Görüş Bildir
Haberler
HDP Beyoğlu İlçe Başkanı Gözaltında

HDP Beyoğlu İlçe Başkanı Gözaltında

Onedio Medya
08.01.2016 - 09:34 Son Güncelleme: 08.01.2016 - 11:31

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler sabahın erken saatlerinde Halkların Demokratik Partisi (HDP) Beyoğlu İlçe binasına girdi. HDP Beyoğlu İlçe Eş Başkanı Rukiye Demir ile birlikte 9 kişinin gözaltına alındığı belirtiliyor...

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler sabahın erken saatlerinde Halkların Demokratik Partisi (HDP) Beyoğlu İlçe Binası'na girdi. Ekipler sabah saat 07.00 sıralarında Ağaççileği Sokağı'ndaki ilçe binasına geldi. Çok sayıda çevik kuvvet ve özel harekat timleri de destek verdi. Ekipler, ilçe binasının bulunduğu sokak başlarında TOMA ve 'Akrep' diye tabir edilen zırhlı araçlarla önlem aldı. Polis helikopteri de havadan destek verdi.

HDP Beyoğlu İlçe Başkanı Rukiye Demir gözaltına alınanlar arasında...

HDP Beyoğlu İlçe Başkanı Rukiye Demir gözaltına alınanlar arasında...

Yapılan operasyonda HDP Beyoğlu ilçe binasından 6 dolu çuval çıkarılarak, polis aracına konuldu. Daha sonra HDP Beyoğlu İlçe Eş Başkanı Rukiye Demir, polis tarafından gözaltına alınarak, İstanbul Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldü. 

Polisler 09.30'da binadan ayrıldı.

Özgürlükçü Hukukçular Derneği Twitter hesabından konuya ilişkin şu paylaşımlarda bulundu:

İçeriğin Devamı Aşağıda

Avukat Levent Pişkin: 'Arama Rıdvan Gül'ün öldürülmesi ile ilgili'

Avukat Levent Pişkin: 'Arama Rıdvan Gül'ün öldürülmesi ile ilgili'

Avukat Levent Pişkin, “Savcılık dün bir karar almış. Çok alakasız, parti örgütümüzle, ilçemizle, HDP Beyoğlu ilçesi ile hiç ilgisi olmayan bir cinayet sebebi ile parti ilçe örgütünde arama yapılmasına karar verilmiş. Memurlar içeri girmiş ve arama yapmışlar. Memurlar içeride 8 sayfa tutanak tutmuşlar. İçeride her ne buldularsa” dedi.

Pişkin, “Arama Rıdvan Gül'ün öldürülmesi ile ilgili. Dosyada kısıtlama kararı olduğu için, gerekçeleri göremiyoruz. Yine bir kısıtlama kararı, hukuksuzluk, engelleme. Her halükarda önünüze çıkmaya devam ediyor. Gelip 8 sayfalık tutanak tuttuklarını, tüm suç unsurlarını alıp götürdüklerini söylediler. 9 kişiyi gözaltına aldıklarını biliyoruz' dedi.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın