Görüş Bildir
Haberler
HDP'nin Kriz Koordinasyon Merkezi'ne 'Kayyum' Girişimi

HDP'nin Kriz Koordinasyon Merkezi'ne 'Kayyum' Girişimi

HDP'nin Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde depremzedelere yardım için oluşturduğu Kriz Koordinasyon Merkezi’ne kaymakamlık tarafından 'kayyum' atanmak istendiği açıklandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

HDP, 7.7 büyüklüğündeki ilk Kahramanmaraş depreminin merkez üssü Pazarcık’taki Hasankoca Köyü’nde kurulan Kriz Koordinasyon Merkezi’ne kayyum' atama girişiminde bulunulduğunu açıkladı.

HDP’nin Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Pazarcık 10 gündür dayanışma ile ayakta duruyor. Dondurucu soğukta, zor koşullarda yardıma koşan insanlar kimi rahatsız eder? Elbette iktidarı! Pazarcık Hasankoca Köyü'nde kurulan Kriz Koordinasyon Merkezi'ne kayyım atanarak dayanışma malzemelerine el konulmak isteniyor!” dendi.

Kriz Koordinasyon Merkezi yetkilileri de yaptıkları açıklamada, “Bugün Pazarcık Kaymakamı geldi ve buraya kayyum atadığını söyledi. Yani 10 gündür hiçbir yerde olmayan kaymakam ve askerleri bugün buraya gelerek, dediler ki, 'siz artık dayanışma göstermeyeceksiniz' Bu ülkede insanların en zor zamanında birbirine kavuşması yasak. Bu ülkede tek bir şey serbest; ölmek. Çok kolay ölebilirsiniz. Özgürsünüz. Devlet bu konuda sizi güvence veriyor. Ama yaşayamazsınız. Yaşamak kayyum konusudur. Bugün burada kayyum size ölümün fetvasını vermiştir. Öldüremediklerimizi depremde burada soğuktan, açlıktan öldüreceğiz, diyor”  ifadelerini kullandı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
20
15
5
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

HDPKK milli güvenlik sorunudur, sadece koordinasyon merkezine değil alayına kayyum atamak şart olmuştur

ahmet mehmet

Bahçeli sen misin ?

Eren

yardım meleği olmus o.ç ları