Görüş Bildir
Haberler
Hem Yolcu Seçmiş Hem Tehdit Etmişti: O Taksiciye Ömür Boyu Men

etiket Hem Yolcu Seçmiş Hem Tehdit Etmişti: O Taksiciye Ömür Boyu Men

Üsküdar'da aracına almadığı yolcu tarafından cep telefonu kamerası ile görüntülenen taksici, küfrederek yolcuyu 'kafana sıkarım' diye tehdit etmişti. Taksi sürücüsü Sinan K.'ya cezai işlem uygulandı ve şoför kartı süresiz iptal edildi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dün Üsküdar Altunizde'de bir taksiye binmek isteyen Gazeteci Fırat Fıstık, sadece karşıya gittiğini belirten şoför tarafından geri çevrilince telefonu ile taksicinin görüntüsünü almaya başladı.

Fıstık, kendisini tehdit de eden taksicinin görüntülerini Twitter'dan paylaştı. 👇

Fıstık, kendisini tehdit de eden taksicinin görüntülerini Twitter'dan paylaştı. 👇

👇

Şoför kartı süresiz olarak iptal edildi 📹

Görüntülerin sosyal medyada paylaşılması sonrası çalışma başlatan Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, 34 TBP 61 plakalı taksi şoförünün Sinan K. olduğu tespit edildi. 

Yapılan kontrollerde 34 TBP 61 plakalı taksinin İBB çalışma belgesinin askıya alınması nedeniyle Sinan K.'ya, 'Büyükşehir Belediye Kanunu ile Belediye kanunu kapsamında ilgili belediye tarafından tahdit veya tahsis kapsamına alınmış ve bu kapsamda verilmiş çalışma izninin/ruhsatının süresi bittiği halde belediye sınırları dahilinde yolcu taşımak' maddesi uyarınca 1339 lira idari para cezası uygulandı. 34 TBP 61 plakalı araç ise 3 gün süre ile trafikten men edildi. 

Ayrıca İBB tarafından Sinan K.'nın şoför kartı süresiz olarak iptal edildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Diğer taksi sürücülerine de ceza yağdı

Diğer taksi sürücülerine de ceza yağdı
Diğer taksi sürücülerine de ceza yağdı

Öte yandan Fırat Fıstık'ın görüntü aldığı yerde yolcu kılığında taksiye binmek isteyen sivil polis memurlarını araca almayan sürücülere de cezai işlem uygulandı. 

Araçlarına yolcu kabul etmeyen 34 TFV 31, 33 TBK 38, 34 TEL 13, 34 THC 83, 34 TJM 25, 34 TJZ 91 ve 34 TFN 92 plakalı ticari taksilerin İBB tarafından çalışma ruhsatlarının askıya alınması sağlanarak, her taksi şoförüne ayrı ayrı olmak üzere ‘İlgili belediye tarafından verilmiş çalışma izninin süresi bittiği halde belediye sınırları dahilinde yolcu taşımak’ maddesine uyarınca bin 339 lira idari para cezası uygulandı. 

Öte yandan yapılan denetimlerde sürücülerinin yolcu seçtiği tespit edilen 6 adet ticari taksi 3 gün, 34 TEL 13 plakalı ticari taksi ise kayıtsız şoför çalıştırması nedeniyle 13 gün süre ile trafikten men edildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
351
81
51
3
2
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Naim Çelik

Böyle güzel haberlere ihtiyacımız var.

Ismail Özkan Falay

dağ ayısı hak etmiş millet bıkmış bu edepsiz keş lerden esnafımızın kabadayimisin turizimci olarak musterimi asla taksiye bindirmem İstanbul'da memleketi lek... Devamını Gör

Samet Bolgün

Öyle 339TL ile olacak iş değil. Cezaları 10 katına çıkaracaksınki hep bir tereddüleri olacak...Hele iki damla yağmur yağsın ne triplere giriyor dırzolar ...