Görüş Bildir
Haberler
Hem Kültürel Hem de Tarihi Açıdan Bilgi Birikiminizi Güçlendirecek 11 Açık Hava Müzesi

Hem Kültürel Hem de Tarihi Açıdan Bilgi Birikiminizi Güçlendirecek 11 Açık Hava Müzesi

Begüm
26.10.2022 - 15:03

Geniş bir kültüre ve oldukça kapsamlı bir tarihe ev sahipliği yapmış ülkemizin her bir noktası oldukça değerli. Bu noktaların büyük bir çoğunluğunu da tarihe ev sahipliği yapan açık hava müzeleri oluşturuyor. Bambaşka kültürleri ve değerleri günümüze kadar taşıyan ve kesinlikle gezmeniz gereken açık hava müzelerini bu içeriğimizde

1. Nemrut Örenyeri

1. Nemrut Örenyeri

Adıyaman'da bulunan Nemrut UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan önemli açık hava müzelerinden biri. 2 bin 150 metre yükseklikteki heykeller Kommagene Kralı I. Antiochos tarafından yaptırılmış. Dağın her iki yakasında da bulunan ve günümüze ulaşan heykeller hem tarihi hem de boyutları ile herkesi kendine hayran ediyor.

2. Klazomenai Örenyeri

2. Klazomenai Örenyeri

İzmir'in Urla ilçesinde bulunan Klazomenai Antik Kenti İyon'lardan kalma bir bölge. Milattan önce 4000'lerde kurulan antik kent o dönemin en önemli ticaret merkezlerinden biriymiş. Geçmişten kalan tesisler ve alanlar günümüzde antik kent içerisinde hala görülebiliyor.

3. Termessos Örenyeri

3. Termessos Örenyeri

Antalya'da bulunan Termessos Antik Kenti Güllük Dağı'nın üzerinde yükselen göz alıcı bir açık hava müzesi. Antik tiyatro ile birlikte pek çok tapınağa ve antik mezara ev sahipliği yapan Termessos agora, kemerleri ve sarnıçları ile sizi tarihte farklı bir noktaya ışınlıyor.

4. Knidos Örenyeri

4. Knidos Örenyeri

Datça'da Tekir Burnu'nda yer alan Knidos Antik Kenti tarihin en önemli kıyı kentlerinden biri olmuştur. Limanı ile birlikte surları ve antik tiyatrosu gibi önemli tarihi kalıntıları ile ziyarete açık noktalardan biri.

5. Hattuşa Örenyeri

5. Hattuşa Örenyeri

Çorum'da bulunan Hattuşa Anadolu tarihini yansıtan en önemli açık hava müzelerinden biri. Hitit İmparatorluğu'nun yıllarca başkentliğini yapmış kent Hititliler'in sanatsal ve mimari özelliklerini taşıyor. Büyük Saray ev tapınakların yer aldığı örenlerinde Hititliler'e dair bulabileceğiniz pek çok görkemki yapı da bulunuyor.

6. Pamukkale Hierapolis Örenyeri

6. Pamukkale Hierapolis Örenyeri

Denizli'de bulunan Pamukkale Hierapolis Örenyeri hem kültürel hem de doğal güzellik sunan açık hava müzelerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Pamukkale Travertenleri'nin hemen yanında bulunan Hierapolis Antik Kenti Bizans döneminden kalan eserleri sunuyor.

7. Afrodisias Örenyeri

7. Afrodisias Örenyeri

Aydın'da bulunan Afrodisias Antik Kenti'nin tarihi milattan önce 5000'lere dayanıyor. Antik dönemde inşa edilmiş kabartma ve yazıların çok iyi korunduğu bu kent aynı zamanda dünyanın en iyi korunmuş stadyumuna da ev sahipliği yapıyor.

8. Dara Örenyeri

8. Dara Örenyeri

Mardin'de bulunan Dara, Mezopotamya'nın en önemli kentlerinden biri olarak konumlanıyordu. Büyük Iskender ile Pers İmparatoru Darius'un büyük savaşına şahit olan bu kent kaya içine oyularak yapılmış yapılardan oluşuyor. Saray, zindan, kilise ve tophane gibi pek çok göz alıcı yapısı ile tarihe ışık tutuyor.

9. Simena Örenyeri

9. Simena Örenyeri

Antalya Kaleköy'de yer alan Simena Açık Hava Müzesi milattan önce 4.yüzyıldan günümüze kadar gelen önemli kentlerden biri. Kalesi ve su sarnıçlarına eşlik eden kaya mezarları ile sizi tarihte bir yolculuğa çıkaran antik kent Likya tipi lahitleri ile bambaşka bir deneyim ve tarih sunuyor.

10. Efes Antik Kenti

10. Efes Antik Kenti

Hem Türkiye'de hem de dünyada oldukça önemli bir açık hava müzesi olan Efes İzmir'in Selçuk ilçesinde bulunuyor. Tarihi milattan önce 6000 yılına dayanan Efes birçok uygarlığa ev sahipliği yaptığı için oldukça önemli bir kent. Yükselişini Roma İmparatorluğu'nda yaşayan antik kentin içerisinde bulunan kütüphane günümüze ulaşan en önemli ve değerli yapılardan biri.

11. Göreme Açık Hava Müzesi

11. Göreme Açık Hava Müzesi

Kapadokya'da bulunan Göreme Açık Hava Müzesi doğa ile tarihin birleşimini sunuyor. Doğa olayları ile meydana gelen peri bacalarını zaman içerisinde bir yaşam alanı ve kent olarak kullanmaya başlayan halkın bıraktığı eserler günümüze kadar korunarak ulaşmış. Mağaraların içerisine yapılan odalar, kiliseler ve alanlar ile size bambaşka bir tarih deneyimi sunuyor.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın