Görüş Bildir
Haberler
HDP Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Adaylığını Destekler mi?

HDP Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Adaylığını Destekler mi?

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun olası Cumhurbaşkanı adaylığına ilişkin olarak 'Kemal Bey'e değer veriyoruz, çabalarını önemli buluyoruz. Fakat adayın kim olacağı meselesi altılı masanın işidir' yorumunu yaptı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ,DW Türkçe'den Eray Görgülü'nün sorularını yanıtladı. Mersin Polisevi’ne yönelik saldırıyı, 'Seçim öncesi kaos planlarının bir parçası olarak görmek gerekir' sözleriyle değerlendiren Sancar, 2021 yılının şubat ayından beri bu konuda diğer muhalefet partilerini uyardıklarını hatırlattı. 

Tüm muhalefet partilerine seçim sürecindeki provokasyonlara karşı birlikte hareket çağrısında bulunan Sancar, '7 Haziran–1 Kasım arası yaşananları yeniden canlandıracak her türlü hazırlık veya niyeti boşa çıkarmak için çok geniş bir demokratik irade ortaklığına ihtiyaç var' dedi.

"Aday için iki konu önemli"

"Aday için iki konu önemli"

Kamuya açık müzakere ve doğrudan diyalog yönteminin diğer muhalefet partileri tarafından kabul görmesi durumunda ortak aday fikrine açık olduklarını 27 Eylül deklarasyonunda açıkladıklarını hatırlatan Sancar 'Eğer bu yöntemle bir karşılık bulamazsak ayrı bir adayla seçime girme seçeneğini gündemimizde tutuyor ve bu yönde çalışmalar yapıyoruz. Yani çağrı yapmış, öylece oturup cevap bekleyen bir halimiz yok, olamaz da' dedi. 

Sancar 'Kemal Kılıçdaroğlu, aday olursa destekleyecek misiniz?' sorusuna ise şu yanıtı verdi:

'Adayın kim olacağına dair bir tartışma  bizim gündemimizde yok. Bunu hep söyledik. Kemal Bey'e değer veriyoruz, çabalarını önemli buluyoruz. Fakat adayın kim olacağı meselesi altılı masanın işidir. Bizim açımızdan aday konusunda şu iki konu çok önemli: Birincisi, aday, açık müzakere ve mutabakat arayışı yöntemini kabul edecek mi? İkincisi, bizim deklarasyon başlıklarımız üzerinden yürüteceğimiz müzakerede varılacak mutabakatı hayata getirecek niteliklere sahip mi? Yani bizim temel beklentimiz demokrasiye, adalete, özgürlüğe, barışa ilişkin yapılacak müzakerede ortaya bir mutabakat çıkarsa bunları yerine getirebilecek bir aday olmalı.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
8
8
6
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?