Görüş Bildir
Haberler
Hemen Başlanması Gereken Dalış Sporunun Bir Gezgine Katabileceği 10 Mükemmel Şey

Hemen Başlanması Gereken Dalış Sporunun Bir Gezgine Katabileceği 10 Mükemmel Şey

Deniz Tarhan
04.01.2017 - 15:28

Dalışın bir insana çok fazla şey kattığına inanıyorum ve özellikle seyahat etmeyi seven herkesin bu spora başlamasını tavsiye ediyorum. Bu yüzden de dalışın bir gezgine neler katabileceğine dair kendimce bir içerik yaptım. 

İşte size neden dalışa başlamalı sorusunun cevabı olabilecek maddeler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Yepyeni bir dünyayı keşfetmek

1. Yepyeni bir dünyayı keşfetmek

Hedefiniz dünyayı gezmek ise, dörtte üçü sularla kaplı dünyanın tüm ülkelerini görseniz bile dalış yapmıyorsanız dünyayı gezmiş sayılmazsınız. Ayrıca bazı ülkelerin sular altına gömülmüş tarihlerini de yakından keşfetme şansı bulabilirsiniz.

2. Yeni bir meslek edinmek

2. Yeni bir meslek edinmek

Özellikle mesaili çalışma hayatını bırakıp gezenler veya her an canına tak edip işi gücü bırakıp gidebilecekler için dalış altın bir bilezik. Tabii kendinizi biraz geliştirmeniz ve ileri seviye sertifika almanız gerekir.

3. Yeni kabiliyetler kazanmak

3. Yeni kabiliyetler kazanmak

Dalış sayesinde edineceğiniz en güzel kabiliyet su altında nefesinizi kontrol ederek, dengeli bir şekilde süzülmeyi öğrenmek diyebiliriz. İleri seviyelere geçince alacağınız ilk yardım eğitimleri sayesinde acil müdahale bilgisine sahip olabilir, navigasyon eğitimleri ile yön bulma yeteneklerinizi geliştirebilirsiniz.

4. Yeni arkadaşlıklar kurmak

4. Yeni arkadaşlıklar kurmak

Dalış tüm dünyada geçerli ve popüler bir hobi. Kendi deneyimlerimden yola çıkarak dalış yapan insanların genelde gayet eğlenceli insanlar olduğunu söyleyebilirim. Hiçbir şey olmasa bile sonuçta ortak bir hobiye sahipsiniz ve sohbet edecek bol konunuz olacak. Tekne ile yapılan dalışlarda, ortalama 5-6 saat ufakça bir teknede insanlarla bir arada oluyorsunuz ve doğal olarak arkadaşlık kuruyorsunuz.

5. Huzur bulmak

5. Huzur bulmak

Size huzurun resmini çizmeye çalışayım. Telefon yok, korna sesi yok, hatta nefes alış verişinizden başka herhangi bir ses yok. Yer çekimi yokmuş gibi bir ortamdasınız ve altınızda muhteşem renkteki mercanlar ve süngerler var. Yanınızdan çeşit çeşit balıklar geçiyor. Siz bir İspanyol dansözünü izlerken, birden bir Napolyon balığının yan yan size baktığını görüyorsunuz. Sanırım daha fazla devam edemeyeceğim arkadaşlar, Allah'ını seven üstüme biraz okyanus atsın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Havalı fotoğraflar çekilmek

6. Havalı fotoğraflar çekilmek

Su altında patlak gözlerle pek güzel çıkmazsınız muhtemelen ama havalı görüneceğiniz kesin. Hep aynı tip seyahat fotoğraflarından sıkılanlar için biraz değişiklik iyi gelir.

7. Yeni hayvanlar tanımak

7. Yeni hayvanlar tanımak

Karada safari yaparken olduğu gibi vahşi hayvanları doğal ortamında izleme şansı bulabilirsiniz. Köpek balığı sürülerinin yanınızdan yüzerek geçmesi kulağa çok heyecan verici gelmiyor mu? Ayrıca daha önce belki adını bile duymadığınız su altı canlılarıyla tanışma şansı da bulabilirsiniz.

8. Yeni rotalar ve farklı deneyimler yaşamak

8. Yeni rotalar ve farklı deneyimler yaşamak

Normalde gitmeyi aklınızın ucundan geçirmeyeceğiniz yerleri dalış bahanesiyle görebilirsiniz. Birleşik Arap Emirlikleri'nde herkes Dubai'de safariye giderken siz Fujairah Emirliği'nde dalış yapabilir, Mısır'da herkes piramitleri görmeye giderken siz Hurghada'ya köpek balıklarının arasında dalışa gidebilirsiniz.

9. Evrensel bir dil öğrenmek

9. Evrensel bir dil öğrenmek

Su altında konuşma şansınız olmadığı için işaretlerden oluşan, dalgıçlara özel evrensel dili öğrenmeniz şart. Yani hiç dil bilmeseniz bile dalışta nasıl anlaşacağım diye düşünmenize gerek yok. Ayrıca bu dili dışarıda bazı durumlarda şifreli konuşmak için bile kullanabilirsiniz.

10. Yerçekimsiz ortam deneyimi yaşamak

10. Yerçekimsiz ortam deneyimi yaşamak

Gezginlerin bir hayali de günün birinde uzaya çıkmak olsa gerek. Şimdilik bu pek kolay görünmüyor ama yer çekimsiz ortamın tadına varmak için su altı sizi bekler.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın