Görüş Bildir
Haberler
HDP'li Mithat Sancar ve Selahattin Demirtaş'tan Kemal Kılıçdaroğlu Açıklaması

etiket HDP'li Mithat Sancar ve Selahattin Demirtaş'tan Kemal Kılıçdaroğlu Açıklaması

Ali Can YAYCILI
06.03.2023 - 21:39 Son Güncelleme: 06.03.2023 - 23:41

HDP Eş Başkanı Mithat Sancar, Habertürk'te katıldığı canlı yayında Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu açıklaması hakkında yorumlarda bulundu. Sancar açıklamasında 'Sayın Kılıçdaroğlu'nun adaylığı hayırlı olsun diyeyim ve ekleyeyim, kendisini bizlerle görüşmeye bekliyoruz' dedi.

Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da twitter hesabından 'Sayın Kılıçdaroğlu'nun adaylığı hayırlı olsun. Kendisiyle genel merkezimizde bunları konuşmak için ziyaretini bekliyoruz' sözleri paylaşıldı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

İşte HDP Eş Başkanı Mithat Sancar'ın açıklamalarından satır başları:

İşte HDP Eş Başkanı Mithat Sancar'ın açıklamalarından satır başları:

'Bu sürecin sonunda aday çıkarır mıyız, çıkarmaz mıyız tabii ki kurullarımız ve ittifak güçlerimizle yapacağımız görüşmelerde karara bağlanacaktır. Sayın Kılıçdaroğlu'nun adaylığı hayırlı olsun diyeyim ve ekleyeyim, kendisini bizlerle görüşmeye bekliyoruz. Bunu neden açık söylüyoruz. Zaten daha önce ilke ve yöntemi açıklamıştık. Eğer muhalefet ortak aday belirleyebilirse, o ortak adayla bizimle yapacağı açık, doğrudan görüşmeler sonucu bir ortak noktaya, uzlaşmaya varılırsa biz bu adayı destekleriz demiştik. Aksi takdirde seçenek bellidir, kendi adayımızı çıkarırız.'

"Sayın Kılıçdaroğlu'nun adaylığı hayırlı olsun, kendisiyle genel merkezimizde bunları konuşmak için ziyaretini bekliyoruz."

"Sayın Kılıçdaroğlu'nun adaylığı hayırlı olsun, kendisiyle genel merkezimizde bunları konuşmak için ziyaretini bekliyoruz."

'Hedefimiz demokrasi, adalet, özgürlüktür. Esas olarak ilkeleri konuşmak istiyoruz. Pazarlık için değil; Cumhurbaşkanlığının hangi ilkeler üzerinde durulacağı, geçiş sürecinin nasıl olacağı ve bu dönemde nelerin acil olarak yapılması gerektiği konularını konuşacağız. Bir pazarlık, bakanlık münazarası, münakaşası bizim gündemimizde değil. Temel mesele Türkiye'de toplumun çoğunluğunun isteği olduğuna inandığımız demokratik değişimi sağlayacak uzlaşmayı başarmak.

Demokratik dönüşüm, adalet, özgürlük için temel konularda geçiş sürecinin niteliğiyle ilgili ana hususlarda bir uzlaşma olursa bu çok memnuniyet verici olur. Bizim daha önce de söyledim, esas hedefimiz, tutumumuz bu ülkeye demokrasiyi, huzuru, adaleti, barışı getirmektir.

Bunu 1,5 yıldır anlatıyoruz. Hiç kimse bizim kadar net konuşmadı. Sayın Kılıçdaroğlu'nu bunları konuşmak için bekliyoruz. Elbette partileri tek tek ziyaret etmesi önemli. Bunu bekliyoruz. HDP ile görüşmeli. Diğer ittifak partileri ile de görüşür. Bütün bu görüşmenin sonuçlarını ittifak güçlerimizle birlikte değerlendiririz. Elbette HDP'ye kendisinin gelmesini, bunları bizlerle yüz yüze konuşmasını bekliyoruz.'

Altı yıldan uzun süredir Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olarak ilan edilen Kemal Kılıçdaroğlu'nu tebrik etti.

Altı yıldan uzun süredir Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olarak ilan edilen Kemal Kılıçdaroğlu'nu tebrik etti.

Demirtaş'ın Twitter hesabından HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar'ın 'Sayın Kılıçdaroğlu'nun adaylığı hayırlı olsun. Kendisiyle genel merkezimizde bunları konuşmak için ziyaretini bekliyoruz' sözleri paylaşıldı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
263
115
79
54
8
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Balkan Türkleri

Hdp'ye cüzzamlı muamelesi yapmanın da bir manası yok.Sonuçta milyonlarca seçmeni olan bir siyasi parti.Kabul edilmek istenmese de ülkenin bir gerçeği.Benim d... Devamını Gör

Milyonlar kişi oy almak bir kurumun her yaptığını temizliyorsa. Hitler Hdp'den daha temiz partidir çünkü onların hayal bile edemeyeceği desteği almıştır arka... Devamını Gör

özge

İstanbul seçimleri hdp sayesinde kazanılmıştır bundan yola çıkarak 13. cumhurbaşkanı kemal kılıçdaroğlu hayırlı ugurlu olsun millete

özge

Bizde istedik fakat hdp oy oranını kullanmayacaktı cünkü mansur babamız mhp kökenli oldugu için o yüzden oyumuz kkna♥️

omer ali

chpye hdpnin dışardan verdiği desteği kullanacaklar şimdi chp pkk ile iş tuttu diye ...bunu diyenler megri megriyi unutmasın, lahmacunları ,trtde okunan mekt... Devamını Gör

Emre Soylu

CHP hdpkk ile iş birliği yapacağını değiştirmiyor ama. Aynı bo*un laciverti.