Görüş Bildir
Haberler
HDP'li Semra Güzel Hakkında Yakalama Kararı!

HDP'li Semra Güzel Hakkında Yakalama Kararı!

Anadolu Ajansı, HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel hakkında yakalama kararı çıkarıldığını duyurdu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, hakkındaki soruşturma kapsamında ifade alınmak üzere çıkarılan davetiyeye cevap vermeyen ve adresinde bulunamayan Güzel için harekete geçti.

Başsavcılık, 'silahlı terör örgütüne üyelik' suçlamasıyla iki ayrı dosyası bulunan şüpheli Güzel hakkında sulh ceza hakimliğinden 'yakalama kararı' çıkarılmasını talep etti.

Talebi yerinde gören hakimlik, Güzel hakkında yakalama emri çıkardı.

Neler olmuştu?

Neler olmuştu?

Semra Güzel’in, Adıyaman'da 2017'de PKK'ya yönelik hava destekli operasyonda etkisiz hale getirilen PKK'lı Volkan Bora ile fotoğrafları ortaya çıkmıştı.

Semra Güzel, o fotoğraflarla ilgili şu açıklamayı yapmıştı. 👇

Semra Güzel, o fotoğraflarla ilgili şu açıklamayı yapmıştı. 👇

'Hatırlarsak, 2013 yılında mevcut iktidarın da taraf olduğu bir çözüm ve barış sürecinde silahlar susmuş, çatışmalar durmuştu. Bu süreçte taraflar arasında bir mutabakat oluşmuş, devlet yetkilileri ve çeşitli heyetler tarafından haberde bahsedilen bölgelere gidiş-gelişler yaşanmıştır. Bunların hepsi mevcut iktidarın bilgisi ve onayı çerçevesinde gerçekleşmiş, Türkiye toplumu ve kamuoyu da buna tanıklık etmiştir.

Söz konusu fotoğraflara gelince... Volkan Bora ile üniversite yıllarımda tanıştım ve bir süre arkadaş olarak görüştüm. Kendisi ile yaşadığımız duygusal yakınlık sonucunda, aileler arasında yaptığımız bir tören sonrasında sözlendik. Volkan Bora gazetecilik yaparken, 2009 sonlarında maruz kaldığı soruşturma ve davalar neticesinde yurtdışına gitmek zorunda kaldı. Ulaşmaya çalışmama rağmen, 2014 yılına kadar kendisiyle hiçbir şekilde görüşemedik. 2013-2015 yılları arasında başlatılan çözüm ve barış sürecinin olumlu havası içerisinde çocuklarını, annelerini, babalarını ve sevdiklerini görmeye çalışan birçok kişi gibi ben de Volkan Bora’ya ulaşmaya çalıştım. Bahsi geçen bölgeye gittiğimde iki kadın tarafından karşılandım. Bana güvenlik koşulları nedeniyle kendi kıyafetlerinden giymem gerektiği söylendi. Bir süre bekledikten sonra orada olduğunu öğrendim ve görüştük. İşte basına servis edilen fotoğraflar bu görüşmeye ait fotoğraflardır. Sadece benim değil milyonlarca insanın geleceğe dair umutlandığı ve barışı arzuladığı bir süreçte, bizatihi hükümetin karşı tarafla görüşmeler yaptığı göz önüne alınırsa, bu fotoğrafların bugün hakkımda yürütülen karalamalara, kumpas girişimlerine ve suçlamalara dayanak yapılmaya çalışılması kabul edilemez.'

👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
34
19
14
6
6
6
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Trky

Maaş aldığı devleti silahlı şekilde bölmeye veya yıkmaya çalışan silahlı bir terör örgütüne üye olan ve devletin imkanlarını terör örgütüne akıtan bunun gibi... Devamını Gör

Z. Kaan Budak

HDP terörist partisidir dediğim için burada bana saldıran arkadaşlara bu haberi monte ediyorum. Baktıkça beni hatırlarsınız.

kalifat

CHP liler üzüldü , tüh ortağınızın terörist olduğu tescillendi :))

Bozkurt

Çözüm Süreci'nin mimarları, FETÖ'nün siyasi ortağı, Osman Öcalan'ın TRT'deki fanları neyi tescillemiş? :) Yedikleri haltları kapatmak için millete terörist y... Devamını Gör