha da zorlanıyoruz. Belki bir sürü zorluğu kendi kendimize çıkarıyoruz. Ne de olsa işi zorlaştırmakta üstümüze yok. 😅 İşte diyet yapalım derken yaşadığımız 13 zorluk.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Diyetin ana düşmanı kesinlikle ANNEANNELER/BABAANNELER. Hem senin diyet yapmana anlam veremezler hem de bütün gün uğraştıkları şeyleri yememene. Yemeyince küsüyorlar bir de.

2. Senin diyette olman arkadaşların için hiçbir şey ifade etmez. Aksine onları yemek yemeğe teşvik eder. Sen yemedikçe canının çekmesi onların ödülü olur.

3. Zararlı şeylerden uzak durmaya çalıştıkça, onlar senin daha çok önüne çıkar. Bir süre sonra rüyalarında bile tek gördüğün şey, pizzalar, lahmacunlar, hamburgerler olur.

4. Her ne kadar diyetteyim desen de özellikle "teyzeler" seni kınayarak bakar. Yaptıkları yemekleri yemediğin için sana kızarlar. Son kozlarıysa "Bir kereden bir şey olmaz. Ye sen çocuğum!" olur.

5. Aslında her şey yolunda gidiyordu. Sağlıklı bir kahvaltı yaptın, ara öğünler filan. Ama hiç olmadık yerde en sevdiğin tatlı geldi aklının girdi. Şimdi unut bakalım yapabiliyorsan o tatlıyı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Nedense hep siz diyet yaparken hayatınıza giren insanların "Yine mi diyet! Yapmadığın gün mü var sanki?" demesi! Bu cümle bütün motivasyonu götürür. İnsanda ne heves filan bırakmaz.

7. Kaç gündür yemiyorsun, tatlılara tuzlulara karşı koyuyorsun ve tartıda 1 gram bile değişiklik yok. Hatta belki de biraz almışsın. ÇILDIRIRSIN!

Ödem onlar hep ödem. Vücut diyete alışmaya çalışıyor.

8. Her ne kadar dikkat edersek edelim Türk Yemek Kültürü denen bir şey var. Ana malzeme et ve yağ olunca kendi yemek kültürümüz bile bizi baltalıyor. Bu kadar lezzetli olmak zorunda mıydınız?

9. Evde çalışmıyorsan ya da her yere yemeğinle gitmiyorsan dışarıdan yemek tam bir kabus. Ayrıca bunları yiyecek vaktin var mı? Sonuç yine fastfood. Gitti güzelim diyet!

Et söylesen yanındaki patates, pilav ziyan mı olsun, sebze söylesen kim bilir hangi yağla yapıyorlar...

10. Ailecek diyete girmediyseniz evde de size huzur yok. Kardeşiniz ya da babanız arkadaşınızdan daha acımasız olabilir. Ama en kötüsü tatlı krizi gelince dolapta onların yiyeceklerini bulmak.

Ailecek diyete girerseniz hem birbirinizi motive edersiniz hem de muhtemel krizlerde dolapta keşfedilecek hiçbir şey olmaz. Bunu bir düşünün.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Diğer büyük düşman eve gelen misafir. Ne kendine göre ikram edilecek bir şey hazırlaya bilirsin ne de onların yanında yemeden durabilirsin. Kalan yiyecekleri de atamayacağına göre, afiyet olsun!

12. Bunca zaman muhteşem tadları aldığına göre diyetteyken yediğin hiçbir şey güzel gelmeyecek. Yıllarca hamur işleri, tatlılar derken tatsız, tuzsuz yiyeceklerle nasıl olur ki?

O kilolar gidince çok güzel olur. Metin ol! Yapabilirsin!

13. Eğer dayanamadıysan ve yediysen, sonrasında gelen o vicdan azabı en kötüsü. Önce yemenin verdiği mutluluk, sonra ufak bir üzüntü ve pişmanlık...

Tüm bunlar bir zorluk gibi görünse de aslında kilonun, bedeninin, görünüşünün bir önemi yok. Sen mutlu ol gerisi bir şekilde hallolur.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
150
42
17
15
7
5
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Nur Kızıl

İnsanlık hali, herkesin canı bir şey çekebilir. Esas sıkıntı "Nasılsa bozuldu" diye önüne geleni yemeye başlamak. Halbuki, "Ben nasılsa ikame ederim." diyip,... Devamını Gör

Sude Rumeysa Şahin

Bide benim aile ve yakınlarımın baskısı var -_-. ''Çok zayıfsın yede kilo al.'' diyorlar. Halbuki normal kilodayım. Hatta fazla.

BLACK JACK

1 de KİKO <3