Görüş Bildir
Haberler
HDP Seçime Yeşil Sol Parti ile Giriyor

HDP Seçime Yeşil Sol Parti ile Giriyor

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partilerinin kapatılma ihtimaline karşı seçime Yeşil Sol Parti çatısı altında gireceklerini bildirdi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

HDP eş Genel Başkanı Mithat SancarHalk TV ekranlarında yayımlanan Lider Masası programına konuk oldu.

Sancar, HDP'nin ve Emek ve Özgürlük İttifakı'nın seçimlere olan yaklaşımına dair, 'Bizler seçimlerde izleyeceğimiz yolu 27 eylül 2021'de duyurmuştuk. HDP çalışmalarını çok erken zamanda başlatmış hazırlıklarını yapmış bir partidir. O zamanlar parlamento ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin farklı dinamiklerini olduğunu söylemiştik. Parlamento seçimlerine kendi ittifakımızla gireceğimizi söylemiştik. HDP hiçbir ittifakla değil kendi ittifakı ile seçime girecek. Emek ve Özgürlük İttifakı bunun somut örneği oldu. Cumhurbaşkanlığı seçiminde ilkesel buluşmaların gerçekleşmesinin gerekli olduğunu belirtmiştik. Çünkü demokrasi, kişiler değil ilkeler üzerinde gerçekleşir' değerlendirmesinde bulundu.

"İttifak güçlerimizdeki partiler seçime kendi logolarıyla girmek istedi"

"İttifak güçlerimizdeki partiler seçime kendi logolarıyla girmek istedi"

Sancar, HDP'nin seçim öncesi Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılma ihtimaline karşı seçime Yeşil Sol Parti ile gireceklerini duyurdu. Sancar, 'Yeşil Sol Parti 81 ilde seçime girecek. Diğer ittifak güçlerimiz de seçime girecekler fakat hangi illerde olacak belli değil. Yani kesinleşen şu; seçime Emek ve Özgürlük İttifakı olarak gireceğiz ama Yeşil Sol Parti her ilde seçime girecek' dedi.

HDP'nin son MYK toplantısında seçime ittifak ortaklarıyla beraber tek liste halinde girilmesi kararını aldıklarını kaydeden Sancar, 'Biz Yeşil Sol Parti çatısı altında tek listeyle seçime girelim dedik. Bizim hesaplamamıza göre en etkili sonuç bu şekilde alınacaktı. Fakat ittifak güçlerimizdeki partiler seçime kendi logolarıyla girmek istediler. Bu anlaşılır bir şeydir' ifadelerini kullandı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
28
23
9
8
6
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Renee DesignLab

Tüm sosyal medya platformlarında bizimle öne çıkın! Renee ile Kal... Tüm dijital pazarlama çözümleriniz için buradayız. "Reklamın iyisi kötüsü olur mu?" deme... Devamını Gör

ömer

Adamlar parti kurarken bile bölücülük yapmadan dayanamıyorlar yarısı hdp yarısı yeşil sol parti 😅😅

Kahraman taş

14 Mayıs'tan yemyeşil güzel bir Bahar için Yeşil Sol Parti"ile Birlikte Değiştireceğiz' ÖZGÜRLÜKTE BULUŞMAK DİLEĞİYLE'