Görüş Bildir
Haberler
Hekimsen'den Grevi Sona Erdirmek İçin 3 Talep: Ne İstiyorlar?

etiket Hekimsen'den Grevi Sona Erdirmek İçin 3 Talep: Ne İstiyorlar?

Hekimsen, iş bırakma eylemlerini sonlandırmak için hükûmete 3 talep iletti. 

Talepler arasında sağlık kurumlarına girişlerde metal dedektörü kurulması ve hekim maaşlarının asgari ücretin en az 6 katı (33 bin TL) olması gibi istekler yer alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

14 Temmuz'da hekimsen.org adlı resmi web sitesinden yapılan duyuruda 'Asgari taleplerimizin yerine getirilmesi durumunda sesimizi artık iş bırakma eylemleri yoluyla duyurmak zorunda kalmayacağız' denildi.

Hekimsen, asgari taleplerini ise şöyle sıraladı:

  • 'Sağlık kurumlarına girişlerde metal dedektörü vb. uygulamalarla delici kesici ve namlulu ateşli silah, elektromanyetik veya biber gazı gibi silahların girişine engel olunması.

  • Sağlık kurumlarına bu tür silahlarla girenlerin veya girmeye çalışanların tutuklu yargılanıp hapis cezasına çarptırılması. Tekrarı durumunda hapis cezasının para cezasına çevrilmemesi. Suç işlemek maksadıyla soktuğu anlaşılırsa para cezasına çevrilmeden hapis cezası uygulanması ve talep ettiğimiz diğer yaptırımların uygulanması.

  • En az maaş alan hekimlerin maaş tazminatları hariç, maaşlarının asgari dünya standartlarında olduğu gibi en çok maaş alan diğer bir sağlık çalışanının asgari 3 katından, asgari ücretin de 6 katından az olmamasının sağlanması.'

'Şimdi kamuoyuna soruyoruz bunlar haklı talepler değil midir? Bu talepler hekimlere fazla görülür mü?' denilen açıklamada bu taleplerle ilgili taahhüt verilmesi durumunda iş bırakma eylemlerinin erteleneceği vurgulandı.

Hekimsen'in maaşlara ilişkin talebi sosyal medyada konuşuluyor 👇

Hekimsen'in maaşlara ilişkin talebi sosyal medyada konuşuluyor 👇
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ayrıca bakınız 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
229
52
45
17
9
7
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
barbie

Haklı istekler. Hep demişimdir şimdi Sabancı 10 bin lira maaş alsa onun da yüzüne kimse bakmaz. İnsanlar para ile saygı duyuyor. Bir bakıyorlar okumamış bekç... Devamını Gör

Amon Ra

Kalp ameliyatını yapanla ameliyat sonrası ameliyathaneyi temizleyen temizlikçinin aldığı para arasında çok az fark var

Pasif Kullanıcı

Haklı ve geç kalınmış istekler…sonuna kadar haklılar…

Amon Ra

Sonuna kadar haklı istekler. 6 tane asgari ücretli değil 20 tane asgari ücretli kadar ülkeye değer katan insanlar doktorlar. Buna karşı çıkanlar henüz hastan... Devamını Gör