Görüş Bildir
Haberler
HAYVANSEVERLER ARASINDA YENİ MODA ''BİR MAŞALLAH ALIRIZ''

HAYVANSEVERLER ARASINDA YENİ MODA ''BİR MAŞALLAH ALIRIZ''

A Ufuk Işık
07.08.2017 - 02:41

'' Bİ MAŞALLAH'INIZI ALIRIZ.

Hayvansever gruplarda gönderilerin popüler olmasının olmazsa olmazlarından biri oldu maşallah istemek, bu arada asli amaçlarımız unutuldu ya da geri plana itilir oldu.

Bugün bu konuya değineceğiz. Öncelikle elbette hayvan besleyen, hayvanının yavrusunun olmasını isteyen bunu kötü niyetle yapmıyor, belki doğal da buluyor fakat belki bilmediği belki de düşünmediği şeyler var bu yüzden okuyacağınızı umarak bu yazıyı yazma gereği duyuyorum.

İçeriğin Devamı Aşağıda

EVCİL HAYVAN/ DOĞAL YAŞAM ALANI ?

Kedi ve köpekler insan eliyle evcilleştildiler, yüzyıllar boyunca yapay seleksiyona tabi tutuldular ve yabanıl formlarından uzaklaştırıldılar. Şu durumda bilmeniz gereken şey kedi ve köpeklerin doğal yaşam alanlarının aslında olmadığı gerçeğidir. Evler, sokaklar, ormanlar, otobanlar,barınaklar hiçbiri aslında tam anlamıyla onların yaşam alanı değildir.

Hayvanseverler olarak asli görevimiz onları korumaksa evimizdekini üretmek, onun yavrusunu almak yerine aslında yapmamız gereken mevcut olanları nasıl koruyabilirizin peşine düşmektir.

HAYVAN SATIŞI

Petshoplarda kedi köpek satışına karşıysak mesela hayvan satın alanlara da hayvan satanlara verdiğimiz tepkiyi vermeliyiz ki samimi bir duruşumuz olabilsin. Hem hayvan satışına karşı olup hem de para ile alındığı aşikar olan hayvanların sahiplerine övgüler düzmek samimiyeti öldürür. 

Bir yandan barınaklarda, sokaklarda, ormanlarda çaresizce yaşam mücadelesi veren kedi ve köpekler var, diğer yanda petsoplarda, üretim çiftliklerinde, evlerde üretilip satışa sunulan olası yeni kurbanlar.Tercih sizin elbette fakat tercihlerin kurbanı da hayvanlar oluyor. Siz satın aldığınızda hem hayvan satışına destek vermiş oluyorsunuz hem de sahipsiz bir cana sahip çıkmayarak dolaylı yoldan onu kaderine terk ediyorsunuz.

HAYVAN ÜRETİMİ:

Hiçbir kedi köpek anneliği tatmak zorunda değildir. ''Bir kere anne oldum şükürler olsun '' gibi bir mantıkla hareket etmezler.Tam aksine hiç doğurmadan kısırlaştırılan hayvanlar çok daha mutlu yaşar, tecrübe ile sabittir bu konu.

KISIRLAŞTIRMA

Kedileri ele alırsak: yılda iki kere doğurabilen her batında iki ile 6 arası yavrusu olabilen kedilerin bir kere anne olduktan sonra kısırlaştırılması ile hiç anne olmadan kısırlaştırılması arasında kediler açısında bir fark yoktur, doğum sonrası artacak ve bitmeyecek yeni sorumluluklarınızı saymazsak.

HAYVANA ŞİDDET

Hayvana şiddetin ne denli fazla olduğu hepimizin bildiği bir gerçek. Ait olmadıkları bir dünyada, sokaklarda çaresizce yaşam mücadelesi veren kedi ve köpeklerin keşke hepsinin birer yuvası olsa, keşke sizlerin kedileri, köpekleri kadar şansları olsa . Bunun için değil mi zaten sahiplendirme ilanları? Ama maalesef birçoğumuz bu ilanlara asla göstermediği ilgi ve desteği maşallah paylaşımlarına göstermekte, belki de daha fazla acı çekmemek için dünyasını sınırlandırıp güzel paylaşımları hayatına katarak acıdan kaçınmakta. Fakat bizler hayvanseverken onlara sahip çıkmaz destek olmazsak kim onlara destek olacak?

İçeriğin Devamı Aşağıda

HAYVANLARI NASIL KORUYABİLİRİZ?

Hayvan besleme, hayvan sahiplendirme gibi eylemler çok ulvi olsa da maalesef günü kurtarır. Günü de kurtarmakla mükellef olduğumuz aşikar, fakat gerçekten hayvanlar için bir şey yapmanın yolu var, kısırlaştırma kedi köpeklerin aslında tek kurtuluşudur. En mutlu kedi, en mutlu köpek aslında hiç doğmamış olandır. Bu mantığı benimsemek kedi köpeklerin popülasyon artışından dolayı yaşadıkları sıkıntıları önlemede tek yoldur. Ayrıca hayvanları seven onların acılarına kayıtsız kalamayan herkesin yasaları öğrenmesi, ilgili kurum ve kuruluşlara yasal başvurular yapabilmesi, tabiri caizse hayvanların avukatı olabilmesi gerekir ki onların gerçekten sesi olabilelim, onların haklarını duyurabilelim.

SONUÇ:

Şimdi kendimizi sorgulama vakti, biliyorum birçoğunuz bu yazıyı okumayacak, birçoğunuz okuyacak ama kedisini köpeğini kendi arzuları için üretmeye ama bunu kedisi köpeğinin iyiliği için yaptığını söylemeye devam edecek ve birçoğunuz satın alındığı ortada olan hayvanların sahiplerine övgüler düzmeye, doğan yavrulara maşallahlar yağdırmaya devam edecek. Fakat şunu da biliyorum eğer bu yazıyı okuduysanız bir şeyleri çok ucundan da olsa anlattım size. Tüm bunlara karşı halen aynı şekilde davranıyorsanız, kedi köpeklerin üretilmesinin, satılmasının bitmeyeceğini söyleyebilirim. 

Önce kendimizi sonra çevremizi değiştirmeye çalışmakla işe başlayabiliriz. Hayvanların kuru bilinçsiz sevgimizden çok onları korumamıza ihtiyacı var.

Hayvan Hakları Eğitim Videosu

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın