Görüş Bildir
Haberler
HDP'nin 'Zergele' Heyeti Belli Oldu

HDP'nin 'Zergele' Heyeti Belli Oldu

Fotoğraf: DİHA

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kuzey Irak'taki PKK kamplarına yönelik hava operasyonları sırasında sivillerin öldüğü iddia edilen Kandil'deki 'Zergele Köyü'ne gidecek HDP heyeti belli oldu.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, PKK kamplarına düzenlenen hava operasyonlarında Zergele'de sivillerin öldüğüne ilişkin iddiaların sorulması üzerine, bölgeye rapor hazırlamak için heyet gönderileceğini söylemişti.O heyette yer alacak isimler belli oldu. Yarın sabah Zergele'ye hareket edecek olan grupta milletvekilleri Osman Baydemir, Kadri Yıldırım, Hüda Kaya ile HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Nazmi Gür ve MYK üyesi Hatice Altınışık'ın yer alacağı belirtildi.

TSK: Bölge PKK'lıların barınma alanı

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 1 Ağustos'ta Kandil'e yönelik düzenlediği hava operasyonunda Zergele isimli bir köyde sivillerin öldüğü iddia edilmişti. İddialara ilişkin bilgi ve fotoğraflar örgüte yakın  olduğu belirtilen ajanslar tarafından paylaşılmış, ölenler arasında hamile bir kadının olduğu da belirtilmişti.

TSK, iddialar üzerine vurulan hedefin bir köy olmadığını PKK'lıların barınma alanı olduğunu açıklamıştı. TSK'nın internet sitesinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verilmişti:

'Irak Kuzeyindeki ve yurt içindeki Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlere ait hedefler, çok titiz ve detaylı bir çalışma sonucunda, görüntülü verilere dayalı olarak teyit edilmiş şekilde, ehil personel tarafından belirlenmektedir. Basında yer alan iddia yeniden değerlendirilmiş, vurulan hedefin bir köy olmayıp Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlerin barınma alanı olduğu, bombanın tesir alanı içinde ve yakınında sivil yerleşim alanı bulunmadığı belirlenmiştir.'

Dışişleri inceleme başlattı

Dışişleri Bakanlığı da Zergele'de sivillerin öldürüldüğü yönündeki iddialar hakkında inceleme başlatıldığını duyurmuştu.

Dışişleri; “PKK terör örgütünün lojistik ve koordinasyon amaçlarıyla  kullandığı Zergele kampına  yönelik gerçekleştirilen hava harekâtı sırasında PKK kayıplarının yanısıra sivil kayıplar da meydana geldiği yönündeki haberler üzüntüyle karşılanmıştır ve haberlerde ileri sürülen iddialar hakkında inceleme ve araştırma başlatılmıştır' ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0