Görüş Bildir
Haberler
HDP, Beytüşşebap'a Heyet Gönderiyor

HDP, Beytüşşebap'a Heyet Gönderiyor

İçeriğin Devamı Aşağıda

HDP, bugün 2 askerin şehit düştüğü ve çatışmaların hala devam ettiği Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesine heyet göndereceğini duyurdu. 

HDP Basın Birimi'nden yapılan açıklamada 'Yaşananları yerinde incelemek, belirlemek ve halkla dayanışmak amacıyla, Batman Milletvekilimiz Saadet Becerekli, Diyarbakır Milletvekilimiz Altan Tan, Diyarbakır Milletvekilimiz İmam Taşçıer ve Hakkari Milletvekilimiz Nihat Akdoğan'ın yanı sıra MYK ve PM üyelerimiz ile DTK ve DBP yetkililerinin de aralarında olduğu bir heyet yarın Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesine gidecektir' dendi. 

2 asker şehit olmuştu

Beytüşşebap'ta düzenlenen iki ayrı saldırı sonucu 2 asker şehit olmuş, 1 korucu ile 8 asker yaralanmıştı.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, çatışma bölgesinde yaralıları almaya giderken PKK’lı teröristler tarafından kaçırılan ambulans şoförünün şehit edildiğini söyledi.

4 sivil hayatını kaybetti iddiası

Beytüşşebap’ta bulunan HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, Twitter hesabından “Beytüşşebap'ta sabah saatlerinde başlayan çatışmadan sonra ilçe merkezine giren polis, sivilleri hedef aldı. İlçe merkezinde bulunan camiler, marketler, onlarca araç ve ev tarandı. 4 kişi yaşamını yitirdi ve birçok yaralı var.” mesajını paylaştı.

CHA'da yer alan haberde, Hisarkapı köyündeki bir eve havan topu isabet etmesi sonucu, evde bulunan 3 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. 

Şehir merkezinde ise çatışmalardan dolayı bir cami ve üç evde yangın çıktığı bildirilirken, elektrik ve internetin olmadığı ilçeden sağlıklı bilgi alınamadığı belirtildi.

Yine CHA'nın verdiği bilgiye göre, PKK'nın, Beytüşşebap’ın tek bağlantı yoluna bomba döşemesi nedeniyle güvenlik güçlerinin karadan hareket etmesi engellenmiş durumda. İlçenin tek caddesine ise günlerdir hendek kazıldığı ve bombalı tuzakların kurulduğu iddia ediliyor.

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0